Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Keďže Harry odstraňuje organizovaný zločin veľmi svojským spôsobom (kriminálnemu bossovi privodí infarkt na svadbe jeho vnučky), tak ho vedenie pošle vyšetrovať nudnú vraždu do zapadákova. Zapadákov je ale evidentne ešte skazenejší než San Francisco a z nudnej vraždy sa vykľuje zaujímavé sériové zabíjanie, takže Harry sa nenudí ani tu. Sudden Impact je asi ešte jednoduchším a priamočiarejším filmom ako všetky Harryho dovtedajšie dobrodružstvá, ale stále do má svoj drsný šmrnc... a westernový príchod Clinta na záverečný shootout. "Jednotka" a "dvojka" zostávajú nedotknuté, ale mne sa to páčilo viac ako Enforcer. 8 / 10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po ultradrsnym Nasilnikovi pokracuje Eastwood v nastavenym drsnackym trendu hned na zacatku filmu zavita na svatbu dcery jakehosi mafiana kde dotycneho svyma kecama tak rozlozi ze mafiana z toho jebne a Eastwood to okomentuje slovy nejaky muz dostal infarkt patrne mu predlozili ucet ve filmu nemuze chybet uz obligatni loupezne prepadeni a samotny pribeh vyda na velmi slusnou kriminalku hlavni je ze to funguje i tady sem byl v pokuseni strelit tomu plnej pocet ale bohuzel ke konci uz sem se trochu nudil mohlo to bejt kratsi a byl by to stejnej narez jako Nasilnik nicmene i tak je to muj druhy nejoblibenejsi film ze serie naprosta spokojenost ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Je mi líto (ale zároveň je vtipný vidět), že zrovna když se Clint chopil režie, nechal si ošálit koule Sondrou Locke - otravnou, špatnou a šerednou - do tý míry, že ji obsadil do nesmyslně velký role a vznikl z toho utahaný, marný, suveréně nejhorší díl. Pár smrkáčů zařve, je tu vtipná "cukr černý kafe" scénka a závěr oplývá skvělou lokací lunaparku v Santa Cruz, ale ve výsledku je to jen smutná, těžce strpitelná čtyřka. Kterou paradoxně nedojebal nevkus 80. let, nýbrž ta ženská. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Čtvrtý a zdaleka nejlepší část, kde máme „drsného Harryho“, coby svérázného poldu, který svou nekorektností k zákonům řeší případy a napjaté situace po svém! Po x letech jsem začal s touto sérií. První počin nesoucí název Drsný Harry mě bavil, ale úplně nenadchl. Druhý díl mi teda přišel úplně mimo, dost jsem se nudil a třetí díl byl takový rozporuplný, ale toto? Nemůžu najít nic, co by mi vadilo. Clint Eastwood hraje postavu Harryho naprosto přesvědčivě, tak drsného a nahláškovaného jsem ho snad ani v prvním snímku nezažil. Úvod u soudu je dobrý, poté přestřelka v kavárně, která mi trochu připomene přestřelku v bance z původního filmu. Nutno uznat, že technická stránka se zde opravdu vylepšila – na přestřelky se pěkně dívalo. Film má i spoustu nadlehčených momentů, třeba způsobení infarktu jednoho grázla za což není odpovědný nikdo jiný než ten nenapravitelný Harry, scénky s čoklem, který se každou chvílí pomočí nebo vykálí. Je toho opravdu dost, takže do cca první půle filmu tu máme opravdu zběsilé tempo. Sedl mi i příběh, jehož velkou část zde má herečka Sondra Locke. Ta její dějová linie je opravdu zajímavá. Žena, která se po letech mstí grázlům, co jí kdysi udělali ze života peklo …. Nesouhlasím s tím, že v druhé půlce filmu je slabší tempo, to ani náhodou. I finále mi přijde celkem napínavé, i když už ne tak nepředvídatelné. Cením si i toho, že zde bylo především ze strany hlavní postavy Harryho velký počet zabitých. Líbila se mi i filmová hudba, která se v jistých pasážích hodila. Co k tomu víc dodávat? Pecka! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Dirty Harry, drsňák jakého svět neviděl, postrach všech policejních šéfů a policajt kterému nedělá problém porušit jakýkoli zákon a ohrozit život jakéhokoli civilisty... a taky asi nejslavnější postava Clinta Eastwooda, která doslova vyrobyla archeotyp nekomromisního poldy s velkou bouchačkou. Co se ůbec dá napsat o čtvrtém dílu jeho miniseriálu? Detektivní příběh je v něm docela zajímavý a v rámci mezí snad i napínavý, herci hrají standartně, náčelníci nadávají s ještě větší intenzitou než minule a sledovat jak se hlavní postavě "neuvěřitelnou náhodou" plete do cesty jeden zločinec za druhým (aby okamžitě skončil s vysokokaliberní kulkou v hlavě) je pořád stejně zábavné, takže kdo se sérií zkušenosti má tady určitě neprohloupí a ten kdo nemá s ním klidně může začít. 7/10 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu Náhlý úder se opět objevuje několik charakteristických míst San Francisca, zároveň jde o první film ze série, jehož hlavní děj je soustředěn mimo metropoli, do fiktivního městečka San Paulo. (ClintEastwood)
  • Revolver ráže 44 automag, kterým střílí Eastwood ve filmu, vznikl v pracovně výrobce zbraní Harryho Sanforda v Pasadeně, kde byly vytvořeny dvě Clint 1 a Clint 2. Clint 1 se používala na natáčení se slepými náboji a Clint 2 používal Eastwood na střelnici. (Roztržitý Luke)
  • Film sa odohráva v rokoch 1973 a v máji 1983. (westerns)

Reklama

Reklama