Reklama

Reklama

Twilight sága: Nový měsíc

  • USA The Twilight Saga: New Moon (více)
Trailer 1

Poté, co se Bella zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý. Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jakobem Blackem. Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 309)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY! Milý deníčku, tak ti zase píšu. Nevěřil bys, co se za tu dlouho dobu, co jsem ti psala naposledy, všechno stalo. Takže nejdřív už mám 18! Och, připadám si tak stará, budu mě ještě Edward "bledší než obvykle" Cullen chtít, když jsem tak stará? Ptala jsem se ho a on říkal, že jo, takže to je žůžo. No ale představ si, na oslavě, kterou pro mě uspořádala rodina Cullenů, jsem se řízla a Edward mě musel ochránit před jeho bratrem! A pak mi ten blbec řekne, že s ním nejsem v bezpečí, takže musí odjet!!! Co budu jen dělat!!!? Křičím ze spaní, mocinky moc mě to bolí, jakože fakt moc!!! Chci ho prostě zpět!!! Ale pak jsem zjistila, že když jsem v nebezpečí, tak ho vidím! Proto jsem si pořídila zbytky z motorek, které mi Jacob (který je taky moc a moc k nakousnutí) pomáhá opravit. A normálně po čase jsem i zapomněla na Edwarda, teď miluju mocinky moc Jacoba, on je tak skvělý atlet! K nám do baráku nechodí dveřmi, ale udělá trojité salto s deseti vruty a skočí mi přímo do okna!! No on je prostě cool a navíc asi nemá žádné tričko, takže můžu pořád obdivovat jeho super nabušený svaly!!! Ale pak jsem zjistila, že je vlkodlak, panebože, já asi nemůžu mít kluka, který bude normální. Jsem tak zmatená, pořád něco cítím k upírovi, ale miluju vlka! A teď navíc zjišťuju, že Edward si myslí, že jsem mrtvá, tak se chce taky nechat zabít! Tak jsem vyjela za takovou divně bledou rodinkou (prý jako v upířím světě nějak šéfujou či co) protože u nich se musí Edward odhalit na slunci a pak ho zabijou! Naštěstí jsem mu v tom zabránila v poslední sekundě, ale chtěli ho stejně zabít!!! Normálně jsem je musela přesvědčit, že mě Eďa kousne a pak že ho nechají být. No a on mi pak řekl, že mě kousne! Jsem tak šťastná, konečně budu pravá emo upírka! No a největší pecka na konec, Edward mi řekl, že si mě chce vzít!! Ráda bych ti napsala, co bylo dál, ale zjistila jsem, že když to rozdělím do více deníků, lepé se to prodává a já budu mít zajištěnej život, takže si kup můj další deníček, tam se dozvíš, jestli mě fakt kousne!!! Tak takovéhle jsem měl pocity z tohohle veledíla… Weitz tomuto "filmu" moc nepomohl, spíš ho natočil tak krásně, že se budu přímo lahůdkově parodovat. Jednu jedinou hvězdu dávám za to, že jsem se fakt zasmál (znám už pár parodií z YouTube a podobně) a za to, že je zde Anna Kendrick. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Boze to je tak blby, ze je mi az skoro trapne, ze se tomu musim vysmivat, misto abych to mlcky presel a zalitoval nad dvema ztracenejma hodinama. Sice si uz moc nepamatuju, jak prvni dil skoncil, ale to vubec nevadi, druhej je vicemene samostatnej. A o co tu jde? O velky hovno. Stewart se pulku filmu mota s upirem a pulku filmu s vlkodlakem, chova se jak magor a ne jak osmnactileta holka, neustale se tvari strasne utrapene, vsechno porad resi a je videt, ze by potrebovala poradne protahnout. No a ostatni, to je taky pecka, opet prisernej drzka Pattinson, tentokrat navic pro jistotu obcas se zjevujici jako duch a tentokrat pribyl do party sice vysvalenej, ale jak hloupej patnactiletej chlapecek vypadajici Lautner. No a 130 minut se resi, kdo koho miluje, kdo se vic trapi a o nic jinyho tu nejde. Ani uz nema cenu resit, proc upiri sviti na slunci a podobny kraviny, to uz jsem cekal, tentokrat ale jeste pribyli vlkodlaci, ktery se taky nechovaj zrovna normalne, ale nebije to tak do oci, jak upiri. Aspon, ze triky nejak vyrazne nerusi. I kdyz ono ty trikovy zabery se daj spocitat na prstech jedny ruky, protoze akce tu je fakt minimum a vetsinou tu jsou jen dokola se opakujici super trapny romanticky blaboly, kdy se pro jistotu kazdej trapnej dialog minimalne trikrat behem filmu zopakuje, aby nahodou divak nezapomnel, ze to je desne osudova romantika. Ale jednu vec precejen musim uznat, skoro bych rek, ze to je zabavnejsi nez prvni dil, respektive, tak blby, ze to skoro ani nenudi, coz ale neni zadna velka pochvala, porad je to super sracka o nicem. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

New Moon sa mi páči oveľa viac ako jednotka a to z dôvodu lepšieho deja, lepších vizuálnych efektov a lepšej atmosféry, čiže akurát pre mňa....................Soundtrack Alexandre Desplat: 1. Meet Me on the Equinox - Death Cab for Cutie ,2. Friends - Band of Skulls ,3. Hearing Damage - Thom Yorke ,4. Possibility - Lykke Li ,5. A White Demon Love Song - The Killers ,6. Satellite Heart - Anya Marina ,7. I Belong To You - Muse ,8. Rosyln - Bon Iver/St. Vincent ,9. Done All Wrong - Black Rebel Motorcycle Club ,10. Monsters - Hurricane Bells ,11. The Violet Hour - Sea Wolf ,12. Shooting the Moon - OK Go ,13. Slow Life - Grizzly Bear ,14. No Sound But the Wind - Editors ,15. New Moon (The Meadow) - Alexandre Desplat , ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

na odpad to nakonec nebylo, dokonce jsem chvili uvazoval i nad dvema hvezdama. Nakonec sem si ale pripustil, ze to bylo prece jen o dost horsi nez Stmívání, kde jsem videl aspon nejake zajimave napady a taky prvni dil a to odhalovani "mytologie" (ano jinak nez v uvozkovkach se to doslova bojim napsat.. asi si kazdy domysli proc :-)) a tady uz jen celej dil byly pitomy kecy, pokusy o sebevrazdu a dalsi blbosti.. Volturiovi mi prisli spise k smichu nez aby budili nejakou hruzu, jedina jakz takz desiva clenka byla Jane - Fanning (prekvapive!).. Jinak dej, jak jsem uz pred chvili naznacil, nestoji ani za starou belu, Stewart sice zase nehraje uplne spatne (narozdil od nekterych modelů..), ale rozhodne hure nez v prvnim dilu. A po tom, co zde vyvadela, se vzdavam snahy pochopit jeji mysl.. U ni by asi vyhorel i Holmes se svou povestnou dedukci a sarmem Downeyho juniora.. ale jak rikam, prece jen to slo z vypnutim mozku pochopit, pribeh na sebe navazoval a vizual nebyl nijak srackoidni (i kdyz ti vlci.. ehm) na takove skvosty od Asyla, Bolla nebo katastroficke filmy na Nove (aspon nektere) to nema.. Je tam nekde videt i ten rozpocet, exteriery (az na debilni Italii, chci aby se to odehravalo jen v tech lesich) jsou stale velice pekne na pohled a jedina opravdova akcni scena (hon na Viktorii) je uzasna (ta hudba tomu urcite dopomaha).. Zato vcelku je zel soundtrack slabsi a vice na skupiny zamereny nez v jednicce + faktor, ze i ty podarenejsi motivy zde uz nejsou originalni.. Jo a kdyz uz jsem vzpomenul tu nejlepsi scenu, musim zminit i tu nejhorsi, u ktere jsem mel nutkani rvat si vlasy a behem tech par vterin jsem skoro usnul. Je to debilne zpracovane ubihani casu, pricemz Bella sedi na zidli, cumi do blba a kolem poletuji pismenka a to vse bez jedineho doprovodneho slova. !!! tohle jsem fakt jeste nevidel, aspon ta originalita se musi uznat.. Takze celkove takove rozhrani 1 a 2, ale spise priklonene k 1 ()

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

Jednička byla příšerně nudná a skoro nekonečná emo-romantika. Druhý díl je sice o trochu zábavnější, ale tím nechtěným způsobem. Film s větším počtem wtf scén byste totiž hledalo jen těžko. Edward jde dát Belle kopačky doprostřed lesa, aby jí zde nechal poté zabloudit, vlkodlaci se poznají podle toho, že nenosí trička apod. I přes těchto několik vtipných scén jsem měl ale co dělat, abych to dokoukal, protože jde stále o neskutečně blbou, naivní a natahovanou podívanou s naprosto tragickou režií a nesmyslnými dialogy. Robert Pattinson opět vypadá jak pedofil a Kristen Stewart, jindy má velká oblíbenkyně, zde vypadá, jak kdyby měla v jednom kuse menstruaci. Ale ono to asi ani jinak u takové blbé a nesympatické postavy, která se pokouší zabít a za každou větou hledá konec své existence, jinak zahrát nešlo. Největší ponížení pro všechny filmové upíry a vlkodlaky, ale nadrženým puberťačkám to ale asi stále ještě stačí.10% ()

Galerie (96)

Zajímavosti (37)

  • Kristen Stewart (Bella) nosila po celou dobu natáčení hnědé kontaktní čočky, kromě scény v dešti při hádce s Jacobem (Taylor Lautner). Zde jí museli oči přebarvit digitálně, protože v silném dešti dělaly čočky neplechu. (Martinibaby)
  • Taylor Lautner (Jacob) se málem neúčastnil natáčení. Tvůrci totiž pochybovali, že dokáže mezi díly série dostatečně změnit svou fyzičku tak, aby to odpovídalo proměně jeho postavy, a uvažovali o přeobsazení. Nakonec ale herec úspěšně přibral zhruba jedenáct kilo svalové hmoty. (CrypzzXD)

Související novinky

Vlkodlak umí karate

Vlkodlak umí karate

20.12.2009

Pravděpodobně neexistuje recenze, která by „herecký výkon“ Taylora Lautnera v Novém měsíci pochválila, či alespoň nepohanila. Na tom ale vůbec nezáleží. Hezounek se zářivým úsměvem je ochoten… (více)

Zmutovaný Conan?

Zmutovaný Conan?

13.12.2009

Marcus Nispel (bez komentáře, kdo viděl nový Pátek třináctého, ví své) začne na jaře natáčet v Bulharsku nového Conana. Ano, je nejvyšší čas obsadit hlavní roli. Až do této chvíle jsme neslyšeli… (více)

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Reklama

Reklama