Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Rozumět věcem nebo znát nazpamět kdejakou dvojicí? Radši než dopadnout jak Halina Pawlowská, volím to první. Hodnotím účel hry, ne její provedení, procvičit si čas od času bednu není na škodu. _____________ VYBORNE PROVEDENI ______________ 1) Je zobrazeno kolik zbývá času 2) "barvy" se dají jakžtakž rozlišit i na černobílé televizi 3) od pohledu je jasné kdo je na řadě 4) "kroužkem" zobrazené kolik času zbývá na otázku z celk. času viz. http://en.wikipedia.org/wiki/Pie_graph 5) na konci je vysvícené jak vypadá vítězné spojení. Dobrá práce! ______________ SYSTEM ______________ Výhra je poměrně malá, takže lidi nezpychnou a (na encyklopedické znalosti netřeba být příliš hrdý viz. mýtus http://c2.com/cgi/wiki?MappersVsPackers ) CT má na natočení dalšího dílu. _________ DOPORUCENO _________ Seznam různých skládaček http://en.wikipedia.org/wiki/Logic_puzzle . Moudrý týpek Richard Feynman http://www.youtube.com/watch?v=WspwWN2ReV0 . ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem na tom visel dennodenně, dneska je to příjemné zpestření. Tak jako tak se ale jedná o bezvadnou vědomostní soutěž, kde se člověk ledacos dozví. Bylo super sledovat s postupujícími lety vzestup vlastních mentálních schopností, kdy jsem kolem tak sedmnáctého roku začal teoreticky vyhrávat. V reálu bych ale asi stejně dostal na prdel. 80% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

AZ - kvíz stále běží ze zcela jednoduchého důvodu. Nikdy jsem se ho neúčastnil a nedonutil jsem tvůrce k vyhlášení bankrotu. Už se na soutěž vůbec nedívám. Je to záležitost spíše pro lidi staršího věku, kteří se celý den poflakují u televize, či se poflakují po skončení pracovní doby, či pro důchodce, kteří u televize tráví veškerý volný čas, který jim byl určen. AZ - kvíz bude skončem zřejmě ve chvíli, kdy důchodového věku dosáhnou Aleš a Eva. Pořad se mi nehnusí, ale nevidím důvod se na něj dívat. Proto berte hodnocení s obrovskou rezervou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„CH jako chrudoš..“ Moderátorka s nejdelším příjmením na světě se střídá s žoviálním Alešem v pokládání otázek. Vzduchem nelétají statisíce a člověk si může z obývacího pokoje zasoutěžit s nimi. Uživatel Tom Riddle jistě ví, že docela časté netrefení bonusu lze přičítat nervozitě z přítomnosti televizních kamer.. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla, tohle platí na AZ-kvíz přesně. Jednoduchý koncept, střídmé studio, lehčí otázky, žádné velké ceny a přesto patří AZ-kvíz řadu let k těm nejoblíbenějším televizním soutěžím. Tvůrci se zkrátka trefili do vkusu, i když šli proti trendu velkolepých výherní show o miliony, a za to jim patří poctivé tři hvězdy. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Aleš Zbořil v pořadu ROZHOVORista (od r. 2018) prozradil, že AZ-kvíz točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. Po deseti epizodách se střídají s Evou Machourkovou, která AZ-kvíz taktéž točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. (TomasSlach)
  • K roku 2017 se jedná o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (frolish01)
  • Na základě soutěže vznikla i stejnojmenná stolní hra. (SONY_)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama