Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Recenze (287)

Lima 

všechny recenze uživatele

Byla radost sledovat, jak si ústřední čtyřka herecky užívá, ale z účasti starých chlapů na obtížném kosmonautickém výcviku šlo vymáčknout mnohem víc humorných situací, ve vážně míněné druhé půli už na ně nezbylo místo. Poslední třetina se sice tváří jako drama o přežití, ale závěrečný záběr na povrch měsíce dokazuje, že to Eastwood zas tak vážně nebral. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrný film (na Eastwooda) s docela příjemnými herci, ale plný žánrových klišé s hluchými místy a někdy přiblblými dialogy. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když si chce banda hereckých veteránů zablbnout, a režie se ujme jeden z nich, nemůže z toho vzejít nic špatného. "Maximálně" jen zcela neškodného, prostého nějakých experimentů - prostě čistá oddechovka. Sice by to sneslo trochu kratší stopáž, ale pro kluky od dvanácti let je to dobrý materiál na zpunktování rodinného posezu před obrazovkou (přece jen se nejde dívat pořád jen na skutečně "rodinné" filmy, že;)). Ryzí sedmdesátka, ze sympatií ke starým sympaťákům. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Herecké legendy vylezly ze zatuchlých kobek, aby si ještě jednou užily trochu srandy. Nemáte-li vysoké požadavky, je celkem pravděpodobné, že si ji užijete taky. Obzvlášť první, výcviková část stojí za to. 65% Zajímavé komentáře: Visáč, mis-ko ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý snímek, který ale diváka asi ničím nepřekvapí. Clint Eastwood už není zdaleka v takové formě, jako kdysi, ale stále ještě dokazuje, že nepatří do starého železa. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

První polovina snímku zábavně nadsazená a velice dobře sehraná, druhá pak sebežroutská, klišovitá a tak trochu scénáristicky upatlaná. Výsledkem je nesourodý film, který sice nedráždí, bohužel navzdory nadějnému rozjezdu nenabídne ani žádnou zvlášť vzrušující dobrodružnou náplň. Prostě akce pro seniory. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oddechový snímek, která se tváří jako víc než průměrný film se staršími herci. Tím však je a všichni zúčastnění ať chtějí nebo nechtějí hrají ve filmu, který působí trochu jako klišé (mladí piloti nedostanou šanci a po letech jim je šance dána, protože nikdo neumí to co oni ... satisfakce? Mimo tom už jim není 20cet...). Herecké obsazení snad lehce vynahrazuje tento pocit a Clint Eastwood ani neumí zahrát něco špatně. Donald Sutherland s Jamesem Garnerem působí trochu jako třetí kolo u vozu, protože Clint společně s Tommy Lee Jonesem dostávají největší prostor a ostatní jsou jen v pár prostřizích nebo pro pár sexistických vtípků. Film na jedno podívání a pak už asi nikdy více... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Eastwood i nastara kolena musi proste dokazovat jakej je velkej machr, ale osobne jsem se musel predlouhym zaberum na jeho osobu spise smat. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pro tu hereckou skvadru a pro ten fakt, že to režíroval Clint Eastwood, je tenhle snímek docela zklamáním. Průměrné sci-fi drama, které neurazí, ale ani nenadchne. Zajímavé je snad jen tím jasně čitelným odkazem (nejen skrze osobu režiséra a hlavního hrdiny) ke světu westernu. Western vysoko nad oblaky, tvrdí a nesmlouvaví chlapi na oběžné dráze...celkem originální zábava a žánrový mix... s posledními dozvuky studené války... Podobné filmy: Správná posádka ()

