Reklama

Reklama

Robbie a Krissy si v noci vyjedou na loďce na jezero a napadne je jakási chobotnice, která člun potopí. Krissyin bratr Will, který se o sestru stará, jde za Katrinou Tomasovou, zástupkyní šerifa na ostrově Fells Island, a požádá ji o pomoc při hledání. Připojí se doktor Dan Leland z agentury NORA pro výzkum oceánů. Má zde provádět nezávislý průzkum, chce zjistit, proč v okolí ostrova výrazně pokleslo množství rybářských úlovků. Někteří rybáři si myslí, že za to mohou indiáni, kteří mohou lovit bez kvót. Na jezero vědce doprovází Gunnar Thorson, jeden z nejlepších rybářů. Není nadšený, ale musí se s tím smířit. V noci najdou trosky Robbieho člunu i samotného Robbieho. Je sice naživu, ale podchlazený a vysílený. Řekne jim, že na ně u severního mysu zaútočilo monstrum, které sežralo Krissy. Poté zemře. Gunnar a jeho pomocníci Spider a Jordy dělají jakoby nic. Robbieho slova nekomentují, myslí si, že to bylo jen blábolení v důsledku podchlazení. Druhý den Dan zajde za Kat a jdou spolu na obchůzku východního břehu, kde se měl ztratit turista. Zanedlouho objeví jeho tělo... (TV Prima)

(více)

Recenze (42)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a já se těšil že po dlouhé době uvidím horor s mořským monstrem který jsem poslední dobou naštvaně stagnoval, bohužel všechni ti žraloci, chobotnice, murény a bůh ví co ještě jde víc a víc do hajzlu. To samé se dá říct o tomhle zázraku. Ale že já se rozčiluju vždyt to dělalo studio ManEater series, když vidím tuhle cedulku začnu okamžitě zdrhat hodně daleko. Každej film od nich byl jak to říct slušně......Potrat. Efekty jsou špatné, herci v čele s Beekem strašný a dialogy byly naprosto debilní, jediná scéna co měla potenciál byla scéna na lodi v bouři a začátek mě poměrně bavil ale to je k dobrému či aspoň průměrnému hodnocení sakra málo. ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo filmů tohoto typu tolik, mohl by tu být alespoň slušný nápad, ale takto je to opravdu slátanina. Úplně nejvíce nesnáším, když jsou lidé ve filmech dementní, což je tady skoro pravidlem. Navíc obří oliheň, která dokáže svými chapadly úplné divy, se vynoří zrovna ve chvíli, kdy si rybáři vyrobí elektrickou harpunu a navíc monstrum trefí přesně do oka. Na filmu vás nemůže ani nic překvapit, protože celou dobu víte, co se zrovna stane a jak to skončí. A tak není divu, že jsem u filmu na chvíli usnul a přesto mi vůbec nic neuteklo. Slabší 1* ()

Reklama

Phobia

všechny recenze uživatele

Opět se zdržím hodnocení, protože mě udolala už první série reklam. Můj větřič odpadů zmerčil slibného kandidáta, ale musím přiznat, že jsem byla spatřeným kouskem "Vražedných chapadel" zklamána: herci většinou nevypadali jako spolek ochotníků z Jedličkova ústavu a scénář se jevil naprosto béčkově klišoidní, zkrátka z mého hlediska nic až tak otřesného, aby to bylo oznámkováno hůř než běžný podprůměr. Jestli se někdy naskytne příležitost, potom zapátrám hlouběji, proč se to pyšní osmnácti procenty. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dawsonův jezerní svět...povídání, povídání, povídání...až je najednou hodina a čtvrt pryč a ve filmu se stále ještě nic nestalo. To je na horror dosti slabé a přibližuje jej spíše k "Dawsonovu světu". Jedná se jinak o čelisti, kde místo žraloka je obří hlavonožec a místo záchranáře záchranářka či co. Velmi mě pobavili vědci, kteří objevili nakonec důkaz přítomnosti toho hlavonožce na snímku z GoogleEarth, což chvíli balancovalo film na hraně odpadu. Ale protože chapadla hlavonožce nebyla trapně digitální, nýbrž sympaticky gumové, dávám ** za nudný ukecaný film, kterému jsem odpustil spoustu nelogičností. ()

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

Další blábol o vraždícím mořském monstru. Vůbec si nemohu vybavit, že by něklo řekl - v jezeře je slaná voda. Hm, asi mi to uniklo. Ovšem na oliheň s pistolí a puškou? A s elektřinou na lodi, kde je vše mokré, vzdouvající se vlny od obludy skrápí palubu...já nevím. Herci vesměs krajně nesympatičtí, příběh prostoduchý bez napětí a atmosféry. V závěru jsem si přál, aby ten gumák všechny rozšvihal. Jinak jsem vždy upřednostňoval mechanické triky před počítačem - vypadají věrohodněji - tady však nikoliv. Pomalu se plazící a tápající gumová chapadla moc hrůzy nenaženou. Aby vás kalmar všechny vzal! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama