Reklama

Reklama

Twilight sága: Nový měsíc

  • USA The Twilight Saga: New Moon (více)
Trailer 3

Poté, co se Bella zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý. Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jakobem Blackem. Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 3

Recenze (1 309)

helljahve 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu horrorového fanúšika, ktorý od horroru čaká napätie, brutalitu..., by som mal tento film ohodnotil ako odpad. Ale hodnotím ako film, kde herci hrajú dobre, kamera pekná... Mínusy: nudný dej, dosť som sa premáhal to vydržať pozerať do konca, no a ten emo upír Parkinson (eh, Pattinson) mi trhal žily. Asi na niečom fičí :-) ()

Kaka odpad!

všechny recenze uživatele

Stoprocentně jeden z nejhorších filmů (po všech stránkách) co jsem kdy viděl. Okatá technická a dramaturgická nedotaženost, díry ve scénáři, šílení herci, děj o ničem. Sledovat tenhle paskvil 125 minut byl pro mne doslova nadlidský úkol. Totálně zvrácený film bez špetky napětí, vizuální estetiky, či pořádné mytologie. Teen romantika, která se zvrhne v odvěký souboj mezi vlkodlaky a upíry. Odpadová věc a jedničce nesahá ani po kotníky. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Od koukatelného prvního dílu pokračování přináší mnoho změn, a tou hlavní je změna režiséra. Bohužel změna nepřinesla ovoce (nevím nakolik je to vina scénáře či režiséra..) a divákovy se dostává vcelku nudná a nezajímavá podívaná. Největší mínus je přepálená stopáž, u které jsem se mnohokrát přistihnul, že se nudím a také mě hodně vadil špatný herecký výkon Taylora Lautnera. Akce a efekty jsou vcelku slušné, dialogy místy hodně špatné, romantická stránka moc nefunguje a celkově se na plátně nic moc extra neděje. Zklamání, mé hodnocení 1,5 hvězdičky… ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na Twilight: New Moon je obrovksý nepoměr mezi kvalitou filmu a soundtrackem. Zatímco film je po prvních 60 minut až brutálně nezajímavý a nudný, soundtrack patří k těm nejlepším písňovým kompilacím, co jsem kdy slyšel. Ve filmu zazní takoví velikáni jako Thom Yorke (Hearing Damage je asi zlatým hřebem desky) či Muse, zazní i Editors či Killers. Film však nedosahuje ani průměru. Ono asi také není moc co točit. Z děje, který je k vidění, se toho asi moc vyčarovat nedá. Na druhou stranu mi film nepřijde nějak výrazně horší než první díl. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Twilight sága: Nový měsíc má nesmírně komplikovaný děj soustřeďující se především na psychologii a duševní prožitky a pohnutky hlavních hrdinů:) Vztahová idylka je narušena ve chvíli, kdy se Bella řízne do prstu a ve zpomaleném záběru kapka krve dopadne na krásný koberec. Jeden z upírů je natolik rozhořčen Belliným neukázněným chováním a zdrcen tím, že mu tahle holka zašpinila krásný koberec, že na ni okamžitě vystartuje. Strhne se velká mela, která má za následek následující vyústění. Edward Bellu opustí a ta následující období prožívá těžké deprese a krizové stavy, při kterých celé tři měsíce stráví hleděním z okna do prázdna a probouzením se ze spánku zoufalým řevem plným bolesti. Důležitou oporu jí poskytne ksicht Jacob. Zařekla jsem se, že, pokud bude na scéně ta držka Lautner, budu se vždy dívat na Kristen, nebo na cokoliv jiného, jen ne na něj. S úspěchem se mi dařilo, se pohledu na jeho ksicht vyhýbat. Až v jedné scéně se to stalo... Pouhých několik sekund pohledu na jeho obličejové výrazové prostředky mi zcela postačilo, abych pochopila, jak jedinečný herec to je. Byla jsem jeho herectvím doslova konsternována:) Ale poté, co shodí svůj indiánský příčesek, vypadá přece jen o "chlup" snesitelněji. Zbytek děje tvoří vskutku duchaplné a výborně napsané dialogy, které si Vás svou sílou a originalitou musí ihned získat a namakaní "gay porn boys", kteří po městě pobíhají svlečení do půli těla i v zimních měsících a nikomu to nepřijde vůbec divné. Samozřejmě nesmím zapomenout na uchvacující logiku i věrohodnost v konání postav. Skvělým příkladem tohoto tvůrčího elementu byť scéna, kdy se Bella rozhodne vyhledávat nebezpečné situace, protože se jí v nich zjevuje Edwardův přízrak, kterého se ale stejně vždycky lekne. Kvůli němu je ochotná jezdit s cizími muži na nebezpečné výlety po okolí, vrážet s motorkou do stromů či skákat z útesů. Doporučuji zhlédnout Upřímný trailer, který odkrývá "krutou pravdu" a fanouškům by tak mohl zcela "narušit" jejich idealistické představy o tomto kultovním filmu a způsobit šok:) http://www.videacesky.cz/trailery-recenze-filmy/uprimne-trailery-novy-mesic ()

Galerie (96)

Zajímavosti (37)

  • Ashley Greene (Alice) nosila během natáčení paruku - avšak jinou než tu, kterou používala při natáčení předchozího Stmívání (2008). Aby se do ni vešla, ostříhala si vlasy nakrátko. (Verunka1995)
  • Ve scéně na začátku filmu, když se Bella (Kristen Stewart) probudí v den svých narozenin a Charlie (Billy Burke) jí přijde popřát, si můžeme všimnout několika fotografií Belly a Edwarda (Robert Pattinson). V knižní předloze se ale ti dva poprvé fotí právě novým aparátem, který dívka dostane k narozeninám. (Martinibaby)

Související novinky

Vlkodlak umí karate

Vlkodlak umí karate

20.12.2009

Pravděpodobně neexistuje recenze, která by „herecký výkon“ Taylora Lautnera v Novém měsíci pochválila, či alespoň nepohanila. Na tom ale vůbec nezáleží. Hezounek se zářivým úsměvem je ochoten… (více)

Zmutovaný Conan?

Zmutovaný Conan?

13.12.2009

Marcus Nispel (bez komentáře, kdo viděl nový Pátek třináctého, ví své) začne na jaře natáčet v Bulharsku nového Conana. Ano, je nejvyšší čas obsadit hlavní roli. Až do této chvíle jsme neslyšeli… (více)

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Reklama

Reklama