Reklama

Reklama

Twilight sága: Nový měsíc

  • USA The Twilight Saga: New Moon (více)
Trailer 2

Poté, co se Bella zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý. Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jakobem Blackem. Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (1 309)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Melissa Rosenberg .. Kdyby ve filmu nezazněl Thom Yorke: Hearing Damage, neodnesl bych si vůbec nic nového, natož pozitivního. Twilight Saga totiž pokračuje v tom, co si vystavěla minule a změna režiséra na tom téměř nic nemění. Debilita scénáře, ale především zpracování prostě musí urážet nejen filmového fajnšmekra, ale téměř každého soudného diváka (u divaček je přeci jen k nalezení vícero polehčujících, do pasu odhalených, okolností..). Tak nebo tak jde přesto o "důležitý" materiál, neboť je dobré vidět a poznat i opačný pól kvality. Je navíc sranda něco takového rozebírat. Na trojku proto zase s chutí do kina (zvracející smajlík). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Boze to je tak blby, ze je mi az skoro trapne, ze se tomu musim vysmivat, misto abych to mlcky presel a zalitoval nad dvema ztracenejma hodinama. Sice si uz moc nepamatuju, jak prvni dil skoncil, ale to vubec nevadi, druhej je vicemene samostatnej. A o co tu jde? O velky hovno. Stewart se pulku filmu mota s upirem a pulku filmu s vlkodlakem, chova se jak magor a ne jak osmnactileta holka, neustale se tvari strasne utrapene, vsechno porad resi a je videt, ze by potrebovala poradne protahnout. No a ostatni, to je taky pecka, opet prisernej drzka Pattinson, tentokrat navic pro jistotu obcas se zjevujici jako duch a tentokrat pribyl do party sice vysvalenej, ale jak hloupej patnactiletej chlapecek vypadajici Lautner. No a 130 minut se resi, kdo koho miluje, kdo se vic trapi a o nic jinyho tu nejde. Ani uz nema cenu resit, proc upiri sviti na slunci a podobny kraviny, to uz jsem cekal, tentokrat ale jeste pribyli vlkodlaci, ktery se taky nechovaj zrovna normalne, ale nebije to tak do oci, jak upiri. Aspon, ze triky nejak vyrazne nerusi. I kdyz ono ty trikovy zabery se daj spocitat na prstech jedny ruky, protoze akce tu je fakt minimum a vetsinou tu jsou jen dokola se opakujici super trapny romanticky blaboly, kdy se pro jistotu kazdej trapnej dialog minimalne trikrat behem filmu zopakuje, aby nahodou divak nezapomnel, ze to je desne osudova romantika. Ale jednu vec precejen musim uznat, skoro bych rek, ze to je zabavnejsi nez prvni dil, respektive, tak blby, ze to skoro ani nenudi, coz ale neni zadna velka pochvala, porad je to super sracka o nicem. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička je směšná až od půlky, tady létaly sálem salvy smíchu už od začátku. Všechno bylo řečeno, snad bych dodal jen to, že Weitz to umí podat tak nějak ještě více metrosexuálním a ‚Edward, do me a child‘ způsobem. Každopádně, vzhledem k té šílené dávce ‚guilty pleasure‘ atmosféry nestíhá nudit, což je svým způsobem dobře. Ale abych byl férový, pasáž s vlkodlaky baví tak nějak relativně doopravdy (naháněčka Victorie za doprovodu Thoma Yorka je fantastická). Nejupřímnější kravina sezony. Netrpělivě čekám na práci Davida Sladea. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu horrorového fanúšika, ktorý od horroru čaká napätie, brutalitu..., by som mal tento film ohodnotil ako odpad. Ale hodnotím ako film, kde herci hrajú dobre, kamera pekná... Mínusy: nudný dej, dosť som sa premáhal to vydržať pozerať do konca, no a ten emo upír Parkinson (eh, Pattinson) mi trhal žily. Asi na niečom fičí :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To snad není možný, co z toho tvůrci udělali. Z dost možná nejlepšího knižního dílu vydrápali SKUTEČNĚ to nejlepší a spojili tak do tak uceleného celku, že líp to snad už ani nešlo. Ze začátku jsem se vcelku divil, proč má tak nízké hodnocení. Dokonce to hraničilo i s černotou. 31 % byla kritická hodnota. V tu chvíli mě napadlo, že bych tu zase mohl vyvíšit něco co ostatní sundali. To jsem ale nečekal, co na mě vybafne. Celých 130 minut jsem totiž sledoval zápletku, že bych se z toho posral. Hlavní, absolutně nesympatická, hrdinka je v prdeli z toho, že se na ní Pattinson vykašlal a odfrk si to do pryč. Ona se v depce snaží přežít co to de, má noční můry, hrozný psycha a furt jenom přiblbe čumí a nedokáže se s tím vyrovnat. Zamiluje se tentokrát do vlkodlaka a všecko se odvýjí znova. Pak se Pattinson vrátí a začnou vztahový orgie. Myslel jsem, že u toho umřu nudou. Plno scén jsem vůbec nechápal a co bylo nejhorší, samotná akce na celý film byla během asi deseti minut a ještě k tomu tam nebylo vůbec nic zajímavého. Už ani ta muzika nebyla tak dobrá jako v prvním díle. Takže zprasení nejtěžšího stupně. Mají štěstí, že si diváky nasosali z prvního dílu, tak se jim to asi nejspíš vrátí. Každopádně jestli chtěj i nadále být úspěšní, musí třetí díl být kvalitou někde uplně jinde. Vždyť na tohle fakt nemůže být nikdo zvědavý, nebo se snad pletu? Baví snad někoho koukat dvě hodiny na holku, která se trápí, je vyschízovaná a řeší stejný kraviny furt dokola? Mě teda ne. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (37)

  • Taylor Lautner (Jacob) se málem neúčastnil natáčení. Tvůrci totiž pochybovali, že dokáže mezi díly série dostatečně změnit svou fyzičku tak, aby to odpovídalo proměně jeho postavy, a uvažovali o přeobsazení. Nakonec ale herec úspěšně přibral zhruba jedenáct kilo svalové hmoty. (CrypzzXD)
  • Ve scéně na začátku filmu, když se Bella (Kristen Stewart) probudí v den svých narozenin a Charlie (Billy Burke) jí přijde popřát, si můžeme všimnout několika fotografií Belly a Edwarda (Robert Pattinson). V knižní předloze se ale ti dva poprvé fotí právě novým aparátem, který dívka dostane k narozeninám. (Martinibaby)

Související novinky

Vlkodlak umí karate

Vlkodlak umí karate

20.12.2009

Pravděpodobně neexistuje recenze, která by „herecký výkon“ Taylora Lautnera v Novém měsíci pochválila, či alespoň nepohanila. Na tom ale vůbec nezáleží. Hezounek se zářivým úsměvem je ochoten… (více)

Zmutovaný Conan?

Zmutovaný Conan?

13.12.2009

Marcus Nispel (bez komentáře, kdo viděl nový Pátek třináctého, ví své) začne na jaře natáčet v Bulharsku nového Conana. Ano, je nejvyšší čas obsadit hlavní roli. Až do této chvíle jsme neslyšeli… (více)

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Reklama

Reklama