Reklama

Reklama

Shao Lin xiao zi

  • Hongkong 少林小子 (více)

Obsahy(1)

Film popisuje životy dvou rodin. V jedné mají jen samé chlapce, ve druhé dívky. Chlapci pořád nadbíhají děvčatům a jejich otec si myslí, že to dělají kvůli tomu, aby se naučili techniku boje s mečem, jelikož tím je rodina dívek známá. V druhé rodině se zase učí kung-fu. Jednoho dne rodinu s děvčaty přepadnou a zachrání je až rodina s chlapci v čele s Jetem Li, který hraje jednoho ze synů, jenž chce za ženu jednu z dcer rodiny s mečem. (Vecko99)

(více)

Recenze (14)

HKstars 

všechny recenze uživatele

Podle pověsti (která je předzpívána během úvodních titulků) žijí na dvou stranách řeky dvě rodiny - deset Draků (chlapců) praktikujících styl Shaolinu a osm Fénixů (dívek) cvičicích styl Wutangu. A jak známo i číňani prožívají divokou pubertu při které nenechají na pokoji jedinou sukni (bez ohledu na to jestli jsou počestnými mnichy nebo ne). Druhý díl Shaolin Temple, pojmenovaný příznačně "Děti ze Shaolinu" vám to předvede v celé své kráse. Skotačení posouvá film do mírně komediální polohy (i když neotesanost některých vtipů a výkony většiny herců, by filmu mohla závidět i turecká kinematografie) ve které však stále zbývá místo na neuvěřitelné bojové výkony, tentokrát se blýskne hlavně dorost... Na počátku příběhu zastihneme obě rodiny (Draky i Fénixe) ve velice nešťastném rozpoložení. Drakům chybí ženská ruka (nemají dost krav, aby se jejich příslušníci mohli dobře oženit. Celá rodina je složena ze sirotků, které vede a učí Shaolinský mnich) a dědictví stylu visí na vlásku. U Fénixů zas chybí mužský potomek, který by se naučil tajný styl Wutangského meče (ten mistr nechce svěřit dívkám, protože se bojí, že všechny jednou provdají a na bojová umění zapomenou). Ale jakmile divák zahlédne popichování obou klanů u vody a oči Jet Liho (jednoho z Draků) se střetnou s jednou z dívek, je jasné, že řešení je blíž než si kdo myslí. Na scéně se ale objeví banditi (kteří mohou mj. i za to, že chlapci-Draci nemají žádné matky) a chtějí oba klany poštvat proti sobě (to nebude díky horkým hlavám na obou stranách tak těžké...). Tahle čínská pohádka (okořeněná pronárodními hudebními čísly) se pak zvolna (v přestávkách mezi akčními scénami) zvrhne v sociální drama, které ale samozřejmě skončí stoprocentním happyendem. Předem nalajnovaný příběh ale není to co by vás mělo odradit, protože byste tak přišli o fantastickou wushu exhibici, kterou v jiných filmech rozhodně neuvidíte. Jet Li předvádí zas a znovu neuvěřitelné "divočárny" a ani zbytek obsazení se nedrží při zemi. Vše graduje v závěrečné patnáctiminutovce, kdy se rozpoutají opravdové orgie. Nejen díky tomu je pro milovníky tradičních bojových scén tenhle film povinností. 80% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film ide úplne inou cestou ako jeho predchodca. Kladie väčší dôraz na charaktery a pôsobí celkovo uvoľnenejším dojmom. Máme tu dve rodiny. Jedna ovláda Kung-fu a druhá špeciálny súboj s mečom. Otec Wudan meča nemá rád Shaolin ale to nebráni členov obidvoch rodín, aby sa popod jeho nos zbližovali a vytvárali si medzi sebou nejakú tú peknú emóciu, ktorá je v zásade hybateľom v rámci zápletky a celého sporu. Má to pesničky, nádhernú lokáciu a množstvo malých vtipov. Od súbojov sme opustili, hoci tu máme bojovné finále ale tým tanečným kreáciám z prvej časti bohužiaľ nešliape na päty. Zlo je tam aby sa nepovedalo a Zhang v tomto prípade kladie dôraz na vtip a rodinné hodnoty a vzťahy. Postavy z prvej časti tu hrajú rozdielne charaktery, čo ale v zásade nevadí. Inak to má slušné tempo a celý čas som sa bavil. Hoci to skôr pôsobí ako rozprávka. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Než pre fanúšikov martial arts žánru a easternov, ide skôr o film pre deti a mládež. Hodinu aj pol sledujeme detské skotačenie, s výnimkou pár odbočiek na zvýraznenie deja. Až potom príde pravá, orechová mlátička s vynikajúcou choreografiou. Napriek tomu však snímok nenudí a humor tu nepôsobí až tak trapácky, ako v niektorých východných komédiách. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Kdo moc nemusí dějovou omáčku v typickém kung fu filmu staré školy, tak ať zkoukne konec filmu. Tam se dočká kvalitní řežby, kde je vidět, že účastníci jsou opravdoví mistři svého oboru. Ten zbytek je snadno zapomenutelnej. Soupeření dvou rodin, kde v jedné jsou jen dívky a ve druhé jen kluci. Do toho nějcí bandité snažící se rodiny zlikvidovat. Sem tam se nějaká ta šarvátka strhne, ale je to jen neškodné kočkování, takže netrpělivci se můžou vklidu kouknout na konec a budou to mít za plnej počet. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý film s Jet Lim, ktorý patrí medzi jeho slabšie filmy. Má zaujímavý príbeh o dvoch rodinách, pričom jedna má samé dievčatá a druhá zase samých chlapcov, medzi ktorými je aj Jet Li. S akčným filmom moc tento film nemá spoločné, väčšinou vtipnejším spôsobom zobrazuje ich životy, vzťahy v rámci rodín, či už medzi deťmi alebo vzťah nevlastného otca k deťom a samozrejme aj medzi týmito rodinami. A aby tu bolo aspoń niečo spoločné s akčným filmom, tak je tu aj vodca skupiny zločincov, ktorý sa chce jednej rodine pomstiť . Väčšinu času má film takú príjemnú atmosféru, kde je všetko brané s humorom, ale je tu aj niekoľko vážnejších scén. Akcie tu moc nie je, väčšinou sú to kratšie súboje, v ktorých o nič nejde, ale ku koncu sa film vylepší aj po tejto stránke. Najprv zaujme súboj Jet Liho s Indom v jaskyni, ale hlavne výborná záverečná desaťminútovka, čo je neustála hromadná bitka mnohých bojovníkov a okrem Jet Liho ma potešil hlavne výkon jeho priateľky. Som tu spokojný aj s hudobnou stránku, pretože je tu viacero príjemných čínskych pesničiek. V rámci tejto trilógie ma tento diel zaujal najviac, ale aj tak je to Jet Liho podpriemer. Obľúbil som si ho kvôli iným filmom. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 60%. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama