Reklama

Reklama

Příběhy slavných - Série 9 (2008) (série)


Jsem vaše Ljuba (S09E14)

(epizoda)

Obsahy(1)

Dokument z cyklu Příběhů slavných se pokusí vykreslit portrét nezkrotné, divoké a talentované ženy, operetní subrety, herečky a šansoniérky, která poutala pozornost několika generací diváků během téměř celého 20. století. Nestálá v lásce i v angažmá, dokázala být vždy tam, kde se zrovna rozjížděla některá z důležitých etap českého divadla. Jako 1. česká šansoniérka podle mnohých nemá dodnes srovnání. Vždy nad věcí, až lehkovážná, výborná společnice, humorná vypravěčka, všem nastavovala vždy nenucenou, veselou a dokonale upravenou tvář. Jestli ji něco skutečně trápilo, to mohou jen tušit snad ti nejbližší. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Hnusná Ljuba Hermanová, věčný diblik, který už před 40ti lety byl stará mladá krypta, duchovní předchůdkyně Heleny Vondráčkový a já nevím, co ještě. Nesnášel jsem její cviky, pošťochuvání, hrubý hlas a hnusný ksicht! ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ljuba Hermanová byla tak trochu přírodním úkazem, alespoň v té míře, v jaké ji znali a znají diváci a především posluchači televizní zábavy šedesátých až osmdesátých let. Dokument, koncipovaný v tradičně chaotickém a nesoustředěném stylu, se sice pokouší o ucelený portrét této první dámy české operety i šansonu, nohy mu ale podráží nepříliš objektivní informace a poněkud jednotvárná dramaturgická linie. Proto bylo možné ponechat na svém místě omyl Ondřeje Suchého, který bůhví proč zaměnil film V a W Peníze nebo život, v němž Hermanová s Vítovou zpívali slavný evergreen Život je jen náhoda, za Pudr a benzin. A proto se také v dokumentu mohla objevit exilová fotografie Adiny Mandlové vydávaná za podobenku Hermanové. Ne, vážení přátelé, takhle ne. Podvod na divákovi se neodpouští. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měla tedy neuvěřitelně muzikálové  a herecké energie. V dokumentu je hodně archivních pěveckých ukázek umělkyně. tahle hudba mě nějak vždycky míjela. https://www.ceskatelevize.cz/porady/10123383458-pribehy-slavnych/408235100211014/ ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já věřím, že všechno, co člověk zažije a udělá se neděje jen tak pro nic za nic, i když to někdy tak vypadá a že nic na světě se neztratí." "Herec je unikum, tragéd i paňáca." ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ten tyjátr je ale príma ..." Kdo Ljubu znají z řídkých televizních účinkování v 70. a 80. letech, pamatují vizuálně i hlasem lehce obhroublou bytost s často rozpačitě působícím repertoárem. To ovšem nic nemění na faktu, že jak před válkou, tak i ještě ve svých 80 letech dokázala na pódiu rozpoutat sólovou kabaretní smršť, která v české lehké múze živelností i kvalitou zastíní všechno široko daleko. Nevýrazný dokument komentuje kultivační roli O.Nového na její projev a poodkrývá roušku její lidské osobnosti, která umožnila Ljubinu uměleckou dlouhověkost. Rozsahem dominují výpovědi bratrů Suchých ()

Reklama

Reklama