Reklama

Reklama

Twilight sága: Nový měsíc

  • USA The Twilight Saga: New Moon (více)
Trailer 1

Poté, co se Bella zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý. Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jakobem Blackem. Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 309)

Botič 

všechny recenze uživatele

Další z řady stupidních rádoby romantických hříček vykrádající tentokrát Romea a Julii, která leskem hvězd se dotýká a na jejíž vrcholovou formu marně čekáme a budeme čekat dál, neb je v jádru metafyzikálně prázdnou nabubřelou bublinou, která bude přiživována vzdechy náctiletých puberťaček. Jednou, ale určitě praskne. Lze očekávat něco jiného od takovéhohle filmu? Je třeba, zamyslet se zda toho striptýzu zde nebylo až moc, neboť by se místy mohlo zdát, že nesledujeme romantický film, nýbrž soft-porno, v němž se banda vysvalených hřebců stále chystá jít na věc, jen ty dámy s bujným poprsím se ne a ne dostavit. Je naprosto fuk jestli 4/10 nebo 9/10, stejně tuhle sérii v jádru všichni zbožňujeme. PS: doufám, že se někde objeví dojemná vystřižená scéná, kterak Jacob přichází o svůj björkovský účes. [novinářská projekce] Po pečlivé dodatečné úvaze Nový měsíc má s filmem opravdu pramálo společného. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY! Milý deníčku, tak ti zase píšu. Nevěřil bys, co se za tu dlouho dobu, co jsem ti psala naposledy, všechno stalo. Takže nejdřív už mám 18! Och, připadám si tak stará, budu mě ještě Edward "bledší než obvykle" Cullen chtít, když jsem tak stará? Ptala jsem se ho a on říkal, že jo, takže to je žůžo. No ale představ si, na oslavě, kterou pro mě uspořádala rodina Cullenů, jsem se řízla a Edward mě musel ochránit před jeho bratrem! A pak mi ten blbec řekne, že s ním nejsem v bezpečí, takže musí odjet!!! Co budu jen dělat!!!? Křičím ze spaní, mocinky moc mě to bolí, jakože fakt moc!!! Chci ho prostě zpět!!! Ale pak jsem zjistila, že když jsem v nebezpečí, tak ho vidím! Proto jsem si pořídila zbytky z motorek, které mi Jacob (který je taky moc a moc k nakousnutí) pomáhá opravit. A normálně po čase jsem i zapomněla na Edwarda, teď miluju mocinky moc Jacoba, on je tak skvělý atlet! K nám do baráku nechodí dveřmi, ale udělá trojité salto s deseti vruty a skočí mi přímo do okna!! No on je prostě cool a navíc asi nemá žádné tričko, takže můžu pořád obdivovat jeho super nabušený svaly!!! Ale pak jsem zjistila, že je vlkodlak, panebože, já asi nemůžu mít kluka, který bude normální. Jsem tak zmatená, pořád něco cítím k upírovi, ale miluju vlka! A teď navíc zjišťuju, že Edward si myslí, že jsem mrtvá, tak se chce taky nechat zabít! Tak jsem vyjela za takovou divně bledou rodinkou (prý jako v upířím světě nějak šéfujou či co) protože u nich se musí Edward odhalit na slunci a pak ho zabijou! Naštěstí jsem mu v tom zabránila v poslední sekundě, ale chtěli ho stejně zabít!!! Normálně jsem je musela přesvědčit, že mě Eďa kousne a pak že ho nechají být. No a on mi pak řekl, že mě kousne! Jsem tak šťastná, konečně budu pravá emo upírka! No a největší pecka na konec, Edward mi řekl, že si mě chce vzít!! Ráda bych ti napsala, co bylo dál, ale zjistila jsem, že když to rozdělím do více deníků, lepé se to prodává a já budu mít zajištěnej život, takže si kup můj další deníček, tam se dozvíš, jestli mě fakt kousne!!! Tak takovéhle jsem měl pocity z tohohle veledíla… Weitz tomuto "filmu" moc nepomohl, spíš ho natočil tak krásně, že se budu přímo lahůdkově parodovat. Jednu jedinou hvězdu dávám za to, že jsem se fakt zasmál (znám už pár parodií z YouTube a podobně) a za to, že je zde Anna Kendrick. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

