Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Stačí premenovať Clintovu postavu a kľudne to môžete brať ako nepriznaný šiesty diel Drsného Harryho. Tento film obsahuje moju najobľúbenejšiu filmovú hlášku vôbec. Clint (mieriaci po záverečnej naháňačke na dobitého Raula Juliu tradičnou veľkokalibrovou búchačkou): "Musí existovať sto dôvodov, prečo by som ťa nemal zabiť. Lenže ja si práve teraz na žiadny nespomínam." BANG! :-) ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Zelenáč byl dobrej v době svýho vzniku... a je dobrej pořád! Eastwood je jak za kamerou tak i před ní zase naprosto v pohodě, s přehledem vede herce a zároveň sype z rukávu jednu hlášku za druhou! Hodně se povedlo i herecký obsazení: ústřední buddy-duo Sheen/Eastwood sedí jak zadnice na hrnec a tandem Julia/Braga jsou záporáci přesně jak mají být! ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Rookie má parádny nástup, parádnu naháňačku a suchý humor a lá drsný Harry..Potom ako sa Charlie Sheen začne hrať na Johna Ramba je to až do konca jeden veľký kŕč, v ktorom aj hlášky a vlastne všetko vyznieva strojene, umelo a hlavne otravne...na konci som si vydýchol že film skončil...a to asi nie je veľmi pozitívne, však? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Sem tam ten scénář skřípe, ale jinak je to slušný mix hlášek Drsného Harryho zaučujícího svého nástupce, dobré akce a pár doteků sociální kritiky. Nijak moc, ale je tu. Buddy chemie mezi Eastwoodem a Sheenem zde funguje skvěle, takže nakonec jen škoda pár zbytečně rozvleklých pasáží. A vážně mi přišlo fajn, že "Addams" Raul Julia hrál záporňáka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kup si podpažní futrál. Takhle by sis ho mohl ustřelit." Jak se stát ze skvěle teoreticky vybavenýho zelenáče zkušeným detektivem? Je to jednoduchý - stačí se hůř oblíkat, začít kouřit doutníky a používat neortodoxní vyšetřovací metody. Já se tedy v americkým právním systému moc nevyznám, ale přesto mám jistý podezření že se detektivové Pulovski a Ackerman při střelbě na veřejnosti, vyhrožování svědkům nebo zapalování barů pohybují lehce za hranou zákona, ale v souboji s velkými šmejdy jsem ochoten jim to odpustit. A taky se přitom slušně bavím, protože hláškami se mezi střelbou nešetří a tak to mám rád. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Mnohé situace a scény skutečně připomínali slavnou sérii Harryho Callahana. Například scéna v luxusním hotelu, kde Nick provokuje Stroma a uhasí svůj doutník v jeho kávě, připomíná scénu ze snímku Náhlý úder (1983). Když David (Charlie Sheen) projede na motorce dveřmi svého domu, aby zachránil Sáru, divák si může všimnout podobnosti s filmem Násilník (1976), ve kterém Eastwood "zaparkoval" svoje auto do prosklené výlohy. (ClintEastwood)
  • Charlie Sheen po natáčení prohlásil, že obdivuje Eastwoodovu připravenost a profesionalitu. (ClintEastwood)
  • Při závěrečné přestřelce na letišti Strom (Raul Julia) zůstane ležet na pásu pro zavazadla, ale už nepřijede. Avšak pás pro zavazadla jezdí stále dokola, tudíž by se měl objevit. (marcel5)

Reklama

Reklama