Reklama

Reklama

Twilight sága: Nový měsíc

  • USA The Twilight Saga: New Moon (více)
Trailer 3

Poté, co se Bella zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý. Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jakobem Blackem. Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 3

Recenze (1 309)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Twilight sága: Nový měsíc má nesmírně komplikovaný děj soustřeďující se především na psychologii a duševní prožitky a pohnutky hlavních hrdinů:) Vztahová idylka je narušena ve chvíli, kdy se Bella řízne do prstu a ve zpomaleném záběru kapka krve dopadne na krásný koberec. Jeden z upírů je natolik rozhořčen Belliným neukázněným chováním a zdrcen tím, že mu tahle holka zašpinila krásný koberec, že na ni okamžitě vystartuje. Strhne se velká mela, která má za následek následující vyústění. Edward Bellu opustí a ta následující období prožívá těžké deprese a krizové stavy, při kterých celé tři měsíce stráví hleděním z okna do prázdna a probouzením se ze spánku zoufalým řevem plným bolesti. Důležitou oporu jí poskytne ksicht Jacob. Zařekla jsem se, že, pokud bude na scéně ta držka Lautner, budu se vždy dívat na Kristen, nebo na cokoliv jiného, jen ne na něj. S úspěchem se mi dařilo, se pohledu na jeho ksicht vyhýbat. Až v jedné scéně se to stalo... Pouhých několik sekund pohledu na jeho obličejové výrazové prostředky mi zcela postačilo, abych pochopila, jak jedinečný herec to je. Byla jsem jeho herectvím doslova konsternována:) Ale poté, co shodí svůj indiánský příčesek, vypadá přece jen o "chlup" snesitelněji. Zbytek děje tvoří vskutku duchaplné a výborně napsané dialogy, které si Vás svou sílou a originalitou musí ihned získat a namakaní "gay porn boys", kteří po městě pobíhají svlečení do půli těla i v zimních měsících a nikomu to nepřijde vůbec divné. Samozřejmě nesmím zapomenout na uchvacující logiku i věrohodnost v konání postav. Skvělým příkladem tohoto tvůrčího elementu byť scéna, kdy se Bella rozhodne vyhledávat nebezpečné situace, protože se jí v nich zjevuje Edwardův přízrak, kterého se ale stejně vždycky lekne. Kvůli němu je ochotná jezdit s cizími muži na nebezpečné výlety po okolí, vrážet s motorkou do stromů či skákat z útesů. Doporučuji zhlédnout Upřímný trailer, který odkrývá "krutou pravdu" a fanouškům by tak mohl zcela "narušit" jejich idealistické představy o tomto kultovním filmu a způsobit šok:) http://www.videacesky.cz/trailery-recenze-filmy/uprimne-trailery-novy-mesic ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Bella není normální. V osmnácti má hrůzu z toho, že je stará! Pak půlhodinu mele s Edwardem o tom, kdo koho zraňuje, kdo koho ochrání a kdo koho víc miluje nebo potřebuje, aby posléze víceméně totéž řešila asi hodinu s Jacobem! Tuhle holku by v reálu všichni nenáviděli, protože na tunu jejich existenciálních keců připadá jedno krátké držení za ruku a dvě pusy (asi by měl dívky někdo poučit o tom, že je lepší konat, než se v tom donekonečna rýpat - navíc se Bella zas tváří nadrženě až běda, stačí když kolem projde jeden z jejích hrdinů, a hned přerývaně dýchá). I hrozné Stmívání bylo lepší, nenořilo se totiž do nekonečné dialogové žumpy, se zápichy typu "Co to tu smrdí" - "To jsem já" (to říká Bella). Nový měsíc nudí enormně a nic na tom nezmění ani směšné ksichty svalnatého buřtíka Taylora Lautnera nebo v podobě ducha se zjevující Pattinson (wtf?). Mimochodem, pokud ještě někdo po těch sebepoškozovacích, zádumčivých, uřvaných a kdo-ví-jakých-jiných scénách, v nichž si na sebe mladá holka nesmyslně nakládá tíhu celého světa, bude tvrdit, že Twilight není emo, tak je opravdu vyřízenej. