Reklama

Reklama

Twilight sága: Nový měsíc

  • USA The Twilight Saga: New Moon (více)
Trailer 3

Poté, co se Bella zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý. Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jakobem Blackem. Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 3

Recenze (1 309)

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Zoufalá urážka kinematografie. Ztělesněné zlo. Pattison znásilňující můj vkus. Nový měsíc je nejzoufalejší výkřik dnešní komerce. Příšerný scénář a zoufalé filmařské metody. Nic nefunguje. Většina příběhu je odvyprávěna v prvních deseti minutách a pak jen na sebe Bella a Edward čumí až do konce. Stupňování děje chybí. Dvě hodiny, které mi film ukradl, rozžvýkal a zase vyplivl, považuju za násilně uzmuté a zvažuju žalobu. Chci je zpět! Komu se to líbí, nemá vkus. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Melissa Rosenberg .. Kdyby ve filmu nezazněl Thom Yorke: Hearing Damage, neodnesl bych si vůbec nic nového, natož pozitivního. Twilight Saga totiž pokračuje v tom, co si vystavěla minule a změna režiséra na tom téměř nic nemění. Debilita scénáře, ale především zpracování prostě musí urážet nejen filmového fajnšmekra, ale téměř každého soudného diváka (u divaček je přeci jen k nalezení vícero polehčujících, do pasu odhalených, okolností..). Tak nebo tak jde přesto o "důležitý" materiál, neboť je dobré vidět a poznat i opačný pól kvality. Je navíc sranda něco takového rozebírat. Na trojku proto zase s chutí do kina (zvracející smajlík). ()

Reklama

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

Když se to tak vezme, tak se jedná o velice dobrý artikl určený především naivním a přecitlivělým dívkám, jejichž mentální vyzrálost se nachází někde v počátcích puberty. S takovým přístupem je pochopitelná doslovnost (změny ročních období za oknem doprovázené nápisy s konkrétním měsícem), statičnost hlavních představitelů, kteří nehrají, ale pózují, sterilní hudba a dialogy s oduševnělostí foto-příběhů z Bravo/CosmoGirl. Plynutí času je podřízeno vnímání náctileté dívčiny, které se okamžik zpomalí, když přichází její milý, a z prostoru je vyčleněna, pokud o něj přijde. Popíkové písně na některých místech vyjadřují myšlenky postav a několik scén je nápaditě zvládnuto co do organizace prostoru a orientace v něm, ale... Já nejsem cílovou diváckou skupinou, která by byla schopna naivního fanouškovkého čtení (opravdu mi nestačí věrnost lobotomizující knižní předloze), jež je filmem upřednostňováno na úkor toho poučeného. Nejde o docela uvědomělé a vážně se neberoucí dílo, jak by se mohlo zdát ze scény z kina (akční film s nadávkami jako "zpropadaný" místo "zkurvený" apod.), protože jakékoliv dvojí podvratné čtení, které nabídne kamarádka Belly po východu z bijáku o zombie, je ukázáno jako to nesprávné. Na druhou stranu je to dobře, protože vidět v druhé části téhle ságy příběh o projevení se, ve kterém se hlavní trpitelka (nikoliv aktivní hrdinka) dozvídá, že rozum a chtíč nemohou být v opozici natrvalo a rozhoduje se, za jakou ligu bude kopat, vyzjde z toho NOVÝ MĚSÍC jako ideologicky konzervativní podívaná, která by byla archaická i za dob Shakespearových. Inscenační bezradnost mnoha scén (zjevování se) a nemožnost ztotožnit se či byť jen trochu chápat Bellu, která se chová nelogicky (dlouho nemocný kamarád stojí polonahý v dešti, jí zajímá jeho nový účes a tetování) v pokusu o fantasy bez jasně zadefinovanyćh pravidel, dílo zkázy dokonávají. "Odpad!" přitom dává někdo, kdo jedničku oceňoval jako malý indie film s vzhledem k žánru odvážnou stylistickou stránkou a docela zdařilou snahou ozvlášnit teen romance horrorovými prvky. Nejhorší přitom je, že dvojka není ani tak špatná, aby byla celou dobu zábavná, protože veškerý guilty pleasure potenciál vyčerpala už upoutávka. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Začínam sa báť, že ten mega-hype okolo Súmračnej ságy ma postupne magorí, pretože som si obzerala, ktorý z vlkodlakov je chrumkavejší. Lenže ani najšťavnatejší keksík nezmení nič na tom, že celý Twilight je postavený na žalostne jednoduchučkej a navyše dookola opakovanej schéme. Je to ako virtuálny solipsistický vesmír jednej totálne nemožnej blbky. Tento film je označený žánrami Fantasy / Horor / Romantický / Dráma, no ja som sa smiala. Často a nahlas. Plakať by nemalo zmysel ;-) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

