Reklama

Reklama

Twilight sága: Nový měsíc

  • USA The Twilight Saga: New Moon (více)
Trailer 1

Poté, co se Bella zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý. Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jakobem Blackem. Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 309)

Kaka odpad!

všechny recenze uživatele

Stoprocentně jeden z nejhorších filmů (po všech stránkách) co jsem kdy viděl. Okatá technická a dramaturgická nedotaženost, díry ve scénáři, šílení herci, děj o ničem. Sledovat tenhle paskvil 125 minut byl pro mne doslova nadlidský úkol. Totálně zvrácený film bez špetky napětí, vizuální estetiky, či pořádné mytologie. Teen romantika, která se zvrhne v odvěký souboj mezi vlkodlaky a upíry. Odpadová věc a jedničce nesahá ani po kotníky. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Zoufalá urážka kinematografie. Ztělesněné zlo. Pattison znásilňující můj vkus. Nový měsíc je nejzoufalejší výkřik dnešní komerce. Příšerný scénář a zoufalé filmařské metody. Nic nefunguje. Většina příběhu je odvyprávěna v prvních deseti minutách a pak jen na sebe Bella a Edward čumí až do konce. Stupňování děje chybí. Dvě hodiny, které mi film ukradl, rozžvýkal a zase vyplivl, považuju za násilně uzmuté a zvažuju žalobu. Chci je zpět! Komu se to líbí, nemá vkus. ()

Reklama

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

Jednička byla příšerně nudná a skoro nekonečná emo-romantika. Druhý díl je sice o trochu zábavnější, ale tím nechtěným způsobem. Film s větším počtem wtf scén byste totiž hledalo jen těžko. Edward jde dát Belle kopačky doprostřed lesa, aby jí zde nechal poté zabloudit, vlkodlaci se poznají podle toho, že nenosí trička apod. I přes těchto několik vtipných scén jsem měl ale co dělat, abych to dokoukal, protože jde stále o neskutečně blbou, naivní a natahovanou podívanou s naprosto tragickou režií a nesmyslnými dialogy. Robert Pattinson opět vypadá jak pedofil a Kristen Stewart, jindy má velká oblíbenkyně, zde vypadá, jak kdyby měla v jednom kuse menstruaci. Ale ono to asi ani jinak u takové blbé a nesympatické postavy, která se pokouší zabít a za každou větou hledá konec své existence, jinak zahrát nešlo. Největší ponížení pro všechny filmové upíry a vlkodlaky, ale nadrženým puberťačkám to ale asi stále ještě stačí.10% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak jsem na to přišel. Twilight sága má u soudné části divácké obce negativní odezvy hlavně z toho důvodu, že její hlavní hrdinka je totální kráva, s níž bych v reálném světě nechtěl ztratit jediné slůvko ... Jinak se tu najde pár relativně fajn momentů, ale stejně - na postavy, kterým byste nejraději zakroutili krkem, se takhle dlouho koukat fakt nedá. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

na odpad to nakonec nebylo, dokonce jsem chvili uvazoval i nad dvema hvezdama. Nakonec sem si ale pripustil, ze to bylo prece jen o dost horsi nez Stmívání, kde jsem videl aspon nejake zajimave napady a taky prvni dil a to odhalovani "mytologie" (ano jinak nez v uvozkovkach se to doslova bojim napsat.. asi si kazdy domysli proc :-)) a tady uz jen celej dil byly pitomy kecy, pokusy o sebevrazdu a dalsi blbosti.. Volturiovi mi prisli spise k smichu nez aby budili nejakou hruzu, jedina jakz takz desiva clenka byla Jane - Fanning (prekvapive!).. Jinak dej, jak jsem uz pred chvili naznacil, nestoji ani za starou belu, Stewart sice zase nehraje uplne spatne (narozdil od nekterych modelů..), ale rozhodne hure nez v prvnim dilu. A po tom, co zde vyvadela, se vzdavam snahy pochopit jeji mysl.. U ni by asi vyhorel i Holmes se svou povestnou dedukci a sarmem Downeyho juniora.. ale jak rikam, prece jen to slo z vypnutim mozku pochopit, pribeh na sebe navazoval a vizual nebyl nijak srackoidni (i kdyz ti vlci.. ehm) na takove skvosty od Asyla, Bolla nebo katastroficke filmy na Nove (aspon nektere) to nema.. Je tam nekde videt i ten rozpocet, exteriery (az na debilni Italii, chci aby se to odehravalo jen v tech lesich) jsou stale velice pekne na pohled a jedina opravdova akcni scena (hon na Viktorii) je uzasna (ta hudba tomu urcite dopomaha).. Zato vcelku je zel soundtrack slabsi a vice na skupiny zamereny nez v jednicce + faktor, ze i ty podarenejsi motivy zde uz nejsou originalni.. Jo a kdyz uz jsem vzpomenul tu nejlepsi scenu, musim zminit i tu nejhorsi, u ktere jsem mel nutkani rvat si vlasy a behem tech par vterin jsem skoro usnul. Je to debilne zpracovane ubihani casu, pricemz Bella sedi na zidli, cumi do blba a kolem poletuji pismenka a to vse bez jedineho doprovodneho slova. !!! tohle jsem fakt jeste nevidel, aspon ta originalita se musi uznat.. Takze celkove takove rozhrani 1 a 2, ale spise priklonene k 1 ()

Galerie (96)

Zajímavosti (37)

  • Taylor Lautner (Jacob) se málem neúčastnil natáčení. Tvůrci totiž pochybovali, že dokáže mezi díly série dostatečně změnit svou fyzičku tak, aby to odpovídalo proměně jeho postavy, a uvažovali o přeobsazení. Nakonec ale herec úspěšně přibral zhruba jedenáct kilo svalové hmoty. (CrypzzXD)
  • Tvorcovia filmu zašli do Wolf Mountain Sanctuary, kde si prehliadli skutočných vlkov, aby dokázali realisticky zobraziť ich vzhľad a zároveň dodržať ich zobrazenie podľa knižnej predlohy. Prototypom sa stal vlk arktický, podľa ktorého ako prvého vytvorili Jacoba (Taylor Lautner), od ktorého sa vytvárali ostatní. (Greenpeacak)

Související novinky

Vlkodlak umí karate

Vlkodlak umí karate

20.12.2009

Pravděpodobně neexistuje recenze, která by „herecký výkon“ Taylora Lautnera v Novém měsíci pochválila, či alespoň nepohanila. Na tom ale vůbec nezáleží. Hezounek se zářivým úsměvem je ochoten… (více)

Zmutovaný Conan?

Zmutovaný Conan?

13.12.2009

Marcus Nispel (bez komentáře, kdo viděl nový Pátek třináctého, ví své) začne na jaře natáčet v Bulharsku nového Conana. Ano, je nejvyšší čas obsadit hlavní roli. Až do této chvíle jsme neslyšeli… (více)

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Reklama

Reklama