Reklama

Reklama

Twilight sága: Nový měsíc

  • USA The Twilight Saga: New Moon (více)
Trailer 1

Poté, co se Bella zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý. Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jakobem Blackem. Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 309)

Bebacek odpad!

všechny recenze uživatele

Chvíli se dá bavit tím, že pozorujete reakce okolo sedících lidí, ale když už vás přestane bavit i to, jak se jeden chlapec z nudy dloubá v nose, přijde krize a máte pocit, že začnete mlátit hlavou do sedadla před vámi z hrůzy, co příšerného ještě přijde. Sarkastické výbuchy smíchu v kině plném nadšené mládeže taky zrovna nejsou nejideálnější, protože ty káravé pohledy, co na vás ty děcka hodí, vás ukovou do křesla a zbytek filmu prostě v tichosti protrpíte. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na Twilight: New Moon je obrovksý nepoměr mezi kvalitou filmu a soundtrackem. Zatímco film je po prvních 60 minut až brutálně nezajímavý a nudný, soundtrack patří k těm nejlepším písňovým kompilacím, co jsem kdy slyšel. Ve filmu zazní takoví velikáni jako Thom Yorke (Hearing Damage je asi zlatým hřebem desky) či Muse, zazní i Editors či Killers. Film však nedosahuje ani průměru. Ono asi také není moc co točit. Z děje, který je k vidění, se toho asi moc vyčarovat nedá. Na druhou stranu mi film nepřijde nějak výrazně horší než první díl. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Avizovaná tragédie se nekoná, Nový měsíc je jen dokonale podprůměrný. Dvouhodinová nuda, ve které se bez zjevného posunu kupředu žvaní stále o tom samém bezobsažném ničem, a čas od času se to proloží nějakým více či méně WTF momentem (zpomalená vize budoucnosti rulezz!!). Triky nejsou žádná sláva, herci jsou vesměs jak z Beverly Hills a když dojde na finální akci, je to děs. Poslední dialog filmu nicméně považuji za velmi rafinovaný vtip a honička v lese někdy v půlce filmu je imho GENIÁLNÍ!! K tomu velice solidní hudba a možná hlavně proto ta třetí, totálně GUILTY hvězdička navrch... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Tak neskutočne zneužitý potenciál upírskych a vlkodakovských námetov, že sa to dá len milovať alebo nenávidieť. Aj New Moon ma bavil, ale akože niečo minimum sa tam už fakt mohlo stať, určite by to bolo celku neublížilo. Takto je to žial prepísknutá stopáž a ťaženie už z fffakt vysatých studní... Tým viac sa ale neviem dočkať, akú sprostosť nám ešte môžu naservírovať v tretej porcii ,,kluci hore bez,, :D ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Filmy, jejichž příběh člověk zvládne převyprávět ve dvou nepříliš rozvitých větách vám většinou, pravda, moc nedají. Následuje trocha nepříliš úctyhodného kopání do bezbranného - Bella se řízne do prstu, což vede k sérii nepříliš jasných hlubokých dialogů mezi hlavními hrdiny ústící v tragický odchod třpytícího se Edwarda. Usoužená Bella je pak přinucena k další těžké volbě a to mezi (cituji Civala) indiánským buřtíkem Jacobem a nezvěstným upírem, které je(prozatím) vyřešeno výletem do Itálie. Den poté, co jsem film viděl si za boha nevzpomenu na jedinou pamětihodnou scénu filmu krom těch dvou akčnějších (Laurent a vlkodlaci, Voltari). Dialogy se příliš dlouho v kuse poslouchat nedají, jelikož buď nedávají smysl, nebo si v nich hrdinové dost neomaleně protiřečí. Na druhou stranu jsou hlavní představitelé hezcí a brilantně zvládají všemožné rozpolcené, nešťastné a zoufalé ksichty, což se taky počítá. Viděl jsem o hodně horší filmy, jistě, ale to nevidím jako důvod proč se Nového měsíce zastávat. 30% ()

Galerie (96)

Zajímavosti (37)

  • Pre natáčanie scény s Volturiovými si tvorcovia zvolili Montepulciano v Taliansku hlavne kvôli architektúre mesta. (Greenpeacak)
  • Ashley Greene (Alice) nosila během natáčení paruku - avšak jinou než tu, kterou používala při natáčení předchozího Stmívání (2008). Aby se do ni vešla, ostříhala si vlasy nakrátko. (Verunka1995)
  • Tvorcovia filmu zašli do Wolf Mountain Sanctuary, kde si prehliadli skutočných vlkov, aby dokázali realisticky zobraziť ich vzhľad a zároveň dodržať ich zobrazenie podľa knižnej predlohy. Prototypom sa stal vlk arktický, podľa ktorého ako prvého vytvorili Jacoba (Taylor Lautner), od ktorého sa vytvárali ostatní. (Greenpeacak)

Související novinky

Vlkodlak umí karate

Vlkodlak umí karate

20.12.2009

Pravděpodobně neexistuje recenze, která by „herecký výkon“ Taylora Lautnera v Novém měsíci pochválila, či alespoň nepohanila. Na tom ale vůbec nezáleží. Hezounek se zářivým úsměvem je ochoten… (více)

Zmutovaný Conan?

Zmutovaný Conan?

13.12.2009

Marcus Nispel (bez komentáře, kdo viděl nový Pátek třináctého, ví své) začne na jaře natáčet v Bulharsku nového Conana. Ano, je nejvyšší čas obsadit hlavní roli. Až do této chvíle jsme neslyšeli… (více)

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Reklama

Reklama