Reklama

Reklama

Twilight sága: Nový měsíc

  • USA The Twilight Saga: New Moon (více)
Trailer 2

Poté, co se Bella zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý. Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jakobem Blackem. Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (1 309)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička je směšná až od půlky, tady létaly sálem salvy smíchu už od začátku. Všechno bylo řečeno, snad bych dodal jen to, že Weitz to umí podat tak nějak ještě více metrosexuálním a ‚Edward, do me a child‘ způsobem. Každopádně, vzhledem k té šílené dávce ‚guilty pleasure‘ atmosféry nestíhá nudit, což je svým způsobem dobře. Ale abych byl férový, pasáž s vlkodlaky baví tak nějak relativně doopravdy (naháněčka Victorie za doprovodu Thoma Yorka je fantastická). Nejupřímnější kravina sezony. Netrpělivě čekám na práci Davida Sladea. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Všem odpůrcům, všem posměváčkům i všem cynikům opět vstup zakázán. Tady se totiž znovu trpí pro zlomené srdce, zoufalé činy neberou konce a pro tu pravou lásku by všichni šli světa kraj (a možná ještě dál). To, co kniha rozmělnila v nekonečných opakovaných úvahách na totožné téma, z toho dokázal Weitz vytvořit romanticko-dobrodružnou podívanou. Tolerance je sice stále třeba, ale kdo neodmítl napoprvé, neměl by ani teď. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To snad není možný, co z toho tvůrci udělali. Z dost možná nejlepšího knižního dílu vydrápali SKUTEČNĚ to nejlepší a spojili tak do tak uceleného celku, že líp to snad už ani nešlo. Ze začátku jsem se vcelku divil, proč má tak nízké hodnocení. Dokonce to hraničilo i s černotou. 31 % byla kritická hodnota. V tu chvíli mě napadlo, že bych tu zase mohl vyvíšit něco co ostatní sundali. To jsem ale nečekal, co na mě vybafne. Celých 130 minut jsem totiž sledoval zápletku, že bych se z toho posral. Hlavní, absolutně nesympatická, hrdinka je v prdeli z toho, že se na ní Pattinson vykašlal a odfrk si to do pryč. Ona se v depce snaží přežít co to de, má noční můry, hrozný psycha a furt jenom přiblbe čumí a nedokáže se s tím vyrovnat. Zamiluje se tentokrát do vlkodlaka a všecko se odvýjí znova. Pak se Pattinson vrátí a začnou vztahový orgie. Myslel jsem, že u toho umřu nudou. Plno scén jsem vůbec nechápal a co bylo nejhorší, samotná akce na celý film byla během asi deseti minut a ještě k tomu tam nebylo vůbec nic zajímavého. Už ani ta muzika nebyla tak dobrá jako v prvním díle. Takže zprasení nejtěžšího stupně. Mají štěstí, že si diváky nasosali z prvního dílu, tak se jim to asi nejspíš vrátí. Každopádně jestli chtěj i nadále být úspěšní, musí třetí díl být kvalitou někde uplně jinde. Vždyť na tohle fakt nemůže být nikdo zvědavý, nebo se snad pletu? Baví snad někoho koukat dvě hodiny na holku, která se trápí, je vyschízovaná a řeší stejný kraviny furt dokola? Mě teda ne. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Stejně jako je porno jen pro lidi, co rádi masturbují, jsou Twilight filmy jen pro lidi, co mají rádi knihy. Účelové zboží. Nárůst wtf scén oproti prvnímu dílu oceňuju (ovládání emocí, první sundané tričko, Edward duch, říjen/listopad/prosinec, až po maturitě). Imho se s tak dementními dialogy dobrý film natočit nedá. A Pattinson otevírá pusu naprázdno jak Anny Ondra v Blackmailu. Ano, netrpěla jsem a bavilo mě to. Ano, je to dost divné. ()

Anthony odpad!

všechny recenze uživatele

Film: Jednička ještě ušla (žádný zázrak, ale slušný průměr), tohle už je křeč. Prapodivné chování všech postav, absentující vnitřní logika v ději, toporní herci a délka k nepřežití. Řeší se tam nezajímavé vztahové problémy dost banánlním a trapným způsobem. // Soundtrack (Alexandre Desplat) *****: Zvláštní věc, k filmu jenž hodnotím odpad, je vynikající hudba, které dávám plným počet. Desplata mám hodně rád, jen v roce 2009 skládal hudbu k sedmi filmům a většina na vysoké úrovni (např. Fantastic Mr. Fox nominován na Oscara), pěkná témata, povedené akční pasáže příjemná délka CD přes 70 minut - jeden z nejlepších soundtracků tohoto skladatele. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (37)

  • Ashley Greene (Alice) nosila během natáčení paruku - avšak jinou než tu, kterou používala při natáčení předchozího Stmívání (2008). Aby se do ni vešla, ostříhala si vlasy nakrátko. (Verunka1995)

Související novinky

Vlkodlak umí karate

Vlkodlak umí karate

20.12.2009

Pravděpodobně neexistuje recenze, která by „herecký výkon“ Taylora Lautnera v Novém měsíci pochválila, či alespoň nepohanila. Na tom ale vůbec nezáleží. Hezounek se zářivým úsměvem je ochoten… (více)

Zmutovaný Conan?

Zmutovaný Conan?

13.12.2009

Marcus Nispel (bez komentáře, kdo viděl nový Pátek třináctého, ví své) začne na jaře natáčet v Bulharsku nového Conana. Ano, je nejvyšší čas obsadit hlavní roli. Až do této chvíle jsme neslyšeli… (více)

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Reklama

Reklama