Reklama

Reklama

Zahrajte mi "MISTY"

  • USA Play Misty for Me (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood ve svém režijním debutu o psychické posedlosti ztvárnil i hlavní roli diskžokeje Davea Garvera, který má v místním rádiu vlastní show, v níž posluchačům předčítá básně, vypráví o svém životě nebo hraje na přání. A pravidelně každou noc mu telefonuje obdivovatelka s přitažlivým hlasem a žádá, aby jí zahrál skladbu Misty. Když se se svojí fanynkou Evelyn Draperovou (Jessica Walter) náhodně jednoho večera setká v baru, prožijí spolu krátký románek. Dave se ale po čase rozhodne jejich vztah ukončit a to i protože se plánuje vrátit k bývalé lásce, jenže Evelyn to tak nebere. Je schopná a ochotná dožadovat se Daveovy lásky i s nožem v ruce a brzy se všechno a všichni v Daveově životě stane potenciálním terčem Evelynina teroru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Démonická Jessica Walter vo výborne natočenom stalkerskom thrilleri, ktorý stále bezchybne funguje, takže v dobe svojho vzniku to musela byť naozaj nervydrásajúca záležitosť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už v režijním debutu Clint Eastwood ukázal, že ten to v Hollywoodu jednou dotáhne hodně daleko. Hodně slušné psychologické drama, dobové, ale námětem stále aktuální. Navíc na svojí dobu dost drsné a nekompromisní. Prostě typický Clint. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

