Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostred tichej a opustenej vidieckej krajiny sa tiahne nedokončená diaľnica. Len pár metrov od bezpečnostných bariér stojí dom. Otec, matka a ich tri deti tu šťastne žijú už desať rokov. Idylka sa končí v okamihu, keď sa výstavba skompletizuje a v tesnej blízkosti domu začnú hučať prvé autá. Odpor rodiny rastie, odmieta sa vzdať svojej oázy pokoja. Novodobí švajčiarski robinsoni strácajú definitívne zmysel svojho doterajšieho života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prijemne uletená, francúzsky bláznivá a svieža "groteska", ktorá evokuje pocit, že jej herci asi dosť improvizovali. To posledné na čom by film stál, je sofistikovaná dejová konštrukcia. To, na čom naopak stojí primárne, sú skvelý nápad a miera sympatií, ktorými si vás získa jeho nekonvenčná, a až do vyskytnutia 'onoho problému' krásne funkčná a spokojne "bohémsky" existujúca rodinka. Ak si ale vaše sympatia nezíska, film pretrpíte. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Představa, že žiju vedle dálnice, by mě asi zničila. Nedokázala to ale s touhle rodinkou, která odolávala jako o život. Moc hezky se na to koukalo. Sice to není žádný zázrak, ale to hlavně proto, že se ve filmu vlastně nic moc neděje. Spíše je to sled scének, kterak rodinka ke štěstí na dálnici přišla. A ono to docela zabaví. Ke konci je to ale už docela úmorné, a samotný konec k radosti taky nepřidá. Nápad ale určitě dobrý. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Keď vám začnú popri vašom odľahlom domčeku stavať diaľnicu v rámci rozvoja infraštruktúry, ktorý je tak potrebný, aby sa všade dalo dostať autom a čo najrýchlejšie, neostáva vám nič iné, iba sa odsťahovať, alebo zobrať krompáč a demontovať. Niektoré prehnané prvky v konaní členov tejto rodinky (najstaršia dcéra, ktorá od nich bez slova odíde, alebo zamurovanie sa v dome) neberiem ako chybu, ale naopak ako symboliku toho, čo chcel film zdôrazniť: Mnohí by za ticho a lúky s radosťou obetovali diaľnice a autá. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Zkrátit o hodinu a bylo by to super, zkrátit o hodinu a půl a bylo by to dokonalé, ale jen téma samotné 97 minut neutáhne. Zvláštní, že to nikoho nenapadlo. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný film, který na mě udělal ohromný dojem. Upřímně řečeno jsem ještě film s žádným podobným námětem neviděl, takže příběh považuji za velmi originální a nápaditý. Jenže jak obalit kostru příběhu tak, aby to bylo pro diváka atraktivní? Fajn, je tu jedna rodina, která si deset let žije v klidu u rozestavěné dálnice a široko daleko žádné jiné stavení není. A najednou je dálnice zprovozněna. A co teď, jak to obalit, aby to bylo pro diváka zajímavé? Upřímně řečeno ten příběh, nabalený na ten základní nápad, až tak atraktivní není. Rodina se sžívá se zprovozněnou dálnicí, hledají bezpečné cesty pro přecházení dálnice, bojují s hlukem, se smogem, s nedostatkem soukromí, s prašností, atd. Ono by to i možná bylo zajímavé, ale ohromně pomalé tempo, kterým film utíká, bohužel tomuto filmu z mého pohledu velmi ubližuje. A celý příběh je nakonec vyveden až do neuvěřitelného absurdna. Avšak aby to nevypadalo jen jako kritika, tak jedním dechem dodávám, že film se mi líbil. Respektive už jen ten nápad mě donutil se na film podívat a vlastně jsem byl, až na to pomalé tempo filmu a občasná hluchá místa, velmi nadšený. Lépe to asi opravdu udělat nešlo, určitě se jedná o něco, co tu ještě na poli filmu nebylo, aspoň já žádný takový podobný film neznám, a tak za originalitu a za solidní herecké výkony nakonec uděluji čtyři hvězdičky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Těm lidem jsem tu rodinu nevěřil. Ano, snaží se to být střelené, ale nevychází to z vnitřní podstaty, ale jen vnějších znaků. Kluk se na můj vkus moc často kouká na režiséra, zda zvládl svůj part dobře. Scéna ve vaně mi přijde příšerná - něco pro pedofily. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Takhle žít asi nechceš, centimetry od nejrušnější dopravy, šílená rodina na šíleném místě, život v prdeli. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Dost psycho film. Určitě není pro každýho. Ve mě ale něco zanechal. Hodně mě zaujal námět. Asi proto, že byl dost originální a neobvyklý. 80%. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Vravíš si, že žiť je nariť, že to ďalej nejde. Choď sa na ďiaľnicu zvaliť, ono Ťa to prejde. Kto sa tu chcel s kým stotožniť? ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Jak zde uvedli ostatní - námět je zajímvý, ale na celovečerní film to ani zdaleka nestačí. Pošahaná rodinka žijící na "samotě" u rozestavěné dálnice. Po 10 letech je rozhodnuto dálnici dostavět a otevřít. Členové rodinky však stojí pohromadě a především na popud matky místo neopustí, protože je to přeci jejich domov. Nastupuje velké drama, jak se vypořádají s hlukem a znečištěním... Že je to jedna idea roztáhnutá do nudné hodiny a půl by mi ani tolik nevadilo, ale postavy mě přišly neskutečně nesympatické a jejich chování tak nelogické a pro mě odpudivé, že ani nevím, jak jsem to vydržel dokoukat do konce. Horší nesžití se s charaktery a nepochopení jejich jednání jsem snad nezažil... ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Dosti výstřední film nacházející se na pomezí mezi realismem a surrealismem, mezi psychodramatem a černou komedií, kladoucí si environmentální otázky, kdy bukolickou venkovskou harmonii zásadně poznamená rušná dálnice. Nápaditý scénář i režie a evokativní kamera posouvají tento film s ekologickým přesahem do zřetelného nadprůměru, bytˇ se to na csfd může jevit mírně odlišně. 85% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

