Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Diskuze

ic

ic (hodnocení, recenze)

Obsahuje Spoiler: Co mě při sledování úplně nenapadlo je že ty atomovky z "komunikační" družice byly vlastně na pokraji expirace, jestli ne už prošlé a tedy nefunkční. Protože radioaktivní materiál obecně, má krátký poločas rozpadu a na atomové zbraně potřebujete tento materiál koncentrovat (vyčistit) do zbraňové kvality, která ale vzájemně reaguje (a degraduje se) o to rychleji. Čím menší chcete udělat atomovou zbraň tím čistší potřebujete uran, který se ale také rychleji rozpadá. Proto ty tisíce odstředivek na obohacování uranu které pracují měsíce než získáte potřebné množství na bombu. Bomby z dob studené války už jsou pravděpodobně nefunkční. Pravděpodobně proto, že oficiální cestou vám tohle nikdo nepotvrdí, protože vojenské tajemství. Pro státy s jadernými zbraněmi to až takový problém nebude, nahradí hlavici za  nový čerstvý uran a je to. Ale nejde tedy o věc kterou máte někde schovanou, potřebuje údržbu a stojí tak docela dost peněz i jen tím že nic nedělá. Vytáhnout je od vesmíru kde je ještě vyšší radiace a o to rychlejší rozpad by bylo sakra drahé a nevýhoda v tom že když už tam jsou musíte je použít, než přestanou být funkční a bude po legraci.

Stejšn

Stejšn (hodnocení, recenze)

Kdo ví, kolik podobných nebezpečných zmrdů kolem Země ve skutečnosti lítá, ať už ruských nebo amerických. A kolik dalších tam přidají číňani.

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Realita je taková, že v současnosti ruský vesmírný program a její technika zajišťuje američanům možnost startu posádky do kosmu. Nicméně příběh je potřeba brát s nadhledem a když už posrali tu technickou část, tak aspoň čtveřice veteránů udělala z tohoto příběhu slušnou komedii

Ludovico

Ludovico (hodnocení, recenze)

K technickým záležitostem se snad ani vyadřovat nebudu.Nechce se mi zbytečně rozčilovat.Americká naivita podkopávající a zesměšňující sovětský a ruský vesmírný program.Tvůrci asi nikdy neslyšeli např. o programu Molnija...No nic...

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Bohužel, mě dělá problémy si představit, že by tihle čtyři "dědové" prošli testy, když by v reálu neudělali testy ani na městského strážníka, natož astronauta (sci-fi, nesci-fi). Jinak to nebylo jako špatné (jako...).

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Reklama

Reklama