Reklama

Reklama

Twilight sága: Nový měsíc

  • USA The Twilight Saga: New Moon (více)
Trailer 3

Poté, co se Bella zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý. Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jakobem Blackem. Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 3

Recenze (1 309)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Filmy, jejichž příběh člověk zvládne převyprávět ve dvou nepříliš rozvitých větách vám většinou, pravda, moc nedají. Následuje trocha nepříliš úctyhodného kopání do bezbranného - Bella se řízne do prstu, což vede k sérii nepříliš jasných hlubokých dialogů mezi hlavními hrdiny ústící v tragický odchod třpytícího se Edwarda. Usoužená Bella je pak přinucena k další těžké volbě a to mezi (cituji Civala) indiánským buřtíkem Jacobem a nezvěstným upírem, které je(prozatím) vyřešeno výletem do Itálie. Den poté, co jsem film viděl si za boha nevzpomenu na jedinou pamětihodnou scénu filmu krom těch dvou akčnějších (Laurent a vlkodlaci, Voltari). Dialogy se příliš dlouho v kuse poslouchat nedají, jelikož buď nedávají smysl, nebo si v nich hrdinové dost neomaleně protiřečí. Na druhou stranu jsou hlavní představitelé hezcí a brilantně zvládají všemožné rozpolcené, nešťastné a zoufalé ksichty, což se taky počítá. Viděl jsem o hodně horší filmy, jistě, ale to nevidím jako důvod proč se Nového měsíce zastávat. 30% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak jsem na to přišel. Twilight sága má u soudné části divácké obce negativní odezvy hlavně z toho důvodu, že její hlavní hrdinka je totální kráva, s níž bych v reálném světě nechtěl ztratit jediné slůvko ... Jinak se tu najde pár relativně fajn momentů, ale stejně - na postavy, kterým byste nejraději zakroutili krkem, se takhle dlouho koukat fakt nedá. ()

Reklama

helljahve 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu horrorového fanúšika, ktorý od horroru čaká napätie, brutalitu..., by som mal tento film ohodnotil ako odpad. Ale hodnotím ako film, kde herci hrajú dobre, kamera pekná... Mínusy: nudný dej, dosť som sa premáhal to vydržať pozerať do konca, no a ten emo upír Parkinson (eh, Pattinson) mi trhal žily. Asi na niečom fičí :-) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Twilight sága: Nový měsíc má nesmírně komplikovaný děj soustřeďující se především na psychologii a duševní prožitky a pohnutky hlavních hrdinů:) Vztahová idylka je narušena ve chvíli, kdy se Bella řízne do prstu a ve zpomaleném záběru kapka krve dopadne na krásný koberec. Jeden z upírů je natolik rozhořčen Belliným neukázněným chováním a zdrcen tím, že mu tahle holka zašpinila krásný koberec, že na ni okamžitě vystartuje. Strhne se velká mela, která má za následek následující vyústění. Edward Bellu opustí a ta následující období prožívá těžké deprese a krizové stavy, při kterých celé tři měsíce stráví hleděním z okna do prázdna a probouzením se ze spánku zoufalým řevem plným bolesti. Důležitou oporu jí poskytne ksicht Jacob. Zařekla jsem se, že, pokud bude na scéně ta držka Lautner, budu se vždy dívat na Kristen, nebo na cokoliv jiného, jen ne na něj. S úspěchem se mi dařilo, se pohledu na jeho ksicht vyhýbat. Až v jedné scéně se to stalo... Pouhých několik sekund pohledu na jeho obličejové výrazové prostředky mi zcela postačilo, abych pochopila, jak jedinečný herec to je. Byla jsem jeho herectvím doslova konsternována:) Ale poté, co shodí svůj indiánský příčesek, vypadá přece jen o "chlup" snesitelněji. Zbytek děje tvoří vskutku duchaplné a výborně napsané dialogy, které si Vás svou sílou a originalitou musí ihned získat a namakaní "gay porn boys", kteří po městě pobíhají svlečení do půli těla i v zimních měsících a nikomu to nepřijde vůbec divné. Samozřejmě nesmím zapomenout na uchvacující logiku i věrohodnost v konání postav. Skvělým příkladem tohoto tvůrčího elementu byť scéna, kdy se Bella rozhodne vyhledávat nebezpečné situace, protože se jí v nich zjevuje Edwardův přízrak, kterého se ale stejně vždycky lekne. Kvůli němu je ochotná jezdit s cizími muži na nebezpečné výlety po okolí, vrážet s motorkou do stromů či skákat z útesů. Doporučuji zhlédnout Upřímný trailer, který odkrývá "krutou pravdu" a fanouškům by tak mohl zcela "narušit" jejich idealistické představy o tomto kultovním filmu a způsobit šok:) http://www.videacesky.cz/trailery-recenze-filmy/uprimne-trailery-novy-mesic ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Možno je to mojou slabosťou pre predimenzované dvojky (Múmia 2, Transformers 2...), možno tou monumentálnou žumpou, ktorú na film vyliali všetci kritici, ale... mňa to, sakra, bavilo. Ťažko definovať, prečo. Neuchýlim sa k alibistickému "lebo bolo zábavné sledovať, aké je to dementne napísané, zle natočené a smiešne zahrané". To všetko samozrejme platí, ten film je stupídny skrz-naskrz, nemá nič, čo by hoci len vzdialene pripomínalo príbeh, herecké výkony väčšinou pozostávajú z pózovania hore bez (žiaľ, s výnimkou ženských predstaviteliek), má katastrofálne triky a celkovo je ideovo absolútne zvrhlý (nebudem opakovať to o návodoch na samovraždu), ale ja som v ňom napriek tomu našiel čosi, čo ma fascinovalo. Nenudil som sa ani chvíľu a mám chuť pozrieť si ten film znovu. Žeby sa vo mne skrývalo čosi zo 14-ročnej 90-kilovej frustrovanej emo-goth upírofilky? :-D Neviem. Keď na to prídem, tak to zadefinujem, dovtedy 5/10 so zaokrúhlením hore - 2* som dal nudnej dvojke, a tento priamy ťah na cieľové publikum ma bavil viac. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (37)

  • Kristen Stewart (Bella) nosila po celou dobu natáčení hnědé kontaktní čočky, kromě scény v dešti při hádce s Jacobem (Taylor Lautner). Zde jí museli oči přebarvit digitálně, protože v silném dešti dělaly čočky neplechu. (Martinibaby)

Související novinky

Vlkodlak umí karate

Vlkodlak umí karate

20.12.2009

Pravděpodobně neexistuje recenze, která by „herecký výkon“ Taylora Lautnera v Novém měsíci pochválila, či alespoň nepohanila. Na tom ale vůbec nezáleží. Hezounek se zářivým úsměvem je ochoten… (více)

Zmutovaný Conan?

Zmutovaný Conan?

13.12.2009

Marcus Nispel (bez komentáře, kdo viděl nový Pátek třináctého, ví své) začne na jaře natáčet v Bulharsku nového Conana. Ano, je nejvyšší čas obsadit hlavní roli. Až do této chvíle jsme neslyšeli… (více)

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Reklama

Reklama