tron 

všechny recenze uživatele

Sci-fi? Komédia? Posolstvo o tom, že dôchodcovia nepatria do šrotu? Povedal by som, že toto čudo nenadchne ani dôchodcov (ktorí práve dvakrát na sci-fi veru zrejme neulietavajú), ani milovníkov samotného žánru sci-fi. Škoda, skvelé herecké obsadenie malo na podstatne viac, takže volím prísnejšie hodnotenie. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je skoda, ze se Clint nemoh rozhodnout, co ze to vlastne toci. Takle to je nejdriv komedie, ktera ale z ty situace parta dedku leti do vesmiru, mohla vytezit daleko vic foru a hlasek. Pak to je drama o zachrane defakto cely Zeme a navratu kosmonautu, ale to zas neni tak perfektne vygradovany. Ale to rozhodne neznamena, ze by se jednalo o spatnej film, paradne natocenej, jak je u Clinta zvykem, navic s hodne slusnejma trikama a hodne libovym obsazenim, z nichz nejlepsi byl asi Jones a nejslabsi Garner. Film ma sice pres dve hodiny, ale nema vicemene zadny hluchy mista, porad si drzi slusny tempo a celou dobu bavi, takze se divim tak nizkymu hodnoceni. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdybysme nepřežili start, byli bysme první čtyři mrtvoly vystřelený do vesmíru." Toužím po tom, abych byl i v důchodovým věku nepostradatelným a dostal možnost užít si pořádnou adrenalinovou zábavu. Vesmírnej program ČR však nepatří k těm nejrozvinutějším a tak se mi patrně nepoštěstí absolvovat školu smyku s lunárním modulem. Beru tedy zavděk inspirativním sledováním vesmírnejch důchodců, jejichž senilní legrácky mne hodně bavily. Při pohybu ve vesmíru jejich humor, bohužel, poměrně rychle ztratil na údernosti, ale to přičítám absenci kyslíku a zbytečný snaze vyšperkovat zábavnej film dramatickou linkou. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na Vesmírný kovboje jsem se chtěl už hodně dlouho podívat, ale nějak né a né se k tomu dostat. Tušil jsem, že tohle se asi nezařadí zrovna mezi Eastwoodovy nejlepší kousky, ale měl jsem nutkání to vidět. Eastwood moc nepřekvapil. Zase hraje dalšího drsnýho doochodce, kterej zase všechno bez mrknutí oka vyřeší, a nakonec všechno dobře dopadne. Film je podle očekávání plnej klišé, ale docela mě to bavilo. Rozhodně mě to třeba bavilo víc, než dost nudná Gravitace, který jsem dal taky 3 hvězdy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Eastwood režíruje i hraje, to už je záruka, že to úplnej propadák nebude, ale tentokrát z toho neni ani žádnej zázrak. Ze začátku je film příjemě vtipnej a banda důchodců při svém dovádění při přípravě na start do vesmíru vytváři spoustu dobrejch situací při kterých se dá výborně bavit, jenže pak se film začne brát vážněji a ztrácí se veškerá vtipnost a na řadu přichází dojemný scény a trocha akčních prvků, ale na to už parta tvořená Eastwoodem, Tommy Lee Jonsem, Sutherlandem a Garnerem nemá a tak se ten konec musí už jen protrpět, ale i tak si myslim, že to neni špatnej snímek a po většinu doby se u něj dá dobře pobavit. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Co jsem viděla tento film, už nikdy nebude můj pohled na lifting obličeje a centrifugu stejný jako předtím. (To je až neskutečné, jak moc Toby Stephens s přilepenou bradavicí vypadá jako Clint Eastwood.) ()

choze 

všechny recenze uživatele

ARMAGEDDON pro dříve narozené, aneb pojďme zase vystřelit do vesmíru někoho, kdo tam nemá co dělat, bude sranda a po Bayově vzoru přihoďme předpotopní ruský satelit. Jenže ona to až taková sranda není a vizuál je až na pár pěkných obrázků z finální akce ve vesmíru těžká televizní nuda. Ale rivalita Eastwooda a Jonese i Sutherlandovo sukničkářství docela baví, Garner je páté kolo u vozu. ()

Reklama

Reklama