Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky-i tímto známým rčením by se dala charakterizovat tato soutěž, která už patří nějaký ten rok k mým oblíbeným i díky sympatickým projevům moderátora Zbořila a Brettschneiderové. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Aleš Zbořil jednou ve svém rádobyvtipném okénku odpověděl na dotaz, který měl otřást se soutěží v základech. Psala pravidelná divačka, že má soutěž již léta ráda, ale přišla nyní na to, co se soutěží zacloume tak, že se z toho nevzpamatuje. Totiž, když soutěžící vyplní celou spodní řadu, a jeho soupeř zbytek, tak vlastně soutěž končí patem! Šokující že? Od té doby vím, že kreténi nesledují pouze Novu a Volejte řediteli. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ano, na jednu stranu dobře fungující, inteligentní a snad i lehce taktická vědomostní soutěž, ovšem neuvěřitelně suchá, bez napětí, bez důvtipu a bez výrazného moderátora. Opravdu mě to moc nebavilo, ale oceňuji, že se vyhýbá komerci a nesnaží se své soutěžící lákat pomocí milionů upoutávek na miliony pěněz... PS: Tom Riddle - protože ho nevidí :) 5/10 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Když už to tu je. Celkem inteligentní ne až tak komerční soutěž. Asi před rokem a půl tam dokonce byl párkrát kolega z práce a asi dvakrát vyhrál. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Soutěž je příliš těžká, není pro každého. No, uznejte sami. A) trnitý keř, B) viditelný elektrický výboj v troposféře C) opak startovníků, D) krajina za horizontem, E) grafická značka štítu rodu, F) ostrovní stát v Tichém oceánu, G) ukazatele slunečních hodin, H) vyrobeno z luštěnin, CH) když k nám běží a nikdo ho nedoprovází, I) posvátný pták v náboženství starých Egypťanů J) okrasná rostlina řádu hluchavkotvaré K) vydává zvuky krkavce, L) malý žebrovitý útvar na spodní straně klobouků hub, M) vykonává loučení rukou, N) sociální uskupenství obyvatelů Země, O) biblické zvolání, P) zaměstnanci závodu na zpracování buničiny, R) malý čert, S) nástroj ke štípání (dřeva), T) dehet, U) první kapela Vladimíra Mišíka, V) slavnost sklizně vinné révy, W) železniční vůz plný dřeva, X) Speusipposův nástupce, Z) tvoje manželka. Na požádání přiložím správné odpovědi :-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„CH jako chrudoš..“ Moderátorka s nejdelším příjmením na světě se střídá s žoviálním Alešem v pokládání otázek. Vzduchem nelétají statisíce a člověk si může z obývacího pokoje zasoutěžit s nimi. Uživatel Tom Riddle jistě ví, že docela časté netrefení bonusu lze přičítat nervozitě z přítomnosti televizních kamer.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Příjemný pořad :-) Moje dcera ho milovala asi od svých dvou let, koukala na něho, poznala ho podle znělky, pro ni to byl Atiati jak mu říkala. :-) Později se na něm učila písmenka, hrozně ji to bavilo a vlastně i mě :-) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Encyklopédia českých záhradkárov, bicyklistov, čitateľov a turistov. Alebo ako nezávidieť pártisícové výhry. Diváctvo s pocitom kráľa vedomostí v pohodlí domova hravo odhaľuje, čo sa skrýva za začiatočnými písmenami. P. S. Chá jako Chrudoš. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vedomostná súťaž "AZ-kvíz" sa už dlhé roky pravidelne objavuje podvečer na obrazovkách Českej Televízie. Pripravuje sa v štúdiach Brno. Zrejme aj preto trpí nedostatkom financií. Pretože tie výhry, čo ponúkajú sú skôr symbolické. Malé finančné odmeny alebo nepotrebné darčeky útechy. Súťažiaci musia predviesť pomerne solídne vedomosti, aby sa im podarilo prepojiť všetky tri strany trojuholníka. Zaslúžili by si hodnotnejšie ceny. Tiež by prospelo celé to viacej vyblískať. Takto to pôsobí dosť nudne. * ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Alešek stojí za shlédnutí, protože má poté, co v maskérně prohnal nosem, docela zajímavé reakce. Když se k tomu přidá pár přemoudřelých důchodců, študentů nebo nonkonformních biolidí, vznikne pořad pro širokou a hlubokou diváckou veřejnost. Podtitul bych zadal - jak za pár kaček - nebo atlas hub - ze sebe učiniti před národem debila. Btw. už jsem se potkal s několika exempláři, kteří při sledování tohoto hitu v teple svého domova vůbec neřeší ono základní křížení lušťovky. Za základ souboje považují především výběr správného herního pole..... a nějaká následující otázka je ponechává mrtvolně chladnými. Viď, mami. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Vědomostní soutěž plná lehkých a těžkých otázek. Působivé osvěžení znalostí. / Viděné epizody cca *70.dílů / ( Hodnocení: 6/10 ) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tahle vědomostní soutěž mě baví. Kdysi jsem si říkal, že až mi bude 18, tak se tam hned přihlásím. To mě ale omrzelo a už po tom netoužím. Občas jsem se na to díval, ani vlastně nevím, zda to ještě beží, už jsem to dlouho neviděl. Kolikrát jsem žasnul, jak lidé volili úplně nesmyslná čísla, která nedávala smysl. (Podle mého názoru mají navrh lidé, kteří jsou dobří v piškvorkách). Akorát ty finanční odměny by mohly být trochu vyšší. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

AZtko jsem měl rád a pravidelně sledoval, vždycky jsem potom na druhý den oslňoval některými znalostmi, které jsem si zapamatoval :-) ()

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama