Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vyhlížející britské postapo. Od Britů jsem se sliboval docela dost, protože už jsem si tak nějak zvyknul, že jejich seriály mají jistou úroveň. Byl jsem nadšený z toho, že tady nebudou zombíci. Na druhou stranu mi vážně vadilo, že tu je nedostatek "akce" a hodně se kecá. Vůdkyně Abby po chvíli začne být vážně otravná, hlavně díky svému mírovému přístupu a tomu, že se plete do problému všech ostatních a snaží se je vyřešit za ně. Chápu, že chce mír, jenže tak to nemůže fungovat a nikdy nebude. Po slibném začátku mi začalo vadit stále více věci, ať už šlo o vykreslení postapo světa, které se nerozvíjelo a začalo popírat vlastní nápady ze začátku (nebudeme ve městech, protože mrtvoly - jenže pak se do nich pořád dokola vracejí) nebo snahu (ne)zodpovídat otázky. Rozhodně nepomohl ani otevřený závěr. Premisa tedy nezněla špatně, ale celkově jsem byl ze seriálu nakonec vlastně zklamaný, i když uznám, že svou kvalitu měl. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn postapo miniseriálik, ktorý dobre mapuje chovanie sa ľudí v krízových situáciách. Páčili sa mi aj tie zmeny charakterov, ktoré u niektorých nastali. Napríklad tá politička, no hnus.... zavesiť za nohu do prievanu. Škoda toho konca, je to nedorobené. Určite počítali s ďalšou sériou, ale asi už nedostali financie, neviem.... Na slabší nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

Reklama

char_t 

všechny recenze uživatele

První série je jako Walking Dead bez zombies. Tedy jde hlavně o vztahy mezi lidmi v hlavní skupině přeživších, plus vztahy s dalšími skupinami. Britové to dokázali IMHO trochu líp zachytit než WD, ale na druhou stranu se zase postavy chovají o něco méně logicky, skoro jako v nějaké béčkové hororové vyvražďovačce :-) Takže zůstanu na stejných 3* Druhá série o něco lepší, konečně vlastní témata, konec logických nesmyslů a chvíli je to dokonce napínavé - fakt škoda, že seriál po druhé sezóně utnuli, ještě kousek a mohlo to být na 4* ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Zatím zajímavě vypadající seriál, jsem rád, že konečně někdo pojal post-apokalyptický svět bez zombíků a zbytečných akčních scén. Nic proti tomu, ale po spoustě akčních titulů mi připadá "Přežít!" jako živá voda. Skupina obyčejných lidí snažících se přežít ve světě, kde relativně všechno zůstalo stejné - kromě toho, že už skoro nikdo nežije. Řešení skutečných problémů a nenápadná, ale drsná kritika současnosti, kdy jsme všichni na civilizaci až neskutečně závislí. Postavy jsou mi zatím relativně sympatické, ale po pouhých dvou odvysílaných dílech zatím nemohu činit rozsáhlejší závěry - snad kromě toho, že příště v neděli si opět zapnu Prima Cool. Cítím tady velký potenciál, třeba časem zamíříme i výše než nad současné čtyři hvězdy. /85% a 4*/ ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Počas celej doby sledovania tohto seriálu som sa zamýšľala nad otázkou, ako by som sa asi zachovala ja v takejto situácii, ku komu by som sa pridala, čo by som si mala zabezpečiť na nevyhnutné prežitie. Nuž priznám sa bolo to skutočne náročné dospieť k nejakému rozumnému a zmysluplnému zoznamu vecí a rozhodnutí, ktoré by som podľa mňa mohla urobiť a dúfam, že vo svojom živote teda takúto situáciu nikdy nebudem musieť riešiť a vlastne ani nech ju nemusí riešiť nik na svete. Seriál veľmi zaujímavým spôsobom rozpráva o osudoch partie rôznych ľudí, ktorí ako jedny z mála prežili nákazu, ktorá vyhubila takmer celú svetovú populáciu. Desí ma predstava, že ak by sa niečo takéto stalo, že by sme sa správali tak ako niektorí ľudia v tomto seriály avšak mám obavu, že realita by bola ešte horšia. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Scény z města v první sérii se natáčely v Manchesteru, ve druhé sérii pak v Birminghamu. (Lembi4)
  • Roger Lloyd-Pack je jediný herec, který hrál jak v původní verzi z roku 1975, tak i v remaku z roku 2008. (Mara12)
  • Producentka Sue Hoggová přišla s nápadem na remake seriálu Survivors (od r. 1975) po tehdy aktuálních epidemiích ptačí chřipky a vlnách globálního strachu z nemocí, jako byl SARS. (Lembi4)

Reklama

Reklama