Reklama

Reklama

Twilight sága: Nový měsíc

  • USA The Twilight Saga: New Moon (více)
Trailer 3

Poté, co se Bella zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý. Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jakobem Blackem. Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 3

Recenze (1 309)

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Zoufalá urážka kinematografie. Ztělesněné zlo. Pattison znásilňující můj vkus. Nový měsíc je nejzoufalejší výkřik dnešní komerce. Příšerný scénář a zoufalé filmařské metody. Nic nefunguje. Většina příběhu je odvyprávěna v prvních deseti minutách a pak jen na sebe Bella a Edward čumí až do konce. Stupňování děje chybí. Dvě hodiny, které mi film ukradl, rozžvýkal a zase vyplivl, považuju za násilně uzmuté a zvažuju žalobu. Chci je zpět! Komu se to líbí, nemá vkus. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Půlku filmu jsem se opravdu bavila stupiditou tvůrců, rádoby silnými a sofistikovanými dialogy mezi Patizónem, Bellou a vlkodlakem (mimochodem od kdy se vlkodlaci mění ve vlka kdy se jim zachce?), zbylý čas jsem na férovku prospala na velmi nepohodlné kancelářské židli... Jedna hvězdička za dobrou kameru a výbornou hudbu Alexandra Desplata, které je ovšem pro tohle dílo škoda až to bolí. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na Twilight: New Moon je obrovksý nepoměr mezi kvalitou filmu a soundtrackem. Zatímco film je po prvních 60 minut až brutálně nezajímavý a nudný, soundtrack patří k těm nejlepším písňovým kompilacím, co jsem kdy slyšel. Ve filmu zazní takoví velikáni jako Thom Yorke (Hearing Damage je asi zlatým hřebem desky) či Muse, zazní i Editors či Killers. Film však nedosahuje ani průměru. Ono asi také není moc co točit. Z děje, který je k vidění, se toho asi moc vyčarovat nedá. Na druhou stranu mi film nepřijde nějak výrazně horší než první díl. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nechapem, co to napadlo studio dovolit natocit pokracovanie celkom nadejnej jednotky reziserom Chrisom Weitzom, ktory ma za sebou komedie PRCI, PRCI, PRCICKY (1999), JAK NA VEC (2002) alebo nevydarenu rozpravku ZLATY KOMPAS (2007). Sam som nechcel verit, ze by tato dvojka bola az taka slaba, ale zial je to tak. Neuveritelne nudna prva hodina filmu, ktora na mna posobila ako lacna televizna romanca pre teenegerov, kde su vsetci zalubeni do jedneho dievcata sa pomaly premenila na o nieco znesitelnejsiu druhu hodinu, aj ked mi je tiez zahadou, preco to trvalo tak nekonecne dlho a reziser nesiahol na noznice. Povodne som nemal v plane tuto cast vobec vidiet, ale kedze som sa dozvedel, ze sa chysta trojka, ktoru nastastie natocil upirskou tematikou skuseny reziser David Slade, ma na svedomi moj oblubeny horor 30 DNI DLOUHA NOC (2007), tak nechcel som zostat mimo, ak by nahodou trojka az moc nadväzovala na dvojku. Davam teda trojke sancu, ze snad bude omnoho lepsia... 26.06.2010 _______ Kristen Stewart - (Bella Swan) +++ Robert Pattinson - (Edward Cullen) +++ Taylor Lautner - (Jacob Black) +++ Billy Burke - (Charlie Swan) +++ Anna Kendrick - (Jessica) +++ Ashley Greene - (Alice Cullen) +++ Michael Welch - (Mike) +++ Justin Chon - (Eric) +++ Rachelle Lefevre - (Victoria) +++ Nikki Reed - (Rosalie Hale) +++ Graham Greene - (Harry Clearwater) +++ Dakota Fanning - (Jane) +++ Cameron Bright - (Alec) +++ Hudba: Alexandre Desplat +++ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mám rád klasickou upírskou mytologii a Twillight je zrůdnost. Předlouhých 130 minut strávených s dementní teenagerkou (Kristen S. je fajn, ale její postava je hrozná...), které je zamilovaná do (Van Helsing má dovolenou) "nesmrtelného" Edwarda (doslova škaredý Robert P.). Naprosto prázdné, hloupé, až na dvě fajn zpomalené scény nudně natočené, příběhově pod úrovní slohovky na prvním stupni ZŠ a jakákoliv psychologie postav nepřítomna jako odraz upíra v zrcadle. Když Edward mluví o touze zemřít, už vím, co mu doporučím na páteční večer k popcornu politého zvířecí krví... Božinku, zamilovaná holčička přišla o svou lásku, pochybuje o sobě, svém věku a tajně doufá, že jí někdo kousne. Božinku, o tom musíme natočit dvou hodinový film, přeci v tom nezůstane sama a nedejbože, přeci nebude trpět sama! Film cílený POUZE na fanoušky knih. PS: normální člověk to řekne za minutu, Bella za týden... PPS: u toho upírského doupěte s výtahem pod kostelem jsem se musel smát asi pět minut... (ještě něco, přestože všechny ty metafory obyč života beru, celek je nudný a natahovaný a jako film špatný) ()

Galerie (96)

Zajímavosti (37)

Související novinky

Vlkodlak umí karate

Vlkodlak umí karate

20.12.2009

Pravděpodobně neexistuje recenze, která by „herecký výkon“ Taylora Lautnera v Novém měsíci pochválila, či alespoň nepohanila. Na tom ale vůbec nezáleží. Hezounek se zářivým úsměvem je ochoten… (více)

Zmutovaný Conan?

Zmutovaný Conan?

13.12.2009

Marcus Nispel (bez komentáře, kdo viděl nový Pátek třináctého, ví své) začne na jaře natáčet v Bulharsku nového Conana. Ano, je nejvyšší čas obsadit hlavní roli. Až do této chvíle jsme neslyšeli… (více)

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Reklama

Reklama