Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Před chvílí jsem dokoukal strašně divnej film (In flagranti z roku 1993) a zatímco jsem se probíral z kómatu, tam tam vskočil AZ kvíz a mistr Oxid Železitý tam vskočil a rozesmál mě, už jak pozdravil Dobrý den (v půl jedné ráno, ano, repríza) a řekl: "pojďté, budeme soutěžit" a naklonil hlavu. A náhle jsem byl dokonale vzhůru a úsměv se mi usadil na tváři. Je to Brenerský průsmyk, ano.

modano222

modano222 (hodnocení, recenze)

AZ kvíz není jen tak obyčejný pořad. Je to nesmrtelný pořad. AZ kvíz přežije všechno. Až se jednoho dne lidstvo vyhubí, až zbytek zmutovaných lidí bude žít v jeskyních a živit se netopýry, AZ kvíz tu pořád bude. Až naši planetu pohltí slunce a za několik stovek milionů let naší sluneční soustavou bude prolétávat mezi galaktická loď nějaké cizí vyspělé civilizace, nalezne v naší sluneční soustavě pusto. Pusto a AZ kvíz. AZ kvíz z nějakého důvodu přetrvá navěky. Jestli je to tím, že soutěžící, kteří se do něho hlásí, převážně nejsou úplný kreténi, to nelze s určitostí potvrdit. Každopádně AZ kvíz není jen nesmrtelný. Za těch dvacet let, co je na televizních obrazovkách, jsme se z něho přiučili i řadě zajímavých věcí. 1. Pokud máte vystudované gender studie, pokud jste vystudovaný kunsthistorik, filosof nebo nějaký podobný nesmysl, vaše jediná šance, jak neumřít hlady, protože tou kravinou, co jste studovali, se neuživíte, je jít soutěžit do AZ kvízu a doufat, že nevyhrajete encyklopedii kníračů (i když taková encyklopedie kníračů s kečupem taky ujde). 2. Měli jste v životě nějaký sen, který nevyšel? Pracovali jste například několik let v jedné firmě a doufali, že se jednoho dne vyšvihnete do jejího čela a bude vám patřit svět? Měli jste za mlada vysoké cíle a teď je vám čtyřicet, máte na krku tři děti, rozvod a exekuci? Nezoufejte. Pořád existují dva lidé, kteří už dvacet let moderují AZ kvíz. Mohli jste dopadnout i hůř. 3. V dnešním zlém a ošklivém světě na vás pořád někde tam daleko před vámi čeká něco příjemného. Pokud se budete snažit, pokud budete pilní a pokud budete mít štěstíčko, budete si jednoho dne moci vybrat mezi Průvodcem po šumavských zámcích a encyklopedií kudlanek. 4. Je jedno, jak je člověk inteligentní, jakého je pohlaví nebo vyznání. Drtivá většina lidí, co lezou do televizních soutěží, ve volném čase rádi luští křížovky, pracují na zahrádce anebo se věnují vnoučátkům. Jak nemáte vnoučátka, nemáte v televizní soutěži co pohledávat. 5. Není hezké soudit někoho podle vzhledu a dát na první dojem. Takový podivný chlápek v brýlích s hrbem, co se směje jako masový vrah, z uší mu lezou chlupy a má tik v oku, sice svádí k tomu, abyste se mu vysmáli, ale on pak všem vytře zrak, porazí dva soupeře a potom v bankomatu nabouchá klidně i dva tisíce korun. 6. Máte literární ambice, ale bojíte se, jak na vaši knížku zareaguje veřejnost? Myslíte si, že se vaše knížka nechytí? Nebojte. Prostě tu knížku napište a když nic, tak ji aspoň budou v AZ kvízu dávat poraženým soutěžícím ve finále. 7. Šampioni z AZ kvízu jsou za vodou. Nejen, že vyhrají částky v řádu stovek či možná i tisíců korun, ale rovněž na ty nejlepší z nich čeká sláva, ženy, drogy a nesmrtelnost. 8. Víme, že někde tam venku se pohybuje pěstební dělnice, která se volném čase zabývá sbíráním figurek slonů. V dnešním světě plném imigrantů, zloby a nenávisti, je to poměrně uklidňující pocit.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

AxelWers

AxelWers (hodnocení, recenze)

Som rád, že patrím medzi tých šťastlivcov, ktorí danú epizódu videli v premiére :D Toto je presne jeden z tých týpkov, ktorí politológiu študujú len z toho dôvodu, aby sa mohli cítiť dôležito, keď si pred meno budú písať Mgr.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

stenrik

stenrik (hodnocení, recenze)

nezdá se vám že v poslední době má Zbořil problémy s vyslovováním sykavek?

AxelWers

AxelWers (hodnocení, recenze)

Čo sa týka bankomatu, najviac ma pobaví, keď sa ukazovateľ pohybuje po takých sumách ako 2000 Kč, 5000 Kč, v tom výhercovia buchnú po tlačidle a jeeeeeeeeeb 100 Kč :D

x_silver

x_silver (hodnocení, recenze)

Kolik polí musíš získat minimálně, aby jsi propojil všechny tři strany trojúhelníku a kde je nejkratší cesta? Našel jste někdo způsob pod 7 polí?

LadyPig

LadyPig (hodnocení, recenze)

Prod1gy: Některý otázky jsou těžší, jiný lehčí. Ale je fakt, že za to, že se potáhnu do nějakýho pořadu na své náklady a ještě se možná ztrapnim před částí národa, co ten pořad sleduje, mi ta tisícovka moc nestojí :D

giovanni3

giovanni3 (hodnocení, recenze)

powda: Přesně oni mají vše ve stejné barvě mají vlastně černobílý monitor víc nic.. jen divák vidí barevné rozlišení.. Několikrát to v pořadu ukazovali a vysvětlovali.. kdo pravidelně sleduje/sledoval ví...

powda

powda (hodnocení, recenze)

Tom Ridle, podla mna oni nevidia tu schemu ked im to tam beha a stopuju to namatkovo :) ale slusna relacia.

epicride

epicride (hodnocení, recenze)

Dal bych 5* za první série a 4* za série po změně pravidel (časové omezení)... nakonec tedy dám 4,5*.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Tom Riddle: ta otázka je myšlena vážně nebo jde o nějaký humot?

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Tome, tak co, nasmál ses u toho svého "vtipu", až ses za břicho popadal?

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama