Reklama

Reklama

Twilight sága: Nový měsíc

  • USA The Twilight Saga: New Moon (více)
Trailer 2

Poté, co se Bella zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý. Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jakobem Blackem. Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (1 309)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Džentlmeni evidentně vymírají. Za mých mladých let si nedovedu představit, že bych s radostí v oku nesplnil jakékoli přání své dívky, ale dnešní mládež je jiná. Kráska chce jenom kousnout do krku, ale bledý švihák místo okamžitého odběru krve oduševněle prchá ze záběru a nechá ji napospas lesní havěti. Evidentně nejsem cílovým divákem pro měšec producentů tohoto snímku, ale nemohl jsem si nevšimnout, že poslední dobou je světle zelená barva mé pleti čím dál atraktivnější pro mladé dívky hledající po lesích rozptýlení s upírem. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Přála bych si, aby triky nebyly tak lamácké, aby zrychlené pohyby upírů nevypadaly tak směšně a aby tvůrci nepovažovali diváky za úplné idioty (ten časový posun by nám bez názvů měsíců opravdu nedošel). Ze všeho nejvíc bych si ale přála střihnout jednu střihači za to, že nevystřihnul ten úděsně směšný výjev proměněné Belly (vedle mě sedící paní ho okomentovala slovy "ježišikriste"). Také koncentrace manekýnů z posilovny byla na můj vkus příliš vysoká... No jo, ale co naplat, když mě to tak bavilo? To pak jdou všechny výtky stranou. Bellino utrpení je uvěřitelné, Edwardovo sebemrskačství taktéž, Volturiovi působí správně ďábelsky... Zcela neobjektivní 3,5*. Jo, a úvodní snová scéna je prostě... snová. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Knižní ságu mám relativně rád. Sice se jedná o červenou knihovnu, ale čte se to dobře. Do filmové adaptace druhého dílu jsem vkládal opravdu velké naděje a možná jsem doufal až moc, neboť Weitzova verze je o pořádný stupeň horší, jak rok staré Stmívání. Je to škoda, neboť příběh o lásce mezi dívkou a upírem má na poli kinematografie velký potenciál. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $296,623,634Tržby Celosvetovo $709,827,462Tržby za predaj DVD v USA $185,207,148 //počet predaných kusov 8,869,812║ Neveril som vlastným očiam ako sa dá zhovadiť dej do neznesiteľnosti, nudy, plochosti a bezodnej prázdnoty. Prvý Súmrak mal aspoň tú romantickú iskru ale tu, tu nie je nič, absolútne nič. Jedna blbá, fakt blbá scéna bombardovaná hneď ďalšou, neviem prečo padol výber práve na Chrisa Weitza, ktorý bez tak domrvil Zlatý kompas, ale toto čo robil a stvoril je tá najhrubšia amatérčina na filmovom blockbastrovom poli. Nuž filmy by mali v akomkoľvek pohľade človeka zabávať(baviť), áno ja som sa chechtal každú chvíľu na tejto fraške pripomínajúcej len tie úbohé paródie čo nedávno vznikali. Tento film je príklad toho ako sa dá všetko domrviť, keď na to siahne ruka absolútne neschopného režiséra. Fakt som neveril že to bude až tak zlé. /videl v kine: 5%/ ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Od koukatelného prvního dílu pokračování přináší mnoho změn, a tou hlavní je změna režiséra. Bohužel změna nepřinesla ovoce (nevím nakolik je to vina scénáře či režiséra..) a divákovy se dostává vcelku nudná a nezajímavá podívaná. Největší mínus je přepálená stopáž, u které jsem se mnohokrát přistihnul, že se nudím a také mě hodně vadil špatný herecký výkon Taylora Lautnera. Akce a efekty jsou vcelku slušné, dialogy místy hodně špatné, romantická stránka moc nefunguje a celkově se na plátně nic moc extra neděje. Zklamání, mé hodnocení 1,5 hvězdičky… ()

Galerie (96)

Zajímavosti (37)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 297,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových činil 711 mil. (NIRO)
  • Ashley Greene (Alice) nosila během natáčení paruku - avšak jinou než tu, kterou používala při natáčení předchozího Stmívání (2008). Aby se do ni vešla, ostříhala si vlasy nakrátko. (Verunka1995)

Související novinky

Vlkodlak umí karate

Vlkodlak umí karate

20.12.2009

Pravděpodobně neexistuje recenze, která by „herecký výkon“ Taylora Lautnera v Novém měsíci pochválila, či alespoň nepohanila. Na tom ale vůbec nezáleží. Hezounek se zářivým úsměvem je ochoten… (více)

Zmutovaný Conan?

Zmutovaný Conan?

13.12.2009

Marcus Nispel (bez komentáře, kdo viděl nový Pátek třináctého, ví své) začne na jaře natáčet v Bulharsku nového Conana. Ano, je nejvyšší čas obsadit hlavní roli. Až do této chvíle jsme neslyšeli… (více)

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Reklama

Reklama