Reklama

Reklama

Twilight sága: Nový měsíc

  • USA The Twilight Saga: New Moon (více)
Trailer 2

Poté, co se Bella zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý. Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jakobem Blackem. Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (1 309)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Prý se roztáčí pokračování. Dle mého soudu nebude těžké natočit něco lepšího než je toto." Tímto jsem končil komentář pod ´jedničkou´. Stále si za těmi větami stojím, avšak tvůrci dvojky jakoby snad můj profil na ČSFD nenavštěvovali nebo co. Poněvadž, co jsem měl možnost shlédnout o žádném pokroku vpřed nedávalo ba ani tušit. A tak jediné, co drží snímek na dvou hvězdičkách, je muzika. O ostatním bych raději pomlčel. Zajímalo by mě, kolik herců ochořelo během natáčení prochlazením, jelikož bylo přinejmenším pozoruhodné, kolik prostoru na plátně dostali svalouši v trenkách skotačící ve větru a dešti... Závěrem vás nemohu ochudit o komentář mé blonďaté sousedky, která po skončení závěrečné scény se zbytkem popcornu v puse pronesla pro mě památnou větu; "čurák Edward má hnusný tělo!" Je přeci ohromné, když si z filmu dokážeme něco odnést, ne? Stačí drobnost, dle individuálních inteligenčních schopností. Zdravím, slečno! :-D ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Přála bych si, aby triky nebyly tak lamácké, aby zrychlené pohyby upírů nevypadaly tak směšně a aby tvůrci nepovažovali diváky za úplné idioty (ten časový posun by nám bez názvů měsíců opravdu nedošel). Ze všeho nejvíc bych si ale přála střihnout jednu střihači za to, že nevystřihnul ten úděsně směšný výjev proměněné Belly (vedle mě sedící paní ho okomentovala slovy "ježišikriste"). Také koncentrace manekýnů z posilovny byla na můj vkus příliš vysoká... No jo, ale co naplat, když mě to tak bavilo? To pak jdou všechny výtky stranou. Bellino utrpení je uvěřitelné, Edwardovo sebemrskačství taktéž, Volturiovi působí správně ďábelsky... Zcela neobjektivní 3,5*. Jo, a úvodní snová scéna je prostě... snová. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

No, u tohohle se člověk fakt královsky pobaví, když chce. Oproti jedničce, kde se aspoň něco děje, se tady neděje nic a navíc i to nic je podaný tak, že se při každý scéně nebo slově musí člověk ksichtit jako by kousl do citronu a říkat si "To bolí." Nejhorší ale je, že je doslova prázdná záležitost. Hrabě Čokokula má víc upířího charisma, než tahle celá banda kvazi-upírů. Twilight je prostě hovadina, ale můžeme se u toho v budoucnu ještě pěkně zasmát. Nic jinýho nám stejně nezbyde. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička je směšná až od půlky, tady létaly sálem salvy smíchu už od začátku. Všechno bylo řečeno, snad bych dodal jen to, že Weitz to umí podat tak nějak ještě více metrosexuálním a ‚Edward, do me a child‘ způsobem. Každopádně, vzhledem k té šílené dávce ‚guilty pleasure‘ atmosféry nestíhá nudit, což je svým způsobem dobře. Ale abych byl férový, pasáž s vlkodlaky baví tak nějak relativně doopravdy (naháněčka Victorie za doprovodu Thoma Yorka je fantastická). Nejupřímnější kravina sezony. Netrpělivě čekám na práci Davida Sladea. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na Twilight: New Moon je obrovksý nepoměr mezi kvalitou filmu a soundtrackem. Zatímco film je po prvních 60 minut až brutálně nezajímavý a nudný, soundtrack patří k těm nejlepším písňovým kompilacím, co jsem kdy slyšel. Ve filmu zazní takoví velikáni jako Thom Yorke (Hearing Damage je asi zlatým hřebem desky) či Muse, zazní i Editors či Killers. Film však nedosahuje ani průměru. Ono asi také není moc co točit. Z děje, který je k vidění, se toho asi moc vyčarovat nedá. Na druhou stranu mi film nepřijde nějak výrazně horší než první díl. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (37)

  • Americká premiéra filmu byla 16. listopadu 2009 ve Westwoodu (Kalifornie), stejného dne byl podle lunárního kalendáře nov (anglicky „new moon“). (Martinibaby)

Související novinky

Vlkodlak umí karate

Vlkodlak umí karate

20.12.2009

Pravděpodobně neexistuje recenze, která by „herecký výkon“ Taylora Lautnera v Novém měsíci pochválila, či alespoň nepohanila. Na tom ale vůbec nezáleží. Hezounek se zářivým úsměvem je ochoten… (více)

Zmutovaný Conan?

Zmutovaný Conan?

13.12.2009

Marcus Nispel (bez komentáře, kdo viděl nový Pátek třináctého, ví své) začne na jaře natáčet v Bulharsku nového Conana. Ano, je nejvyšší čas obsadit hlavní roli. Až do této chvíle jsme neslyšeli… (více)

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Reklama

Reklama