Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malé obci v chorvatském vnitrozemí, v kraji zvaném Lika, žije Mike - jednodušší, ale velmi talentovaný fotbalista, o kterého se zajímají prvoligové domácí kluby i skaut z Německa, svérázný lakomý sedlák Joso a tlustá mladá prodavačka Olga toužící po lásce. Stejně jako v celé zemi se i zde schyluje k referendu o vstupu Chorvatska do EU. Kolem této události sice v obci vzniká rozruch, hlavní postavy filmu však míjí. Ty jsou plně pohrouženy do řešení svých osobních problémů. Mike se nemůže vzpamatovat z tragické smrti své maminky, Joso se stará na úkor své rodiny o dobytek, který trpí v parném létě nedostatkem vody, a Olga podniká při hledání partnera zoufalé kroky. Mezitím se v obci střetnou příznivci a odpůrci EU a v místním kině dávají akční snímek Kung-fu Tesla. (dzira)

(více)

Recenze (5)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 "Venkovsky ucitel" po Chorvatsku je o dost lepsi nez Slamicuv z casti nejpis proto, ze si venkov nijak neidealizuje, ba naopak si ve trech pribezich spojenych v jedne vesnici ukazuje typicke stereotypy a dela si z nich legraci, ktera je pro mnohe misty docela na hrane snesitelnosti. Nejak mi to svym "postizenim" asociovalo Taxidermii a pobavil jsem se dobre - KungFu Tesla je bozi! Hajduk! ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Je to film plný bizarních figurek. Snad nikdo v něm není "normální". Na rozdíl od podobných českých filmů (podobností myslím především topornou snahu našich tvůrců zalidnit film zajímavými postavami za každou cenu) to tady funguje výborně. Přestože hrdinové této mozaiky jsou různě pomatení, působí uvěřitelně. Přemýšlím-li o českém filmu z posledních let, ve kterém se něco podobného povedlo, napadají mne pouze Najbrtovi MIstři.... ()

awful 

všechny recenze uživatele

Zajímavost: Film je natočen podle stejnojmenné knihy chorvatského spisovatele Damira Karakaše, který žije ve Francii. Ten si ve filmu zahrál roli harmonikáře. V knize je i povídka o tom, jak do harmonikáře uhodí blesk a on se pak probudí v rakvi a jen náhodou se dostane z hrobu, když mu chce jeho známý ukrást harmoniku, se kterou je pohřben. V traileru je možné vidět scény, které napovídají, že i tato povídka byla natočena, ve filmu se nakonec neobjevila. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama