Long zai tian ya

Dragon Fight

Hong Kong, 1988, 96 min

Je to celkom dobrý akčný film s výborným Jet Lim, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má dosť dobrý príbeh o čínskom majstrovi bojových umení, ktorý v USA predvádza svoje bojové umenie, ale kvôli snahe zabrániť svojmu kamarátovi, tiež skvelom bojovníkovi zostať v USA nestihne lietadlo a zostane tam tiež. Jeho kamarát sa stane zabijakom v službách mafie, zatiaľ, čo Jet Li chce žiť poctivý život. Ale kvôli chamtivosti jeho nového kamaráta si nájdu problémy aj jeho. Akcie tu je dosť a som s ńou spokojný. Najviac sa mi páči skvelé finále na farme, kde Jet Li porazí viacerých protivníkov aj za pomoci palíc, ale zvládne aj dva dlhšie súboje, alebo výborná akcia v obchode. Pochváliť musím aj dobrú prestrelku v meste medzi políciou a mafiou. Ale všetky akčné scény sa mi tu páčia a aj preto mierne sklame stredná časť filmu, kedy akcie moc nie je. Som tu spokojný aj s hereckým obsadením, aj ked´ Stephena Chowa som mal problém spoznať, ale poteší aj hlavný záporák. Tento film je pre mńa milým prekvapením. Kedže sa jedná o prakticky neznámy Jet Liho film, tak som aj očakával jeden z jeho najslabších filmov, ale som dosť spokojný. Na jeho lepšie filmy samozrejme nemá, ale fanúšika dobrého akčného filmu poteší. Pre mńa je to jeho najlepší film z doby pred Once upon a time in China a je podstatne kvalitnejší ako tu už spomínaný The master. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 71%.(23.8.2009)

• Idaho

Stejně amatérsky děsné jako o rok mladší The Master. 30 %(12.5.2008)

Trochu slabší kousek, tím ale nechci říct že tu nejsou kulervoucí rvačky, ale chvílí se mi zdá že je tu jich zatraceně málo a že měl jet li drsnější kousky. Konečná bitka skvělá, ale tak zůstanu u průměru.(6.8.2011)

Pribeh je fakt hrozna zbierka tych najhorsich klise 80s. americkych akcniakov, ktore v tomto filme vobec nefunguju. Asi to aziati nevedia urobit tak dobre ako americania. Ale bitky, ktore mal na starosti Dick Wei su na spickovej urovni (vidno ze casto hral so Sammom Hungom od ktoreho evidentne dost odkukal) a minimalne kvôli nim stoji za to film vidiet. 5/10.(25.6.2010)

Podle mě slabší kousek, což je ovšem do určité míry způsobeno i nekvalitní kopií z VHSky a absence jakýchkoli srozumitelných titulků. Historické řežby mi s Jetem sedí víc, co je ale fajn - přítomnost Stephena Chowa (Kung-Fu Mela, Shaolin Soccer)(6.3.2007)