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Prý se roztáčí pokračování. Dle mého soudu nebude těžké natočit něco lepšího než je toto." Tímto jsem končil komentář pod ´jedničkou´. Stále si za těmi větami stojím, avšak tvůrci dvojky jakoby snad můj profil na ČSFD nenavštěvovali nebo co. Poněvadž, co jsem měl možnost shlédnout o žádném pokroku vpřed nedávalo ba ani tušit. A tak jediné, co drží snímek na dvou hvězdičkách, je muzika. O ostatním bych raději pomlčel. Zajímalo by mě, kolik herců ochořelo během natáčení prochlazením, jelikož bylo přinejmenším pozoruhodné, kolik prostoru na plátně dostali svalouši v trenkách skotačící ve větru a dešti... Závěrem vás nemohu ochudit o komentář mé blonďaté sousedky, která po skončení závěrečné scény se zbytkem popcornu v puse pronesla pro mě památnou větu; "čurák Edward má hnusný tělo!" Je přeci ohromné, když si z filmu dokážeme něco odnést, ne? Stačí drobnost, dle individuálních inteligenčních schopností. Zdravím, slečno! :-D ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Nemám to rád, nebaví mě to, nelíbí se mi to. A to hlavně z těchto důvodů: Děj není takový, aby mě dokázal vtáhnout aspoň na chvíli, natož pak přes 2 hodiny. Dále pokud se upíři jeví jinak než v mém oblíbeném seriálu Buffy, pak jsem z toho nervozní (odraz upíra v zrcadle, upír na fotce apod.). Sice je to tedy slabota, ale slabší dvě hvězdy si to zaslouží. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY! Milý deníčku, tak ti zase píšu. Nevěřil bys, co se za tu dlouho dobu, co jsem ti psala naposledy, všechno stalo. Takže nejdřív už mám 18! Och, připadám si tak stará, budu mě ještě Edward "bledší než obvykle" Cullen chtít, když jsem tak stará? Ptala jsem se ho a on říkal, že jo, takže to je žůžo. No ale představ si, na oslavě, kterou pro mě uspořádala rodina Cullenů, jsem se řízla a Edward mě musel ochránit před jeho bratrem! A pak mi ten blbec řekne, že s ním nejsem v bezpečí, takže musí odjet!!! Co budu jen dělat!!!? Křičím ze spaní, mocinky moc mě to bolí, jakože fakt moc!!! Chci ho prostě zpět!!! Ale pak jsem zjistila, že když jsem v nebezpečí, tak ho vidím! Proto jsem si pořídila zbytky z motorek, které mi Jacob (který je taky moc a moc k nakousnutí) pomáhá opravit. A normálně po čase jsem i zapomněla na Edwarda, teď miluju mocinky moc Jacoba, on je tak skvělý atlet! K nám do baráku nechodí dveřmi, ale udělá trojité salto s deseti vruty a skočí mi přímo do okna!! No on je prostě cool a navíc asi nemá žádné tričko, takže můžu pořád obdivovat jeho super nabušený svaly!!! Ale pak jsem zjistila, že je vlkodlak, panebože, já asi nemůžu mít kluka, který bude normální. Jsem tak zmatená, pořád něco cítím k upírovi, ale miluju vlka! A teď navíc zjišťuju, že Edward si myslí, že jsem mrtvá, tak se chce taky nechat zabít! Tak jsem vyjela za takovou divně bledou rodinkou (prý jako v upířím světě nějak šéfujou či co) protože u nich se musí Edward odhalit na slunci a pak ho zabijou! Naštěstí jsem mu v tom zabránila v poslední sekundě, ale chtěli ho stejně zabít!!! Normálně jsem je musela přesvědčit, že mě Eďa kousne a pak že ho nechají být. No a on mi pak řekl, že mě kousne! Jsem tak šťastná, konečně budu pravá emo upírka! No a největší pecka na konec, Edward mi řekl, že si mě chce vzít!! Ráda bych ti napsala, co bylo dál, ale zjistila jsem, že když to rozdělím do více deníků, lepé se to prodává a já budu mít zajištěnej život, takže si kup můj další deníček, tam se dozvíš, jestli mě fakt kousne!!! Tak takovéhle jsem měl pocity z tohohle veledíla… Weitz tomuto "filmu" moc nepomohl, spíš ho natočil tak krásně, že se budu přímo lahůdkově parodovat. Jednu jedinou hvězdu dávám za to, že jsem se fakt zasmál (znám už pár parodií z YouTube a podobně) a za to, že je zde Anna Kendrick. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (37)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 297,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových činil 711 mil. (NIRO)
  • Scéna na školním parkovišti v den Belliných 18. narozenin se točila 9. dubna, v den 19. narozenin Kristen Stewart. (Martinibaby)
  • Do kin se film posílal pod krycím jménem "The Woods". (Martinibaby)

Související novinky

Vlkodlak umí karate

Vlkodlak umí karate

20.12.2009

Pravděpodobně neexistuje recenze, která by „herecký výkon“ Taylora Lautnera v Novém měsíci pochválila, či alespoň nepohanila. Na tom ale vůbec nezáleží. Hezounek se zářivým úsměvem je ochoten… (více)

Zmutovaný Conan?

Zmutovaný Conan?

13.12.2009

Marcus Nispel (bez komentáře, kdo viděl nový Pátek třináctého, ví své) začne na jaře natáčet v Bulharsku nového Conana. Ano, je nejvyšší čas obsadit hlavní roli. Až do této chvíle jsme neslyšeli… (více)

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Reklama

Reklama