Reklama

Reklama

Twilight sága: Nový měsíc

  • USA The Twilight Saga: New Moon (více)
Trailer 1

Poté, co se Bella zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý. Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jakobem Blackem. Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 309)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Džentlmeni evidentně vymírají. Za mých mladých let si nedovedu představit, že bych s radostí v oku nesplnil jakékoli přání své dívky, ale dnešní mládež je jiná. Kráska chce jenom kousnout do krku, ale bledý švihák místo okamžitého odběru krve oduševněle prchá ze záběru a nechá ji napospas lesní havěti. Evidentně nejsem cílovým divákem pro měšec producentů tohoto snímku, ale nemohl jsem si nevšimnout, že poslední dobou je světle zelená barva mé pleti čím dál atraktivnější pro mladé dívky hledající po lesích rozptýlení s upírem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Podivně bledý hošan s rozervaným pohledem, který respektuje lidumilné diety, protože se do jednoho takového (jedné) zamiloval, je zpět. A vězte, je to utrpení. Dokonce i pro ty, kteří jedničku hltali. Žánr teenagerovské upíří love story mohl být slušnou zábavou, u které bych neměl až takový problém. Občas bych se mrknul, jak se cool upířím projektům pro mladé daří, ale tohle je vážně silné kafe. Jednička trhající komerční rekordy byla oddechovka (za rozpačité tři *), kterou vzhůru tahala Kristen Stewart a pár slušných nápadů. Dvojka žije a přežívá jen díky Kristen (i když taky už to není takové terno) a.. zbytek je utrpením na druhou. Bella řeší s Edwardem, kdo koho víc potřebuje, miluje, zraňuje, on se pak z čista jasna otočí na podpatku a táhne do řiti. Děvče se trápí a stejně jako zbytek osazenstva pronáší nesmyslné dialogy. Navíc do děje naskočí mladý vzpěrač Jacob, který se dokáže proměnit ve vlkodlaka, miluje Bellu a rád se promenáduje bez trička. V jednání postav aby se čert vyznal. V myšlenkách tvůrců jakbysmet. To, že musíme sledovat mizerné triky, je s ohledem na uši rvoucí dialogy tím nejmenším problémem. Každá druhá scéna má nulový dopad, nikam „děj“ neposouvá, nic nenabízí, jen se potuluje odnikud nikam svými pomalými a ukecanými kroky. Druhý díl trestuhodně postrádá pořádný začátek, prostředek i konec. Jen se tu naznačí jakýsi podivný trojúhelník (s náznakem na čtyřúhelník), przní Romeo a Julie, nudí vizuálem, nasírá mraky diváků a skopává film do propadliště dějin. A to série Twilight dosahuje nejen v knižním světě úspěchu Harryho Pottera. Třikrát fuj.. PS: Robertu Pattinsonovi bych nedal ani roli křoví ve školním představení.. otravností v mém soukromém žebříčku předčil i prkenného Haydena Christensena.. a to je co říct!! ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Knižní ságu mám relativně rád. Sice se jedná o červenou knihovnu, ale čte se to dobře. Do filmové adaptace druhého dílu jsem vkládal opravdu velké naděje a možná jsem doufal až moc, neboť Weitzova verze je o pořádný stupeň horší, jak rok staré Stmívání. Je to škoda, neboť příběh o lásce mezi dívkou a upírem má na poli kinematografie velký potenciál. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To snad není možný, co z toho tvůrci udělali. Z dost možná nejlepšího knižního dílu vydrápali SKUTEČNĚ to nejlepší a spojili tak do tak uceleného celku, že líp to snad už ani nešlo. Ze začátku jsem se vcelku divil, proč má tak nízké hodnocení. Dokonce to hraničilo i s černotou. 31 % byla kritická hodnota. V tu chvíli mě napadlo, že bych tu zase mohl vyvíšit něco co ostatní sundali. To jsem ale nečekal, co na mě vybafne. Celých 130 minut jsem totiž sledoval zápletku, že bych se z toho posral. Hlavní, absolutně nesympatická, hrdinka je v prdeli z toho, že se na ní Pattinson vykašlal a odfrk si to do pryč. Ona se v depce snaží přežít co to de, má noční můry, hrozný psycha a furt jenom přiblbe čumí a nedokáže se s tím vyrovnat. Zamiluje se tentokrát do vlkodlaka a všecko se odvýjí znova. Pak se Pattinson vrátí a začnou vztahový orgie. Myslel jsem, že u toho umřu nudou. Plno scén jsem vůbec nechápal a co bylo nejhorší, samotná akce na celý film byla během asi deseti minut a ještě k tomu tam nebylo vůbec nic zajímavého. Už ani ta muzika nebyla tak dobrá jako v prvním díle. Takže zprasení nejtěžšího stupně. Mají štěstí, že si diváky nasosali z prvního dílu, tak se jim to asi nejspíš vrátí. Každopádně jestli chtěj i nadále být úspěšní, musí třetí díl být kvalitou někde uplně jinde. Vždyť na tohle fakt nemůže být nikdo zvědavý, nebo se snad pletu? Baví snad někoho koukat dvě hodiny na holku, která se trápí, je vyschízovaná a řeší stejný kraviny furt dokola? Mě teda ne. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Začínam sa báť, že ten mega-hype okolo Súmračnej ságy ma postupne magorí, pretože som si obzerala, ktorý z vlkodlakov je chrumkavejší. Lenže ani najšťavnatejší keksík nezmení nič na tom, že celý Twilight je postavený na žalostne jednoduchučkej a navyše dookola opakovanej schéme. Je to ako virtuálny solipsistický vesmír jednej totálne nemožnej blbky. Tento film je označený žánrami Fantasy / Horor / Romantický / Dráma, no ja som sa smiala. Často a nahlas. Plakať by nemalo zmysel ;-) ()

Galerie (96)

Zajímavosti (37)

  • Kristen Stewart (Bella) nosila po celou dobu natáčení hnědé kontaktní čočky, kromě scény v dešti při hádce s Jacobem (Taylor Lautner). Zde jí museli oči přebarvit digitálně, protože v silném dešti dělaly čočky neplechu. (Martinibaby)
  • Scéna na školním parkovišti v den Belliných 18. narozenin se točila 9. dubna, v den 19. narozenin Kristen Stewart. (Martinibaby)

Související novinky

Vlkodlak umí karate

Vlkodlak umí karate

20.12.2009

Pravděpodobně neexistuje recenze, která by „herecký výkon“ Taylora Lautnera v Novém měsíci pochválila, či alespoň nepohanila. Na tom ale vůbec nezáleží. Hezounek se zářivým úsměvem je ochoten… (více)

Zmutovaný Conan?

Zmutovaný Conan?

13.12.2009

Marcus Nispel (bez komentáře, kdo viděl nový Pátek třináctého, ví své) začne na jaře natáčet v Bulharsku nového Conana. Ano, je nejvyšší čas obsadit hlavní roli. Až do této chvíle jsme neslyšeli… (více)

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Reklama

Reklama