na odpad to nakonec nebylo, dokonce jsem chvili uvazoval i nad dvema hvezdama. Nakonec sem si ale pripustil, ze to bylo prece jen o dost horsi nez Stmívání, kde jsem videl aspon nejake zajimave napady a taky prvni dil a to odhalovani "mytologie" (ano jinak nez v uvozkovkach se to doslova bojim napsat.. asi si kazdy domysli proc :-)) a tady uz jen celej dil byly pitomy kecy, pokusy o sebevrazdu a dalsi blbosti.. Volturiovi mi prisli spise k smichu nez aby budili nejakou hruzu, jedina jakz takz desiva clenka byla Jane - Fanning (prekvapive!).. Jinak dej, jak jsem uz pred chvili naznacil, nestoji ani za starou belu, Stewart sice zase nehraje uplne spatne (narozdil od nekterych modelů..), ale rozhodne hure nez v prvnim dilu. A po tom, co zde vyvadela, se vzdavam snahy pochopit jeji mysl.. U ni by asi vyhorel i Holmes se svou povestnou dedukci a sarmem Downeyho juniora.. ale jak rikam, prece jen to slo z vypnutim mozku pochopit, pribeh na sebe navazoval a vizual nebyl nijak srackoidni (i kdyz ti vlci.. ehm) na takove skvosty od Asyla, Bolla nebo katastroficke filmy na Nove (aspon nektere) to nema.. Je tam nekde videt i ten rozpocet, exteriery (az na debilni Italii, chci aby se to odehravalo jen v tech lesich) jsou stale velice pekne na pohled a jedina opravdova akcni scena (hon na Viktorii) je uzasna (ta hudba tomu urcite dopomaha).. Zato vcelku je zel soundtrack slabsi a vice na skupiny zamereny nez v jednicce + faktor, ze i ty podarenejsi motivy zde uz nejsou originalni.. Jo a kdyz uz jsem vzpomenul tu nejlepsi scenu, musim zminit i tu nejhorsi, u ktere jsem mel nutkani rvat si vlasy a behem tech par vterin jsem skoro usnul. Je to debilne zpracovane ubihani casu, pricemz Bella sedi na zidli, cumi do blba a kolem poletuji pismenka a to vse bez jedineho doprovodneho slova. !!! tohle jsem fakt jeste nevidel, aspon ta originalita se musi uznat.. Takze celkove takove rozhrani 1 a 2, ale spise priklonene k 1 ()

Galerie (96)

Zajímavosti (37)

  • Americká premiéra filmu byla 16. listopadu 2009 ve Westwoodu (Kalifornie), stejného dne byl podle lunárního kalendáře nov (anglicky „new moon“). (Martinibaby)
  • Ve scéně na začátku filmu, když se Bella (Kristen Stewart) probudí v den svých narozenin a Charlie (Billy Burke) jí přijde popřát, si můžeme všimnout několika fotografií Belly a Edwarda (Robert Pattinson). V knižní předloze se ale ti dva poprvé fotí právě novým aparátem, který dívka dostane k narozeninám. (Martinibaby)

Související novinky

Vlkodlak umí karate

Vlkodlak umí karate

20.12.2009

Pravděpodobně neexistuje recenze, která by „herecký výkon“ Taylora Lautnera v Novém měsíci pochválila, či alespoň nepohanila. Na tom ale vůbec nezáleží. Hezounek se zářivým úsměvem je ochoten… (více)

Zmutovaný Conan?

Zmutovaný Conan?

13.12.2009

Marcus Nispel (bez komentáře, kdo viděl nový Pátek třináctého, ví své) začne na jaře natáčet v Bulharsku nového Conana. Ano, je nejvyšší čas obsadit hlavní roli. Až do této chvíle jsme neslyšeli… (více)

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Reklama

Reklama