Reklama

Reklama

Twilight sága: Nový měsíc

  • USA The Twilight Saga: New Moon (více)
Trailer 2

Poté, co se Bella zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý. Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jakobem Blackem. Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (1 309)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Knižní ságu mám relativně rád. Sice se jedná o červenou knihovnu, ale čte se to dobře. Do filmové adaptace druhého dílu jsem vkládal opravdu velké naděje a možná jsem doufal až moc, neboť Weitzova verze je o pořádný stupeň horší, jak rok staré Stmívání. Je to škoda, neboť příběh o lásce mezi dívkou a upírem má na poli kinematografie velký potenciál. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

No, u tohohle se člověk fakt královsky pobaví, když chce. Oproti jedničce, kde se aspoň něco děje, se tady neděje nic a navíc i to nic je podaný tak, že se při každý scéně nebo slově musí člověk ksichtit jako by kousl do citronu a říkat si "To bolí." Nejhorší ale je, že je doslova prázdná záležitost. Hrabě Čokokula má víc upířího charisma, než tahle celá banda kvazi-upírů. Twilight je prostě hovadina, ale můžeme se u toho v budoucnu ještě pěkně zasmát. Nic jinýho nám stejně nezbyde. ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Stejně jako je porno jen pro lidi, co rádi masturbují, jsou Twilight filmy jen pro lidi, co mají rádi knihy. Účelové zboží. Nárůst wtf scén oproti prvnímu dílu oceňuju (ovládání emocí, první sundané tričko, Edward duch, říjen/listopad/prosinec, až po maturitě). Imho se s tak dementními dialogy dobrý film natočit nedá. A Pattinson otevírá pusu naprázdno jak Anny Ondra v Blackmailu. Ano, netrpěla jsem a bavilo mě to. Ano, je to dost divné. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Podivně bledý hošan s rozervaným pohledem, který respektuje lidumilné diety, protože se do jednoho takového (jedné) zamiloval, je zpět. A vězte, je to utrpení. Dokonce i pro ty, kteří jedničku hltali. Žánr teenagerovské upíří love story mohl být slušnou zábavou, u které bych neměl až takový problém. Občas bych se mrknul, jak se cool upířím projektům pro mladé daří, ale tohle je vážně silné kafe. Jednička trhající komerční rekordy byla oddechovka (za rozpačité tři *), kterou vzhůru tahala Kristen Stewart a pár slušných nápadů. Dvojka žije a přežívá jen díky Kristen (i když taky už to není takové terno) a.. zbytek je utrpením na druhou. Bella řeší s Edwardem, kdo koho víc potřebuje, miluje, zraňuje, on se pak z čista jasna otočí na podpatku a táhne do řiti. Děvče se trápí a stejně jako zbytek osazenstva pronáší nesmyslné dialogy. Navíc do děje naskočí mladý vzpěrač Jacob, který se dokáže proměnit ve vlkodlaka, miluje Bellu a rád se promenáduje bez trička. V jednání postav aby se čert vyznal. V myšlenkách tvůrců jakbysmet. To, že musíme sledovat mizerné triky, je s ohledem na uši rvoucí dialogy tím nejmenším problémem. Každá druhá scéna má nulový dopad, nikam „děj“ neposouvá, nic nenabízí, jen se potuluje odnikud nikam svými pomalými a ukecanými kroky. Druhý díl trestuhodně postrádá pořádný začátek, prostředek i konec. Jen se tu naznačí jakýsi podivný trojúhelník (s náznakem na čtyřúhelník), przní Romeo a Julie, nudí vizuálem, nasírá mraky diváků a skopává film do propadliště dějin. A to série Twilight dosahuje nejen v knižním světě úspěchu Harryho Pottera. Třikrát fuj.. PS: Robertu Pattinsonovi bych nedal ani roli křoví ve školním představení.. otravností v mém soukromém žebříčku předčil i prkenného Haydena Christensena.. a to je co říct!