Reklama

Reklama

Dračí příběh

(TV film)
  • Rumunsko Fire & Ice: Cronica dragonilor (více)

Obsahy(1)

Režisér Jean C. Comar natočil pohádku o dvou dracích a dvou královstvích. Království krále Augustina ohrožuje drak, který ohněm ničí vše. Království krále Quiloka vlastní vajíčko Ledového draka jako obranu proti ohni. Quilok chce celé sousední království jako dar za poskytnutí ochrany. To však nesnese ctižádostivá dcera krále Augustina Luisa a vydá se na vlastní nebezpečí do lesů Izmy hledat prince Aladora, který už jednou draka pokořil. V lese potká dva muže, z nichž jeden je Gabriel, syn již mrtvého prince Aladora. Gabriel se nakonec rozhodne pomoci, ale nebude to lehké. Musí probudit pokořeného Ledového draka, kterého uvěznil jeho otec a taky musí ukrást ze sousedního království dračí vejce, aby měl ochranu před tímto drakem. Vyvolaný drak má zabít druhého draka a vajíčko pak poskytne nutnou ochranu před drakem ledu. (Terva)

(více)

Recenze (88)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V mnoha směrech mimořádně poučný snímek... U mě vede epizoda "Jak natočit velkolepou akční scénu, v níž postava pozabijí X padouchů s hercem, který se sotva hýbe, natož aby uzvedl meč".. Má ale své světlé chvilky. Není jich mnoho, ale najdou se... Hodnotím především vizuál, který si (až na triky, které jsou ale tentokrát především otázkou rozpočtu) Pitof vždycky uměl ohlídat. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem toto neviděl celé, ale co jsem viděl mě bohatě stačilo k tomuto, zde silně provokativnímu, ohodnocení. Scénář je ukázkou umění vykradačů nápadů, děje a postav z jiných filmů (zde hlavně fantasy). Těch pár známých tváří je zde né, pro kvality filmu, ale hlavně kvůli nájemnému. Co se mě však zde doopravdy líbilo a velice překvapilo, byla režie Pitofa. Dinamická a rychlá. Dobře si uvědomoval, co točí za strašliý odpad na papíře. Dal tomu šťávu a z ničeho vydupal alespoň něco-rozhodně se v mých očích napravil po strašlivé Catwomen. ()

Reklama

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Do tohoto filmu jsem šel s tím že to bude kravina.Protože jak je již známo fantazi před a po pánovi prstenů dost často bývá dost špatné,což je škoda.Jako fanda tohoto žánru bych nechával střílet každého kdo jen pomyslí na to natočit něco jako je tento blábol. Co se týče filmu jako takového tak už prvních pět minut mě přesvědčilo že sem se nemýlil. Klasický už několikrát použitý příběh o terorizovaném království,tvrdohlavé princezně a chlapíkoj co všechno zachrání.Prostě pruda bez špetky nápadu a když nějakej nápad přišel nevěřil jsem svým očím a uším (dračí vejce co se uvolňuje z hlavy matky,to sem fakt nepobral).Co se týče draka tak toho bych spíše označil za jakého si rejnoka s dračí hlavou. Dialogy ty byli fakt šílený plácáni o ničem. Nejvíc úchylnej je tu střih.Když už příjde nějaká bitka,je zazděna fakl šíleným,nepřehledným střihem se záběry že nevidíte ani kdo je kdo. Jediné co se mi trochu líbilo byli efekty draků…plivání plamene,věčně hořící podvozek to vypadalo vcelku pěkně a pak nepočítám li střih tak i bitky draků mezi sebou nebyli špatný. Za vcelku pěkný efekty,krajinu a Arnolda Vosloo v roli kladného krále dávím jednu *..jinak je to shit,bída a nuda. Další film který se snaží zašlapat už tak dost okopaný žánr fantasi do země.Hmm fakt děkujem pěkně. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Gabri umí něco jako kung fu, k tomu podlý rádce a zamilovaný pár…. No nedívejte se na to. Přesto zde několik nových nápadů bylo, draci poměrně efektní, leč časem se ohledí. Děj je snad jakž tak dobrý a rychlý, ale mne ničím nezaujal. Celkově mne film prostě nebavil. Za nápad nevyhazuji do odpadu, ale dávám stejně podprůměr. Nova 200809 7911/8051 ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Jedna hvezdicka za vypravu. Jinak je to hovadina bez hlavy a paty, nesympaticky hlavni hrdina, stupidni dialogy, neco jako emoce v hlase na to muzete zapomenout uplne a co me stvalo asi nejvic byly technicke vychytavky ala MacGyver. Projektor, casovane bomby, kuse s traskavou strelou... no - stupidita! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Rumunsku. (Terva)

Reklama

Reklama