New Moon sa mi páči oveľa viac ako jednotka a to z dôvodu lepšieho deja, lepších vizuálnych efektov a lepšej atmosféry, čiže akurát pre mňa....................Soundtrack Alexandre Desplat: 1. Meet Me on the Equinox - Death Cab for Cutie ,2. Friends - Band of Skulls ,3. Hearing Damage - Thom Yorke ,4. Possibility - Lykke Li ,5. A White Demon Love Song - The Killers ,6. Satellite Heart - Anya Marina ,7. I Belong To You - Muse ,8. Rosyln - Bon Iver/St. Vincent ,9. Done All Wrong - Black Rebel Motorcycle Club ,10. Monsters - Hurricane Bells ,11. The Violet Hour - Sea Wolf ,12. Shooting the Moon - OK Go ,13. Slow Life - Grizzly Bear ,14. No Sound But the Wind - Editors ,15. New Moon (The Meadow) - Alexandre Desplat , ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na Twilight: New Moon je obrovksý nepoměr mezi kvalitou filmu a soundtrackem. Zatímco film je po prvních 60 minut až brutálně nezajímavý a nudný, soundtrack patří k těm nejlepším písňovým kompilacím, co jsem kdy slyšel. Ve filmu zazní takoví velikáni jako Thom Yorke (Hearing Damage je asi zlatým hřebem desky) či Muse, zazní i Editors či Killers. Film však nedosahuje ani průměru. Ono asi také není moc co točit. Z děje, který je k vidění, se toho asi moc vyčarovat nedá. Na druhou stranu mi film nepřijde nějak výrazně horší než první díl. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Zdejší komentáře k filmu jsem si raději nepřečetla dřív než napíšu ten svůj z obavy, aby mě něco neovlivnilo, ikdyž se mi to zde nestává. Ráda zde píšu ryze své názory a od nikoho neopisuji. I v tomto případě chci za sebe vyjádřit, že i tento díl ságy mě zaujal stejně jako díl první. Nemůžu říct jestli je horší nebo lepší, je prostě pro mne fajn sledovat pokračování a osudy hlavních hrdinů. Stejně jako v předcházejícím díle i v tomto oceňuji neotřelý způsob režie, pocitovou hudbu a děj celkově :-) Nevím jak to popsat, ale tato sága ve mně evokuje pocit hlubokého tajemna, zamyšlení, rozruch - něco jako kdyby jste byli třeba na nějaké masáži či jednoduše doma na pohovce a ve sluchátkách si pouštěli relaxační hudbu a ponořili jste se do sebe sama ... tak asi tak přibližně ;-)) Nezní to moc složitě? ;-) ()

Galerie (96)

Zajímavosti (37)

  • Ve scéně na začátku filmu, když se Bella (Kristen Stewart) probudí v den svých narozenin a Charlie (Billy Burke) jí přijde popřát, si můžeme všimnout několika fotografií Belly a Edwarda (Robert Pattinson). V knižní předloze se ale ti dva poprvé fotí právě novým aparátem, který dívka dostane k narozeninám. (Martinibaby)

Související novinky

Vlkodlak umí karate

Vlkodlak umí karate

20.12.2009

Pravděpodobně neexistuje recenze, která by „herecký výkon“ Taylora Lautnera v Novém měsíci pochválila, či alespoň nepohanila. Na tom ale vůbec nezáleží. Hezounek se zářivým úsměvem je ochoten… (více)

Zmutovaný Conan?

Zmutovaný Conan?

13.12.2009

Marcus Nispel (bez komentáře, kdo viděl nový Pátek třináctého, ví své) začne na jaře natáčet v Bulharsku nového Conana. Ano, je nejvyšší čas obsadit hlavní roli. Až do této chvíle jsme neslyšeli… (více)

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Reklama

Reklama