13.6.2010 ~ To si vám rodinka takhle bezstarostně žije kdesi v opuštěných polích poblíž rozestavěné dálnice, na které nikdo po dlouhou dobu lopatou nesáhl. Idylka rodině ale končí ve chvíli, kdy se práce na dálnici znovu rozjíždějí. Oni se však svého domova vzdát nehodlají. ~ A tak se všichni chovají jak parta degénů, co chce žít hned vedle dálnice, oddělení jen svodidly. Nejprve přelézají svodidla a skáčou mezi auty, posléze lezou domů podzemní trubkou a pak se zazdí doma. Nechtějí se vzdát svého obydlí. A to je všechno. Nízkorozpočtová švýcarská hovadina, která sice má pár vtipných a hezkých kousků, jinak to ovšem postrádá jakoukoliv logiku. Jen dement by stavěl barák a jal se ho rekonstruovat, když mu u něj už nějakou dobu stojí dálnice. A způsob, jakým se brání faktu, že tu dálnici si jen tak pro jejich hezké oči někdo nevezme a nepřetáhne o pár kilometrů dál je imbecilně absurdní. Nene, tohle akceptovat nehodlám ani jako komedii, ani jako parodii, ani jako televizní scénku. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl vážně divný a šílený snímek. Místy to bylo veselé a k pousmání, místy smutné a většinu času si člověk říkal, to fakt existuje tak psychicky vyšinutá rodina? Matka - žena v domácnosti, co nehodlá svůj dům opustit a radši z ní bude ještě větší blázen než doposud. Otec - makající hlava rodiny, kterého popadávají záchvaty vzteku a potom neví, co dělá aka.. BACHA Spoiler... se snaží zabít celou rodinu tím, že ji nechá se udusit ve vlastním domě. KONEC Spoileru. Nejstarší dcera - je prostě kurva, která tráví celý den opalováním na slunku, posloucháním hudby a kouřením jednoho cíga za druhým a přitom má každý den furt mokré vlasy (nepochopila jsem). Mladší dcera - je evidentně šílenec nakombinovaný z obou rodičů, protože je nějak super chytrá, až tak moc, že jí hrabe a děsí tím svého mladšího bratra k smrti. Nejmladší syn - ten to chudák všecko schytává ze všech stran, byl by snad i normální, ale nemá prostě šanci v tomhle baráku. No a na tohle se koukejte 97 minut. Docela nuda po čase. Ale 2* za parádní vykreslení charakterů si to zaslouží. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Uz neraz sa stalo,ze nejaka nizkorozpoctovka pekne nakopala prdel aj takej veci, ktora mala tisicom krat vacsi rozpocet, megalomansku reklamu,a VIP miesto vo vsetkych kinach! Tento filmik je dalsim z radu,ktory to dokazal...Vyzdvyhujem perfektnu pracu s detailom! Nazdar ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Výborný "rodinný" film založený na jedinom nápade/mieste, ktorý/é využíva do maxima. Celý čas som rozmýšľal, či toto miesto bolo vytvorené kvôli nápadu alebo sa nápad zrodil na základe miesta. Film nerieši, ako sa tam rodina dostala ani ďalšie okolnosti, iba rozvíja svoju absurdnú situáciu a to od trošky komiky do trošky psycha. A ten genius loci a absolútna jednota miesta tomu zabezpečujú osobitú, nezabudnuteľnú atmosféru. ()

baruss 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, skvelé spracvanie, slušné herecké výkony... Dá sa povedať, že nanajvýš súhlasím s Duotonem28.. Problém je v tom, že nemám rád keď sa postavy správajú tak, že ja by som ich v reálnom živote zabil, a v tom filme ich nikto zabiť nechce... Myslím si, že tej rodine chýbal dialóg... Život je zmena, človek sa vie ľahko prispôsobiť.. Stačilo by sa dohodnúť a všetko mohlo byť OK... Proste, ani jedna z postáv sa nespráva tak ako by som sa správal ja v danej situácii a to mi sťažuje stotožnenie s postavami... Postava, ktorú mám chuť zabiť je mama Marthe. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rodinka chtěla mít dostatek soukromý, a tak si našla malý domek u rozestavěné dálnice, která - jak se zdálo - se nikdy nedostaví. Malej klučina byl asi jedinej, kdo mohl jezdit na kole po dálnici až do školy. Ale jednoho rána uslyšeli z rádia znepokojivou zprávu - dálnice bude dostavěna a zprovozněna. Nikdo z nich si nedokáže představit, jak hlučící autostráda hned za zdí domu dokáže změnit jejich životy... Tento film se určitě řadí k těm nejoriginálnějším filmům co jsem kdy viděl - minimálně svojí zápletkou. Všichni, co jsou nespokojeni se svým bydlením (hluční sousedi, tramvaj zastavující pod okny, atd) by měli tento film shlédnout, aby věděli, jak jsou jejich problémy s bydlením nicotné proti filmové rodince. Po stránce samotného příběhu či hereckého obsazení mne film ale už tak moc neoslovil, čekal jsem jak se budou vypořádávat se svým novým sousedstvím, a ono vlastně skoro nic. Nicméně za originalitu nápadu si film ty 2* zaslouží... ()

Reklama

Reklama