Reklama

Reklama

Twilight sága: Nový měsíc

  • USA The Twilight Saga: New Moon (více)
Trailer 1

Poté, co se Bella zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý. Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jakobem Blackem. Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 309)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Od koukatelného prvního dílu pokračování přináší mnoho změn, a tou hlavní je změna režiséra. Bohužel změna nepřinesla ovoce (nevím nakolik je to vina scénáře či režiséra..) a divákovy se dostává vcelku nudná a nezajímavá podívaná. Největší mínus je přepálená stopáž, u které jsem se mnohokrát přistihnul, že se nudím a také mě hodně vadil špatný herecký výkon Taylora Lautnera. Akce a efekty jsou vcelku slušné, dialogy místy hodně špatné, romantická stránka moc nefunguje a celkově se na plátně nic moc extra neděje. Zklamání, mé hodnocení 1,5 hvězdičky… ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu horrorového fanúšika, ktorý od horroru čaká napätie, brutalitu..., by som mal tento film ohodnotil ako odpad. Ale hodnotím ako film, kde herci hrajú dobre, kamera pekná... Mínusy: nudný dej, dosť som sa premáhal to vydržať pozerať do konca, no a ten emo upír Parkinson (eh, Pattinson) mi trhal žily. Asi na niečom fičí :-) ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Jednoho ponurého podzimního večera jsem s hrůzou zjistil, že nemůžu najít klipsny na bradavky, jezdecký bičík byl od posledně zlomený, latexová maska prodřená a deseticentimetrové jehlovky mé drahé, které mi vždy tak rozkošně drtily koule se nenávratně ztupily, protože si v nich ta kráva vyšla na ples, kde si střihla polku s nějakým vesnickým idiotem! Bloumal jsem po bytě od ničeho k ničemu a hledal způsob, jak vybít svou sexuální frustraci. Ach jak jsem byl naivní a nerozvážný, když jsem v záchvatu ukájení mrzkých pudů mačkal play! Pro tohle není záchranné slovo a pokud vám zrovna dojdou baterky v ovladači, není cesty zpět. Už nikdy nebudu, čím jsem býval a marně hledám výrazivo, kterým bych popsal tuto nepředstavitelnou kalvárii. V mlžném oparu bezbřehé hrůzy se mi vybavuje pouze toto: Nejprve jsem uviděl páchnoucí, zelenožlutou, viskózní skvrnu velikosti Lautnerova solarizovaného hrudníčku a tvaru Patizónova "uhrančivého" obličeje. Jen tak se přede mnou prkenně převalovala a já se neustále snažil smířit s myšlenkou, že takový terror to snad být nemůže. Přistoupil jsem tedy blíže a snad to byla stařecká nerozvážnost, která mě přinutila rozhrnout ji prstem. Okamžitě jsem uviděl kousky hrášku a mrkvičky, které nepochybně patřily bramborovému salátu mé Poslední večeře. Hrdinně jsem pokračoval v pátrání a se zatnutými zuby zabředával hlouběji a odhaloval další vrstvy tohoto strašlivého úkazu! Nestrávené kousky vepřového řízku jemně EMO přibarvené několika fernety pro dobré trávení, špatně požvýkaná celozrná houska, kterou jsem tak pečlivě vyčistil talíř, roztomilý malý klíček od skříňky v nádražní úschovně, jenž jsem chvatně a neuváženě spolkl při domovní prohlídce, aby nezjistila, kde schovávám pornočasáky, výtečná šunka Remair, deset deka za patnáct korun v Tescu, zlaté polomáčené od Orionu, na kterých stále ležérně ulpívaly kousky jemné mléčné čokolády a v neposlední řadě zpola natrávený pytlík chipsů LAYS, u nichž už si ani nevzpomínám, zdali to byla grilovaná slanina či brambory pečené v ohni. Věřte mi, pátral bych dál, přátelé, ale tohle se opravdu nedalo udržet. A takhle mě v horečkách našli - politého studeným potem, s křečovitě zaťatými pěstmi, blábolícího v mrákotách cosi o zasraných homoupírech! Teď, když už jsem se alespoň trochu vzpamatoval a vidím věci znovu s jakýms takýms nadhledem, by mě upřímně zajímalo, kdy už konečně někdo promění paní Majerovou v jezevčíka, aby svými komerčními, grafomanskými bláboly nekurvila našim dětem pohádky a vkus!!! ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Dementní hra na Shakespeara, ve které se dvě nemehla předhání, kdo lépe napodobí Cageův pohled raněné laně, a Kristen Stewart trpí pod nátlakem nesmyslného scénáře (horší dialogy letos neuslyšíte) a vedením rezignujícího Weitze. Verdikt? Nejlepší parodie od Žhavých výstřelů. Škoda, že to nebyl záměr. 1/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Prý se roztáčí pokračování. Dle mého soudu nebude těžké natočit něco lepšího než je toto." Tímto jsem končil komentář pod ´jedničkou´. Stále si za těmi větami stojím, avšak tvůrci dvojky jakoby snad můj profil na ČSFD nenavštěvovali nebo co. Poněvadž, co jsem měl možnost shlédnout o žádném pokroku vpřed nedávalo ba ani tušit. A tak jediné, co drží snímek na dvou hvězdičkách, je muzika. O ostatním bych raději pomlčel. Zajímalo by mě, kolik herců ochořelo během natáčení prochlazením, jelikož bylo přinejmenším pozoruhodné, kolik prostoru na plátně dostali svalouši v trenkách skotačící ve větru a dešti... Závěrem vás nemohu ochudit o komentář mé blonďaté sousedky, která po skončení závěrečné scény se zbytkem popcornu v puse pronesla pro mě památnou větu; "čurák Edward má hnusný tělo!" Je přeci ohromné, když si z filmu dokážeme něco odnést, ne? Stačí drobnost, dle individuálních inteligenčních schopností. Zdravím, slečno! :-D ()

Galerie (96)

Zajímavosti (37)

  • Taylor Lautner (Jacob) se málem neúčastnil natáčení. Tvůrci totiž pochybovali, že dokáže mezi díly série dostatečně změnit svou fyzičku tak, aby to odpovídalo proměně jeho postavy, a uvažovali o přeobsazení. Nakonec ale herec úspěšně přibral zhruba jedenáct kilo svalové hmoty. (CrypzzXD)
  • Pre natáčanie scény s Volturiovými si tvorcovia zvolili Montepulciano v Taliansku hlavne kvôli architektúre mesta. (Greenpeacak)
  • Natáčení začalo 16. března 2009 ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Kanadě, a poté se přesunulo do Montepulciana v Itálii. (TomikZlesa)

Související novinky

Vlkodlak umí karate

Vlkodlak umí karate

20.12.2009

Pravděpodobně neexistuje recenze, která by „herecký výkon“ Taylora Lautnera v Novém měsíci pochválila, či alespoň nepohanila. Na tom ale vůbec nezáleží. Hezounek se zářivým úsměvem je ochoten… (více)

Zmutovaný Conan?

Zmutovaný Conan?

13.12.2009

Marcus Nispel (bez komentáře, kdo viděl nový Pátek třináctého, ví své) začne na jaře natáčet v Bulharsku nového Conana. Ano, je nejvyšší čas obsadit hlavní roli. Až do této chvíle jsme neslyšeli… (více)

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Reklama

Reklama