Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Představte si, že existujete v různých podobách v paralelních světech. Vaše alter ega prožívají rozmanité osudy a se smrtí každého vesmírného dvojníka se rozdělí jeho síla a energie mezi zbývající. Přechody mezi jednotlivými světy - kvantové tunely známé jako červí díry - hlídají speciální agenti multiversa. Jeden z nich, bývalý agent Yulaw, už zničil v paralelních světech 123 svých alternativních životů. Už zbývá jen poslední dvojče na Zemi, uznávaný veterán losangeleského policejního oddělení Gabe. Jeho život, spokojené manželství i čest se ocitnou v troskách, když Yulaw vnikne do jeho světa, hnaný touhou stát se nejmocnějším, neporazitelným jedinečným. Křehká rovnováha vesmíru je ohrožena, osudová bitva mezi dobrem a zlem vrcholí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Docela neobvyklá, ale přesto zajímavá myšlenka o desítkách paralelních vesmírech, ve kterých existují ti samí lidé, aniž by o sobě věděli (samozřejmě až na vesmírný poldy, komando nebo co to bylo :)). Trošku se zde nabízela filosoficko náboženská otázka, co se stane, když zůstane poslední jedinec ze všech vesmírů - snad bůh (a nebo zanikne vesmír)? A o to se snaží právě Jet-Li. Dost se mi líbila jeho dvojrole a především jeho vlastní souboje. Celý film je ve stylu Matrix, zpomalené záběry, uhybání před kulkami... Vizuálně moc dobrá podívaná. A konec mooooc potěšil mé dívčí srdce. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad na stvoření nekomiksového superbijce představuje zároveň záminku pro neustálé souboje (se sebou samým!)… a jestliže na nějakém paralelním světě z toho vylezlo srdceryvné oscarové melodrama, na tom našem přistálo "husté" akční béčko se 4 metry vysoko vyskakujícím, digitálním (a proto zaměnitelným) Jetem Li. Nadšení z mlácení policajtů motorkami (jednou v každé ruce!) mě již opustilo, avšak neúprosné kvaltování vpřed tak nějak nedalo prostor pro přemýšlení nad vesmírnou logikou. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Cool sci-fi variacia konceptu Highlandera. Len sa tu neskace v rôznych obdobiach, ale v alternativnych vesmiroch. Nie je to premyslene do detailov, ale zakladny koncept funguje bez problemov. Film ma kratku stopaz a neskutocne dynamicke tempo. Dialogovych scen je minimum na ukor akcie. Az mi je luto, ze film nema o 20 minut viac. aby sa trochu venoval postavam a technoblabolom o tom ako cely ten system funguje. Ak by bol väcsi rozpocet, tak sa mohlo viac cestovat v alternativnych vesmiroch. Ale aj v takomto prevedeni to je velmi zabavny film, ktory ani na chvilu nenudi. Akcia je sice dost predratovana a plna CGI jak v Matrixe, co dvakrat u bitiek nemusim, ale tentokrat to ma opodstatnenie v pribehu, takze som s tym nemal problem. Kvalita CGI uz trochu zastarala, ale zabavnosti akcnych scen to neubralo. Najlepsia je bitka Jet vs. Jet. Obcas mi to pripada, jak keby ich vymyslali dvaja mali chlapci. Jeden by povedal, ze teraz tam bude scena v ktorej Jet Li s motorkou v kazdej ruke buchne policajta. A druhy na to: Cool, to tam urcite bude. A do toho bude hrat metalova muzika. Super. A tak sa stalo. Cely film pôsobi ako akcny sen malych chlapcov a tak to treba brat. Nastastie sa viem stale do tej polohy vcitit a uzit si taku blbinu. Okrem Jeta dokonca v trojulohe potesi aj Statham vo svojej prvej akcnejsiej polohe. Dokonca dostane od Jeta na prdel. Skvely je aj Delroy Lindo ako drsny polda a Carla Gugino medzi ktorou a Jetom to slusne iskri. Skoda len, ze metalovu hudbu nenahradili normalnym instrumentalnym soundtrackom. Takze vysledkom je stale velmi pohodove sci-fi s mnozstvom akcie. 7/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak toto vzniklo bohužiaľ minimálne o dekádu neskôr, než malo. Námet je pritom vynikajúci, len je škoda, že sa "prevaril" na tak jednoduchý akčný film. Prechody medzi vesmírmi potešia, len opäť platí, že aj tie vyzerajú ako z roku 1989. The One sa ale dá brať ako slušný guilty pleasure a keďže je krátky a rýchlo ubieha, dostáva zopár plusových bodov. No a Statham s desivým účesom a príšerným, o dve čísla väčším kabátom, to sa skrátka musí vidieť. Inak sa čudujem, že ešte nikoho nenapadlo na tomto nápade nakrútiť celý seriál, už by bolo jasné, že by mal 123 častí. ()

Ondriss 

všechny recenze uživatele

Bylo by hezké, kdyby se ta slabost způsobená stovkami týchž lidí v jiných dimenzích, projevovala v těch stupidních dialozích. Chvilku jsem si to pravdu myslel, ale Jet Li měl rovněž tak stupidní promluvy. Ale pravda - dva chlapíci v márnici byli turbo-stupidní -) Trochu jinak tvořené efekty abnormální síly - ale jsem zastánce fantazie diváka, takže proč ne. Celkový nápad a scénář je ucházející, hudba by se také dala překousnout (lepší než metal a hardrock, který film tak trochu zesměšňuje, by byla elektronika). To, co film kazí, je užívání otřepaných záběrů a neinovativnost. A každopádně mluvené slovo po všech směrech, které nezachránilo ani nábožensko-podivné plácání. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Niektoré postavy sú pomenované podľa slávnych režisérov: Woo, Scott, Yates, Siegel, Besson. (m.a.t.o.)
  • Scény, v ktorých Jet Li bojuje sám proti sebe, sa natáčali v skutočnosti tak, že v nich bojovali herec a kaskadér, ktorý mal podobnú postavu. Kaskadérova tvár bola natretá zelenou farbou, aby mohla byť v post-produkcii digitálne nahradená tvárou Jeta Li. (m.a.t.o.)
  • Nemocniční scény byly natočeny v North Hollywood Medical Center. (Terva)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama