Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou akčního kriminálního dramatu je francouzský policista Vincent Drieu (Richard Berry), který na samém konci kariéry musí dostat uprchlého zločineckého bosse a jeho gang před soud. A nezbývá mu než kvůli tomu proniknout hluboko do podsvětí.Hrdinou akčního kriminálního dramatu, které jako svůj filmový debut natočil televizní režisér Claude-Michel Rome, je policejní důstojník Vincent Drieu (Richard Berry). Muž, jehož kariéra se chýlí ke konci, je přeložen na malou provinční stanici. Ta má být za půl roku uzavřena a znechucený, unavený policista, který vidí okolo sebe jen deziluzi a nedostatek profesionální etiky, si uvědomuje, že vládu nad městem převzalo místní podsvětí. Když však při převozu z vězení uteče mocný zločinecký boss Abel Vargas (Gerald Laroche) a v jeho stopách zůstávají mrtví, je to právě Drieu, kdo dostane za úkol najít ho a dostat gang vrahů před soud. Proto musí se dvěma dalšími kolegy, Wazemmen a Kathiou, v utajení proniknout hluboko do francouzského podsvětí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebyla to zase tak špatná kriminálka. Na Francii to je ale hodně suchej průměr. Kór když si uvědomím, že recyklovali na co přišli. Krom příběhu se totiž objeví úplně stejné kulisy jako ve Válce policajtů s Depardieuem. Ale tak nevadí. V dnešní době se musí šetřit. A když je akce i přes to všecko dobrá, tak proč jenom kritizovat, když to vlastně zase až tak špatný nebylo. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film, který mně vyloženě sedl. Je to taková typická francouzská akční krimininálka, která sice nemá vyloženě úchvatný děj, ale má vynikající atmosféru /např. policejní stanice nemá chybu/, výborný je Richard Berry a ani závěrečná střílečka není špatná. Prostě pro mě velice příjemné překvapení. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Od svižného akčného začiatku sa film bohužiaľ preniesol do rozťahanej kriminálky. Nie síce vyložene zlej, ale dosť priemernej. Raz stačilo. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

I přese všechna ta klišé a předvídatelnost "Křížová palba" dokazuje, že francouzská kriminálka je stále kvalitní a hlavně zábavný žánr, který solidně reprezentují i jiná jména než jen Olivier Marchal nebo Jean-Francois Richet. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Decentní detektivní kousek. Hledal jsem francouzský film, kde by nebyli policisté nebo politici upláceni. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro mne příjemné překvapení. I když to má klišovitý děj, známý ze všech westernů, tady na pozadí industriální a zničené zóny Francie to zajímavě funguje a kromě akce na začátku a konci filmu to má celou dobu správně nostalgický a smutný nádech, který je hlavní devizou tohoto filmu. Žánrově mi to taky sedlo, tvůrci se nepouštějí do žádných větších experimentů, což je dobře, protože to klape, jak má. Sice je to vykrádačka minimálně filmu V pravé poledne, ale posazená tak, že přináší něco nového, zajímavý a neotřelý pohled, a tím je mi sympatická. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Docela slušné krimi, kterému trochu sráží vaz závěrečná akční přestřelka jako vystřižená z nějakého béčka. Síla tkví v hereckém týmu - Richard Berry má charisma na rozdávání, Aissa Maiga je v každém filmu roztomilá, Pascal Elbé proměnlivý, Zabou Breitman zase šarmantní dáma. Trošku vylepšit scénář a byla by na světě další vynikající francouzská krimi. ()

cielnyl 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z těch filmů, u kterých po týdnu zapomenu děj, obsazení, název... Zkrátka ničím mě to nenadchlo. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je to poctivá francouzská kriminálka,ale ke staré francouzské škole jí ještě něco chybí. Richard Berry má obrovské charisma. Přesně takové typy policajtů mám ráda. Atmosféra místa, kde se celý příběh odehrával, byla syrová. Průmyslové předměstí s chemičkami a skládkami je to pravé podhoubí pro různé živly, které se ještě řádně zaleje multikulti koktejlem. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Hneď od úvodných minút je zjavné, že nejde o americkú produkciu. To by samozrejme nebol žiaden problém, lenže .....francúzi postavili film na úvode a akčnom závere...a to medzi tým bola len nie moc chutná omáčka....ale treba uznať, že to malo slušný potenciál, lebo námet nebol zlý...akurát realizácia sa moc nezdarila...( hlavne stredná pasáž...a aj samotná zápletka vyznievala akosi kostrbato - bez toho aby divák dokázal pochopiť čriepky filmu...tie boli vysvetlené až oveľa neskoršie a mám pocit, že v tomto filme nanajvyž nevhodným spôsobom...)......... ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Křížová palba je film spíše pro televizi. Začátek sice nadchne a člověk čeká, že vše půjde dál v podobném stylu,ale bohužel.Film po deseti minutách ztrácí tempo a jediné co se děje, je handrkování mezi policajty. Pak dlouho dlouho nic a najednou jako blesk z čistého nebe máme případ vyřešenej, teď už zbývá jen ta akce na závěr, která je pěkně přitažená za vlasy a dalo by se říct, že nepříliš dobře natočená. Takže vrcholem francouzských kriminálek poslední doby zůstává Válka policajtů. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

pro mě dobrá kriminálka,která má vše co má dobrá krimi mít.Logický děj ,neunavuje diváka neustálými překvapeními které mají posadit na zadek.Pro mě za pět! ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Film dobře vystihuje rasově a etnicky "pestrou" realitu periférií francouzkých velkoměst, periférií zamořených zločinností ("Zmáčknete jedinýho a za půl hodiny shoří deset auťáků"), kde místo bonjour uslyšíte spíše salam alaikum. Je neskutečné, jaká časovaná bomba nám zde v Evropě vyrůstá přímo před očima. Byl jsem odhodlán dát 4 hvězdy, až do přestřeleného akčního finále, které jako by bylo z jiného filmu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Solidní francouzský akční thriller nebojící se ničeho. Máme tu obchodníky s drogami, zkorumpované policisty i rasisty a proti nim zkušeného a zásadového poldu. Dějově je v podstatě použit stejný námět jako u klasického snímku z roku 1976 ´Přepadení 13. okrsku´ nebo jeho přeci jen známějšího remaku z roku 2005, jen s naprosto odlišným příběhem. Co je spojuje? Policejní okrsek před uzavřením s vězněm, který je následně přepaden členy podsvětí ve snaze vězně osvobodit. Snímek se řadí mezi typické francouzské kriminálky, jen v současném ražení. Atmosféra je temnější, přísně si drží odstup od nudnosti a od zbytečně přepálené nabubřelosti. Scénář je napsán velmi dobře a je vidět, že se na něm zodpovědně pracovalo. Akční sekvence, byť jich není moc, mají grády a žánrově snímek hodně vyzdvihují. Francouzské kinematografii se zkrátka zase něco povedlo. ()

unrocker 

všechny recenze uživatele

Akční thriller, ten kdo tento snímek nazval akční je blázen. Akční je maximálně začátek a konec, ale zbylá hodina a půl je detektivtka a to ješte nic moc. Atmosféra filmu je dobrá a je budována pomalu a jistě a to filmu dodává určité napětí, což musím ohodnotit. Člověk si do poslední chvíle není jistý ničím... ()

Mustaffa 

všechny recenze uživatele

Co se mi vážně líbilo, jinak u docela průměrné kriminálky, byla bez pochyby atmosféra, drsné prostředí jakéhosi francouzského industriálního města a blízkého okolí někde na konci světa a hudební podkres, který tomu všemu dával ten správný nádech. Jak jsem již psal, kriminálka je to zcela průměrná, která nevybočuje ze zajetých kolejích, ale to vůbec nevadí, protože se drží těch správných kolejí, které vás nechají v napětí až do konce. ()

Reklama

Reklama