Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dojemný příběh o přátelství starého uznávaného lékaře a malého chlapce z vesnice. Lékař chlapci pomáhá s učením a navíc mu pomůže zachránit nemocnou kamarádku. (veronikav)

Recenze (4)

jakoby 

všechny recenze uživatele

Zajimavy pribeh z vesnice. Vsichni hrabou pro sebe, honi se za penezi, zavidi si a do tohoto uzavreneho sveta se prestehuje inteligentni profesor v duchodu. Nezvykle obsazeni roli jako kluk Lada ktereho hraje Kala , ktereho si pamatuju jako Oskara z Cestmira a sexy Svandova, tady jako ucitelka v maxi brylich a anti sexy oblecku .Otto Simanek je k nepoznani jako dobrotivy stary pan co pomaha Ladovi zustat ditetem. Jeste je tu tyrani deti ktere musi makat a makat aby se penizky sypaly a pomoc nemocne spoluzacce . Nehumorne ale vystizne, spise drama a crta ze zivota lidi , co si plni sve sny tyranim jinych, slabsich a bezbrannych. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Poněkud zapomenutá inscenace. A neprávem. Hned zpočátku jsem si řekl, že tady si nám zase Velký Vezír trochu více čichnul ke kytce moudrosti. Ale tady to byla jiná a navíc sympatická role než v Létajícím Čestmírovi. A ta inteligence a zaujetí pro učení a poznávání se mu dalo věřit. Hodnotil bych za 3*, ale díky nezaměnitelné krásné poetické hudbě Petra Hapky jednu * přidám. Hapkovu hudbu většinou poznám po pár prvních tónech a mnohdy si na jeho melodii vzpomenu spíš než na film. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Výborná věc. Skončí to sice trochu jinak než jsem předpokládal, i tak skvělé. Vynikající pan Vlasák. ()

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel mj. v obci Stanoviště, nedaleko od Velké Bíteše. (mjka)

Reklama

Reklama