V úvodu mě překvapilo, že Clint hraje normálního chlápka. Pak vyšlo najevo, že alespoň klátí statisíce ženskejch, ale stejnak. Jessica Walter je správně vyšinutá a bavilo mě, jak mu dělala ze života peklo. Líbilo se mi uvolněné intermezzo před koncem filmu, kdy si postavy vyrazí na jazzový festival. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me prijemne prekvapilo, Clint ukazal, ze byl schopnej reziser uz od zacatku, takze skvele natocil i svuj rezijni debut. Jinak pribeh je docela fajn, problem je, ze, jak uz tu nekdo psal, dost pripomina Misery, jenze oproti ni se neodehrava na jednom miste a tudiz je dej misty drobet roztahanej, ale pak to zase vyvazi nejaka napinava scena s naprosto fantastickou Jessicou Walter, ktera je i lepsi nez samotnej Eastwood s obrim harem. Ten navic hraje na sebe docela netradicni postavu, protoze tady neni za zadnyho drsnaka, ale v podstate za obet. Nicmene neni to zas zadnej pochcanek a zarvat taky umi. Celkove sice lehce roztahany, ale dobre natoceny i zahrany a misty fakt skvele napinavy. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný komorní thriller o jedné písni, vražedné obsesi a kuchyňském noži a Eastwoodův režijní debut. Neupírám snímku tísnivou atmosféru podpořenou působivým výkonem Jessicy Walter v roli šílené Evelyn, nicméně ta nevykompenzuje prostinký, od začátku snadno předvídatelný scénář a natahovaný děj. Nechápu tedy dost dobře to vysoké hodnocení zde i na IMDb, obzvlášť když na stejné téma existuje mnohem lepší Reinerova MISERY NECHCE ZEMŘÍT. Ve vedlejší roli barmana Eastwoodův dvorní režisér Don Siegel, se kterým natočil ve stejném roce DRSNÉHO HARRYHO, kde mimochodem naleznete na MISTY narážku - když Harry překazí bankovní loupež, hádejte, co zrovna hrají v kině naproti? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hej pane diskžokej, u Misty zmáčkni play, nezvi ji na barák, šplouchá jí na maják.. Režijní debut sexuálního kovboje byl stejný, jako režiséři, s kterými doposud pracoval. Něco bylo dobré (utahování šroubů napětí, vtipné pasáže s detektivem, co chce zahrát na přání), něco bylo špatné (přepjatost dramatických scén, erotické intermezzo v přírodě spojené se sběrem klíšťat). Osobně jsem striktně proti jakémukoliv násilí na ženách, ale tady Clint se svým vyhlášeným pravým hákem zbytečně dlouho otálel.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pobřeží slunné Kalifornie v doznívající éře květinových dětí je atraktivním dějištěm dramatu, postupně měnícího se na drsný psychothriller. Clint Eastwood v nezvykle nefrajerské roli hrající a stejně tak netradičně hitchcockovsky režírující (navíc debutující) rozhodně nezklamal. Mezi nejlepší eastwoodovky, ani mezi špičky žánru bych MISTY sice neřadil, ale nadprůměrná podívaná to bezesporu i po letech je. 75%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood mohl roky sledovat ostřílené režiséry, aby si splnil to, po čem dlouho prahnul – sám si sednout na stoličku režiséra. Dostal se mu do rukou scénář od jeho dlouholeté kamarádky. Rozhlasový moderátor potkává v baru přitažlivou ženu a prožijí vztah na jednu noc. Ovšem to, co on vnímá jako bezvýznamný zážitek, ona považuje za začátek něčeho hezkého a intenzivního. Začne urostlého muže pronásledovat a rozhodně nezůstane jen u neplánované přípravě jídla. Zatímco Clintova hvězda strmě stoupala vzhůru, Jessica Walter byla stále na startu své kariéry. Clint pochopil, že právě obsazení hlavní ženské role bude klíčové. Povedlo se. Sice měl Clint v postprodukci potíže se stříháním, úspěšný snímek (stál jen necelý milion dolarů, vydělal 10 milionů) mu otevřel dveře k dalším režijním projektům. Tři až čtyři hvězdy. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Clintova režijní prvotina a jeden z nejdůležitějších (a zároveň nejlepších) filmů celé jeho kariéry. Nejen na dobu vzniku působivý thriller o závislosti jedné osoby (Walter) na druhé (Eastwood), za který by se nestyděl ani mistr napětí Alfred Hitchcock. Skvělé výkony herců, atmosféra slunné Kalifornie a Eastwoodova svěží režie, dělají z tohoto nepříliš ambiciózního snímku vynikající dílo, které stojí za to vidět. A ne jen jednou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1971 bol americký herec Clint Eastwood už celosvetovo uznávanou a obdivovanou filmovou hviezdou. Mal na svojom konte nejednu výraznú úlohu. No v tomto roku sa prvý krát posadil aj na režisérsku stoličku. Debutoval ako filmový režisér. Natočil snímok "Zahrajte mi Misty" (Play Misty for Me). Stvárnil v ňom i hlavnú mužskú postavu. Zahral si rádiového disdžokeja Davea Garvera, ktorý sa zapletie so svojou oddanou poslucháčkou a fanynkou Evelyn Draperovou. Prežijú spolu krátky vášnivý vzťah. Keď sa ho však Dave bude snažiť ukončiť, narazí na temnú stranu povahy Evelyn. Tá nechce za žiadnu cenu akceptovať, že by sa mali rozísť. Začne robiť Daveovi zo života peklo. Prvý režisérsky pokus Clinta Eastwooda dopadol nad očakávanie dobre. Tento dramatický stalking thriller odštartoval jeho úspešnú režisérsku kariéru. **** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Trochu se to táhne, ale atmosféra je super, divák se doslova ponoří do mysli hlavního hrdiny a spolu s ním je zaskočený tím, co se stalo, a děsí se, co přijde dál. Typický chladný styl Clinta Eastwooda - režiséra se projevil už v jeho debutu a za těch několik lekaček ho fakt nemám rád, protože jsem nadskakoval v křesle. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jako Clintova režíjní prvotina tenhle film bez problému obstojí, přestože bych zde pár slušných chyb našel. Co zarazí, je určitá suverénost snímku. Clint zde hraje navíc trošku méně sympatickou postavu, než jsem zvyklej a jisté potíže s fanatickou fanynkou jsem mu přál. Škoda slabé druhé poloviny snímku. Závěrečné vyvrcholení mohlo přijít určitě dříve. 65% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Jessica Walter pravděpodobně ve své životní roli je opravdu až démonické. Z té postavy šla nefalšovaná hrůza a mnoho scén je tu opravdu s neuvěřitelně tísnivou atmosférou. Clint je tu naopak takový trochu nemastný neslaný, ale jde to. Z dnešního úhlu pohledu je vtipná (možná až zarážející) ta cca. 10 minutová "sluníčková" scéna před finální katarzí filmu, ale to je nutné brát jako otisk doby. Velmi povedený snímek. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Clint dokazuje už ve svém režijním debutu, že z něj jednou bude vynikající režisér. Skvěle vystupňované napětí a atmosféra. Krásně až děsivě zahraná posedlost představitelky hlavní role. To vše se navíc odehrává v mém oblíbeném prostředí slunné Kalifornie. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kdyby ty dramatické scény nepůsobily tak směšně, určitě bych hodnotila výš, protože místy se Eastwoodovi povedla velmi dobrá atmosféra. Žel bohu jen místy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný psycho thriller, ktorý vsádza na prímorskú pohodovú atmosféru. Ono potom aj to kontrapunktické ostrie nožov pôsobí viac nebezpečne. Minimálne pri jednej scéne by mal infarktový stav ako Hitchcock, tak dnes aj taký Wan. Len je škoda, že odvtedy sme podobných thrillerov videli dosť veľa a tak už nemá Play Misty for Me čím prekvapiť. Je ale otázne, prečo je napríklad takmer totožná Osudová príťažlivosť z nasledujúcej dekády tak známy film a Cleastwoodova Misty skôr pre ľudí, ktorí sa viac prehrabávajú v dejinách kinematografie. Možno sa scenáristi inšpirovali aj v gialle, avšak absentuje tu nejaká stará psychologická trauma hlavnej antagonistky. 70% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Iracionální posedlost, jenž nemá své hranice. Film o odlišných povahových stránkách člověka, o trpělivosti a v neposlední řadě o nenávisti. To vše Clint zakomponoval do romanticko-psychologického hávu takovým způsobem, že někde v hloubi duše podle mě věděl na jaké profesní dráze bude nejúspěšnější. Zápletka je sice trochu triviální, ale díky Eastwoodovu talentu je z toho neobvyklá podívaná. Alespoň tak jsem to vnímal já. 75% ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Jaké by to bylo příjemné být pohledným kalifornským diskžokejem, mít vlastní pořad v rádiu a kupu grupies, kterým se podlamují kolena při zvuku vašeho hlubokého a melodického hlasu. O něco méně příjemné by však bylo narazit na fanynku, která vám po jedné noci nezávazného sexu začne donášet domů nákupy, kazit vám kariérní schůzky, řezat si zápěstí ve vaší koupelně, řezat do vašeho portrétu i do vaší služebné a vůbec mít až nezdravě velkou zálibu v rozličných ostrých předmětech. Podobných námětů o šílené ženě zamilované až na smrt do muže, který do ní až tak oddaně zamilovaný není tu už bylo více - v čem však Eastwoodův raný film vyniká nad obdobné filmy je brilantní režie, nápadité stylistické postupy a naprosto bezchybné herecké výkony. Co mě přijde lehce znepokojivé (nikoliv na filmu, ale na mě samotném) je mé neustálé se vracení k myšlence na to, jaké by bylo mít za fanynku číslo jedna tak neskonale přitažlivou ženu, jako je Jessica Walter. A to i přes všechnu její zcela nezpochybnitelnou vyšinutost a zřetelné vražedné sklony. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Clinta Eastwooda, ve kterém ukazuje, že na bláznivou ženskou platí pouze dobře mířená pěstí do ksichtu. Bohužel dost slabota. ()

Reklama

Reklama