Reklama

Reklama

Tenkrát v Číně a Americe

  • Hongkong Huang Fei Hong 6: Xi yu xiong shi (více)

Obsahy(1)

Další volné pokračování příběhů o legendárním čínském mistrovi. Wong Fei-Hung se tentokrát vydává až na Divoký západ, aby zde pomohl čínským přistěhovalcům. A čelit zde musí nejen jazykovým bariérám, ale též lupičské bandě, indiánům či ztrátě paměti. Do hlavní role se opět vrací Jet Li, ale i ostatní předvádějí neuvěřitelné kousky z bojových umění. (Tamten)

(více)

Recenze (14)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Drátová "kunfovačka" na Divokém západě je Vám taková energická, laciná (slyš umělou synťákovou hudbu), bezstarostně béčková šaškárna, v níž si ponižovaní Číňané vydobudou (= vykopou) respekt mezi Indiány i (zkorumpovanými) bělochy. Z pateticky "hrdobijeckých" proslovů mistra Wong Fei-hunga si sama utahuje. 5/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jaké bylo moje milé překvapení, když jsem zjistil, že "Once Upon in China" má po třetím díle ještě jeden, tentokrát i "...America". Filmu jsem příliš nevěřil, ale samozřejmě jsem ho rychle shlédl. A líbil se. Bohužel ústřední hudební motiv je pozměněn do "indiánského" stylu, takže atmosféra předchozích dílů se tak dost vytrácí. Střet s indiány mi přišel jako by natočen někde v listnáči za chalupou během jednoho dne. Ale co se týče zbytku filmu odehrávající se v místním westernovém městě, tak to byla opět paráda. Jet Li podává opět excelentní výkon, navíc se nekonají žádné velké megaskoky, létání a podobně ... Za dráty se sice tahá ostošest opět, ale jen tak umírněně, aby se neřeklo. Wong Fei-hung je opět maximálně neporazitelná bojová mašina, Jet Li i docela dobře hraje. Na jeho partnerce je vidět už nějaký ten rok. Kovboj-klaďas byl taky v pohodě. Všechno ostatní se dalo. Bohužel je vidět neuvěřitelně nízký rozpočet, který na film padl. Tolik úžasné a vypiplané prostředí původní trilogie filmu se mění v něco příšerného, jak jsem psal .. "listňáč za barákem" a stlučená chalupa sloužící jako bar ... Ale jinak dobrý, zábavný. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film so skvelým Jet Lim, ktorý je záverečnou časťou mojej obľúbenej série. Má veľmi dobrý príbeh o Wong Fei-hungovi, ktorý so svojou priateľkou pricestuje do Ameriky plnej nebezpečných Indiánov a chamtivých belochov a som spokojný aj s jeho spracovaním, pretože sa zaoberá viacerými zaujímavými situáciami. V prvej polovici sú dôležitejsí Indiáni a v druhej belosi a ja som spokojnejší s prvou polovicou. Akcie je tu optimálne množstvo a som s ńou spokojný, aj ked´ prvým dvom dielom sa nevyrovná. Najviac sa mi páči úvodná akcia, kde niekoľko dostavníkov napadne skupina Indiánov a tak sa musia hlavný hrdinovia ubrániť, táto akcia má výbornú choreografiu a je aj nápaditá, hlavne ma zaujalo chytanie oštepov za letu, ale veľmi dobrá je aj Jet Liho akcia pri spore dvoch indiánskych kmeńov alebo záverečná akcia. Som tu spokojný aj s hereckým obsadením, okrem Jet Liho našťastie opäť poteší aj Rosamund Kwan v úlohe jeho priateľky, ale aj postava kladného belocha je zaujímavá. Páčia sa mi tu aj humorné scény a zaujme aj výborná hudba, ktorá je ale oproti predchádzajúcim dielom pozmenená westernovým štýlom. Celá táto séria sa mi páči a aj ked´ tento film na prvé dva diely nemá, trojku prekonáva. Objektívna kvalita filmu- 74%, film sa páči mne na 75%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přesun do Ameriky, konkrétně na divoký západ, skutečně funguje, a to i přesto, že musí hlavní postava - naštěstí opět v podání Jeta Liho - čelit ztrátě paměti, tak je to opravdu dobré. Jsou zde skvělé scény, je zde podtext rasové kritiky, Tohle je prostě povedené zakončení celé šestidílné série o Wong Fei Hungovi. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Wong Fei hung se svou ženou jednou do Ameriky, kde se doktor Wong po eskapádě v peřejích ocitne mezi indiány. Vidět Wong Fei hunga se dvěma copánky je tak výborné, že mi ani nevadila čínská kopie, ze které jsem moc neměla. Jinak Fei hung je to rozhodně nejslabší, vynikající souboje jsou tu k vidění jen tři. Ten s démonickým chlapem, který zakusuje vlky a vypadá jako idiot byl nakonec vynikající, takže za souboje 4 hvězdy. Sammo Hung umí mnohem lepší filmy a ze spojení Sammo-Jet určitě mohl vyjít krásnější doktor Wong,ale co naplat, láska je láska a umanutosti se meze nekladou. Oba jsou mi drazí. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama