Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

H34D 

všechny recenze uživatele

Ano, na jednu stranu dobře fungující, inteligentní a snad i lehce taktická vědomostní soutěž, ovšem neuvěřitelně suchá, bez napětí, bez důvtipu a bez výrazného moderátora. Opravdu mě to moc nebavilo, ale oceňuji, že se vyhýbá komerci a nesnaží se své soutěžící lákat pomocí milionů upoutávek na miliony pěněz... PS: Tom Riddle - protože ho nevidí :) 5/10 ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

"Pane Jaroslave, prosím vybírejte políčko jako první." "Prosím pole číslo 13." Jen totální negramota by nepoznal, že jde o AZ-kvíz. Stálice české televize si zachovává své kouzlo více než 10 let. Sledoval jsem zejména, když jsem byl nemocný a ležel 14 dnů doma. To jsem AZ-kvíz ocenil měrou vrchovatou. V 17:30 jsem se bedlivě díval a naslouchal a druhý den v repríze (11:30) jsem před taťkou machroval, že znám všechny odpovědi. Toť rozluštění otázky, kde vznikla pověst o chytrém Pavlíkovi. ()

Reklama

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější jsou závěrečné titulky - když člověk vidí jaká spousta lidí spolupracovala na tak bídném, mizerném a low-budget pořadu. Otázky jsou náhodné, od triviálních po nepochopitelně těžké. Člověk vždy něco neví, takže se může zesměšnit a ještě si ho možná bude dobírat moderátor, který / která je očividná mentální mrtvola, co dělá od roku 1997 pořád jednu a tutéž práci = předčítá otázky. Výhra záleží dost na štěstí a odměna je jen symbolická / k smíchu. Nechápu moc dobře, proč tam vůbec lidi chodí. Celý tenhle pořad je snad už jen meme-generátor. Šivánanda Sarasvatí řekl: "Do not store in your brain useless information. Learn to unmind the mind. Unlearn whatever is of no use to you. Then only can you fill your mind with divine thoughts." ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Poslední koukatelný vědomostní pořad při kterém se občas člověk i pobaví např. otázka „Co znamená zkratka ČSFD?" Soutěžící má nápovědu písmena ČSFD a jeho odpověď zní Čínský Syndrom Finanční Deprese, tak i tací jsou mezi námi. Narozdíl od Riskuj nebo Kde Domoj Můj? to není o rychlosti, ale o tom, co ten člověk ví, takže to má ve svých rukou, pokud mu teda padnou ty správný otázky. Mohli by tam trochu zvednout ty výhry, protože odejít ztraumatizovaný a mít 1100 Czk v kapse, tak to si myslím, že není odpovídající odměně za ty znalosti a občas i zábavu, kterou tam někteří soutěžící vytvářejí. Za mě 100% ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Svět filmu pomalu zahlcuje 3D na úkor 2D, Česká televize nahradila 3D Pyramidu (co se votáčí!) za 2D pyramidu z písmen a čísel (co se ani trochu nehejbá!). Mezi podmínky, které musí soutěžící splnit, přibyl požadavek alespoň částečné lobotomie a tramtadadá, mámen novou soutěž. Hlavně hodně barevnou, to lidí přitahuje. A ke všemu se nám Evička vdala :(. Vratťe mi Pyramidu! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Jedná se o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (TomasSlach)
  • Aleš Zbořil v pořadu ROZHOVORista (od r. 2018) prozradil, že AZ-kvíz točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. Po deseti epizodách se střídají s Evou Machourkovou, která AZ-kvíz taktéž točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. (TomasSlach)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama