Zločin

Thriller / Psychologický / Drama / Krimi

Francie / USA, 2006, 103 min

Manuel Pradal

• Pilda17

Když vidím u názvu thriller a psychologický, představím si nějakou věc z který budu vedle ještě týden, poněvadž mě psychologicky dostane do kolen jak to umí pár podobných snímků. Bohužel Crime jen volně plyne a absolutně nic zvláštního nenabídne. Potom vše dostává lepší spád zhruba v polovině, ale obrovsky rychle zase klesá tam kde byl na začátku. Potom bych čekal nějaké zvraty, protože u takových snímků je to nejdůležitější věc. Ano jeden se objevil a docela překvapil, ale to bylo vše... 4/10 = 40%(8.3.2011)

Jedno je jisté, tento film mě donutil o něm přemýšlet ještě následující den po zhlédnutí. Během filmu jsem si kladl otázku, kam jej žánrově zařadit. Thriller, krimi, zvrácená romance, netradiční detektivka, ulítlé psychodrama? A po jeho skončení nejsem moudřejší. Rozhodně jeden z nejzvláštnějších filmů, které jsem v poslední době viděl.(15.11.2009)

• Radiq

No tento Zločin nebyl zrovna nejlepší počin. Plno lidí určitě pomluví nahýho šukajícího Harveyho Keitela, ale každej nemusi mět postavu jak Brad Pitt, že. Právě jeho postava (teď nemyslim tělesně) byla podle mě páteří celýho filmu... rozhodně byl zajímavější, než divná divoženka a traumatizovanej hledač vraha. Bumerangy, balící technika v taxiku, alkoholické excesy i prozření oběti a změna v dost šílenýho (nebo spíš ještě šílenějšího) taxikáře, to se musí uznat jako jedinej velkej klad filmu. Přitom Normana Reeduse jsem dycky měl rád. A z Emmanuelle Béart zbyly hlavně ty kozy a krása... Jo a ten pesan byl taky pěknej... :-)(21.6.2011)

• Terva

Film je plný náhod a ztrácí tím dojem autentičnosti. CITÁT - Ty máš vkus a chrápeš s naprostou nulou a já nemám o vkusu ani páru a píchám nejkrásnější ženu na planetě. Má to docela pěknou zápletku, ale jak jsem již psal, je tu spousta náhod. Taxikáře si zahrál Harvey Keitel.(19.2.2011)

Slušný psychologický thriller, dobře zahraný, především výborným Keitelem, scénář zajímavý a celkově jde o dost nadprůměrný film.(14.11.2009)

slušná odrůda vztahu(28.1.2010)

Zajímavý psychologický film se zajímavými herci a hereckými výkony. Příběh je celkem zamotaný, ale nakonec se rozmotá a o překvapivé momenty není nouze.(13.1.2011)

10. 10. 2011 (248.); získání partnera tímto způsobem není ideální(10.8.2011)

Zločn má něco do sebe. Určitě je to film,na který hned druhý den nezapomenete, ovšem k tomu aby byl zařazen mezi "nezapomenutelné" na delší dobu, něco mu chybí. Je to jistá "nelogičnost" jednání postav,které aby takto konaly,musely by být řádně ujeté.. Každopádně atmosféra snímku je zajímavá, nápad taky... chtělo by to jen vyměnit jisté pasáže ve scénáří za trošku více reálnější momenty. Obsazení je přesné,herecké výkony taky dobré. Každopádně Zločin nezapadá mezi tu nudnou šeď krimi filmů, kterých byly natočeny do této doby tisíce. Odlišuje se a to je dobře.(9.1.2011)

Průměrná záležitost, která mohla být zúročena mnohem lépe. Psychologické drama až antických rozměrů... Nestalo se tak, tíživé pochyby o vině a trestu byly smeteny scenáristickou kličkou do vod (předvídatelného) thrilleru. Emmanuelle Béart víc sluší francouzština, zato Harvey Keitel bodoval ostatně jako všude, kde se kdy objevil.(15.2.2011)

Harvey, s tebou bych utekla kamkoliv! Tady jsi byl ďábel, chlap s neuvěřitelným charisma, živočišný, ale i něžný a jemný. Ach...Crime je pro mě určitě překvapením - hodnocení tady docela nízké, přitom film je to inteligentní, s excelentními hereckými výkony, nevšední a nevodící za ručičku. Já si nakonec ty Francouze i zamiluju!(7.5.2011)

Jedno velké WTF. Život jako obsedantní romance. Vydařený film. Hodně divný, ale vydařený. Velmi smutný. S pachutí černé žluči a marných manipulativních hrátek, při nichž se z lidí stávají objekty bez rozumu a schopnosti empatie (Alice je tak "bezmocná"; Vincent zaslepený; Roger umanutý...). Navzdory všem očekáváním (ano, Pradal režíroval únavnou Ginostru) nepostrádá Zločin vnitřní konzistenci, atmosféru "noir" a emocionální působivost.(15.12.2010)

Zvláštne poeticko-eroticko-psycho krimi. Keitel prekvapujúco skončil..(22.12.2010)

Téma dobré, zpracování horší. Lehce bizarní příběh, ale ne natolik, aby to bylo skutečně zajímavé.(11.2.2011)

• Prochy38

Zajímavý psycho-thriller, ale mě prostě nebavil. I když je H. Keitel fakt pan herec a N. Reeduse hodně můž, tak E. Béart mi přišla hodně nezajímavá stejně jako zbytek filmu. Zvláštní, ne špatné, ale pro mě nevhodné. Snad jindy v lepší náladě...(26.1.2012)

Pěkná atmosféra, ale ten nepravděpodobný příběh, ten mě tahal za vlasy.(15.11.2009)

• Hapretor

Ach jo, to jsem teda nalít. Hraje tam Harvey Keitel? No, tak to by mohlo bejt dobrý. Jedna nesympatická pinda je zabouchlá do ještě míň sympatickýho kokota, a tak náhodně přefikne překvapivě dost sympatickýho a jednoduchýho taxikáře a nastraží na něj past. Vše se posere, vše je předvídatelné, vše je dost nudné. Nebýt Harvey Keitela dám 1* jen z lítosti. Vždyť ten kokot neměl ani koule, aby ho sejmul sám. Nechal si ho nejdřív zpracovat. A jak moh tak jistě vědět ty fakta ohledně taxikillera? Vždyt ten protijedoucí taxík tam mohl být náhodou. Nebo mi něco ušlo? A ten polda? Jak všechno ochotně vyklopil rádoby přítelkyni onoho kokota? To můžu i já vejít k nám na stanici a jen tak z prdele se zeptat na detaily aktuální krádeže v Billamarketu!? P.S. Vzkaz pro pana Manuela Pradal: S tímto si můžete akorát tak vytřít pr...!(9.1.2011)

• Disease

Nápad umístit "pointu" doprostřed filmu mi připadá poněkud nešťastný...(7.2.2011)

• Petulka88

Nemastný, neslaný mix všeho možného, kterému chybí šťáva, gradace i napětí. Film jsem vcelku bez úhony dokoukal, ale žádný větší dojem na mě neudělal. A ani Harvey Keitel tentokrát nepomohl.(9.9.2011)

Tento film som si pozrel z postele o cca 23:00 hod. v noci z mobilu a som si istý, že aj keby som ho videl v kine či na DVD, zanechal by vo mne rovnaké pocity a rovnaké hodnotenie, pretože aj keď scenár bol viac menej dobrý, chýbal tomu taký filmový efekt, ktorý by divákov priviedol do stavu hlbokého zamyslenia sa nad svojim životom.To tu ale chýbalo, ciže moje hodnotenie zostáva také, aké je.(17.3.2011)