Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niekoľko starších kamarátov si namiesto posedenia pri pive nakrútilo oddychový film. Vákuum nie je cítiť iba vo vesmíre, ale aj v scenári s niekolkými klišé prvkami a dialógmi. Keďže je to oddychovka, tak sa to dá akceptovať. Od Eastwooda ale predsa len čakáme vždy niečo viac. Aj od ostatných hereckých veteránov, ktorí sa v ňom zišli. Hrajú síce dobre, ale chcelo to proste trochu lepší scenár. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru ještě o stupeň lepší než "Apollo 13". Eastwood jako režisér skutečně umí a dokazuje to parádní černo-humornou sondou do životů čtyř odepsaných kosmonautů. K udělení plného počtu hvězd scházelo opravdu málo (setkání s ruským "satelitem" je doslova famózní), ale poslední scéna se mi ani trochu nelíbila. No, ostatně jako celý ten úžasný nápad s odsunem raket k Měsíci... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je skoda, ze se Clint nemoh rozhodnout, co ze to vlastne toci. Takle to je nejdriv komedie, ktera ale z ty situace parta dedku leti do vesmiru, mohla vytezit daleko vic foru a hlasek. Pak to je drama o zachrane defakto cely Zeme a navratu kosmonautu, ale to zas neni tak perfektne vygradovany. Ale to rozhodne neznamena, ze by se jednalo o spatnej film, paradne natocenej, jak je u Clinta zvykem, navic s hodne slusnejma trikama a hodne libovym obsazenim, z nichz nejlepsi byl asi Jones a nejslabsi Garner. Film ma sice pres dve hodiny, ale nema vicemene zadny hluchy mista, porad si drzi slusny tempo a celou dobu bavi, takze se divim tak nizkymu hodnoceni. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Kéž bych nikdy neprozřel a zůstalo by u (do včerejšího večera) pár sekvencí viděných jednou čivou vždy při mém supersonickém průletu kolem kouzelné bedny... ale protože se dvanácté narozeniny nemohou odkládat donekonečna, tak tady máš Clinte od Peytlíka tři hvězdy a od POMA dort. Zkrátka a nedobře, díky nepochopitelně splasklému bankovnímu účtu, které se automaticky rovnalo mé absenci v oblíbené putyce, jal jsem se obětovat část svého života tomu, abych galaktické kraví chlapce viděl v plné délce 130 minutové stopáže a raketově se pobavil a zasmál se z plného vyprahlého hrdla. Chyba lávky, smích mě přešel, když jsem zjistil, že se nejedná o komedii (což jsem si celou dobu myslel), ale že se naopak film bere naprosto vážně (včetně toho sídliště, co dokázali v padesátých letech dostat s Lajkou na orbit Ivani) a zase nás zachrání uslintaní senioři. Už zase!!! No, trochu bych křivdil mým oblíbencům, kteří si natáčení evidentně užívali a byla s nimi celkem prdel, než ovšem (opět) došlo na patetické slinty, ale to je Amerika a jiná nebude, než-li mé tělo platnosti pozbude...pardón, stesk po půllitru. Na druhou stranu je to příjemná oddychovka, která se dá sledovat i s mírnými abstinenčními příznaky. 3+ ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Ken Kaufman, Howard Klausner. Kamera : Jack N. Green. Hudba : Lennie Niehaus, Clint Eastwood a J.C. Chasez. Hrají : Clint Eastwood (Frank Dorván), Tommy Lee Jones (Hawk Hawkins), Donald Sutherland (Jerry O'Neill), James Garner (Tank Sullivan) nebo James Cromwell (Bob Geron). Chtěl jsem dát čtyři hvězdy, ale nakonec jsem se rozhodl zůstat na Zemi. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Film zahajoval filmový festival v Benátkách 2000. (Hal_Moore)
  • Práce na vizuálních efektech byla pro Clinta Eastwooda mimořádně frustrující, protože od natočení filmu Ohnivá liška (1982) nepracoval na žádném snímku, v němž by vizuální efekty hrály tak důležitou roli. (ClintEastwood)
  • Při nácviku přistání raketoplánu na simulátoru říká astronaut Hawkovi: „Selže vám motor.“ To je ale naprostý nesmysl, protože ve fázi přistání je raketoplán pouhopouhý kluzák, letí tedy bez motoru, a tak ani žádný motor nemůže selhat. (pjotri)

Reklama

Reklama