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY! Milý deníčku, tak ti zase píšu. Nevěřil bys, co se za tu dlouho dobu, co jsem ti psala naposledy, všechno stalo. Takže nejdřív už mám 18! Och, připadám si tak stará, budu mě ještě Edward "bledší než obvykle" Cullen chtít, když jsem tak stará? Ptala jsem se ho a on říkal, že jo, takže to je žůžo. No ale představ si, na oslavě, kterou pro mě uspořádala rodina Cullenů, jsem se řízla a Edward mě musel ochránit před jeho bratrem! A pak mi ten blbec řekne, že s ním nejsem v bezpečí, takže musí odjet!!! Co budu jen dělat!!!? Křičím ze spaní, mocinky moc mě to bolí, jakože fakt moc!!! Chci ho prostě zpět!!! Ale pak jsem zjistila, že když jsem v nebezpečí, tak ho vidím! Proto jsem si pořídila zbytky z motorek, které mi Jacob (který je taky moc a moc k nakousnutí) pomáhá opravit. A normálně po čase jsem i zapomněla na Edwarda, teď miluju mocinky moc Jacoba, on je tak skvělý atlet! K nám do baráku nechodí dveřmi, ale udělá trojité salto s deseti vruty a skočí mi přímo do okna!! No on je prostě cool a navíc asi nemá žádné tričko, takže můžu pořád obdivovat jeho super nabušený svaly!!! Ale pak jsem zjistila, že je vlkodlak, panebože, já asi nemůžu mít kluka, který bude normální. Jsem tak zmatená, pořád něco cítím k upírovi, ale miluju vlka! A teď navíc zjišťuju, že Edward si myslí, že jsem mrtvá, tak se chce taky nechat zabít! Tak jsem vyjela za takovou divně bledou rodinkou (prý jako v upířím světě nějak šéfujou či co) protože u nich se musí Edward odhalit na slunci a pak ho zabijou! Naštěstí jsem mu v tom zabránila v poslední sekundě, ale chtěli ho stejně zabít!!! Normálně jsem je musela přesvědčit, že mě Eďa kousne a pak že ho nechají být. No a on mi pak řekl, že mě kousne! Jsem tak šťastná, konečně budu pravá emo upírka! No a největší pecka na konec, Edward mi řekl, že si mě chce vzít!! Ráda bych ti napsala, co bylo dál, ale zjistila jsem, že když to rozdělím do více deníků, lepé se to prodává a já budu mít zajištěnej život, takže si kup můj další deníček, tam se dozvíš, jestli mě fakt kousne!!! Tak takovéhle jsem měl pocity z tohohle veledíla… Weitz tomuto "filmu" moc nepomohl, spíš ho natočil tak krásně, že se budu přímo lahůdkově parodovat. Jednu jedinou hvězdu dávám za to, že jsem se fakt zasmál (znám už pár parodií z YouTube a podobně) a za to, že je zde Anna Kendrick. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (37)

  • Farbenie vlasov Nikki Reed trvalo viac ako 35 hodín, preto bolo rozhodnuté, že v tomto filme bude hrať postavu Rosalie s parochňou. (DaviD3141)
  • Pre natáčanie scény s Volturiovými si tvorcovia zvolili Montepulciano v Taliansku hlavne kvôli architektúre mesta. (Greenpeacak)

Související novinky

Vlkodlak umí karate

Vlkodlak umí karate

20.12.2009

Pravděpodobně neexistuje recenze, která by „herecký výkon“ Taylora Lautnera v Novém měsíci pochválila, či alespoň nepohanila. Na tom ale vůbec nezáleží. Hezounek se zářivým úsměvem je ochoten… (více)

Zmutovaný Conan?

Zmutovaný Conan?

13.12.2009

Marcus Nispel (bez komentáře, kdo viděl nový Pátek třináctého, ví své) začne na jaře natáčet v Bulharsku nového Conana. Ano, je nejvyšší čas obsadit hlavní roli. Až do této chvíle jsme neslyšeli… (více)

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Reklama

Reklama