Reklama

Reklama

Taxík

(pořad)
Soutěžní / Rodinný
Česko, 2008, 28 min

Účinkují:

Aleš Háma (moderátor), Monika Absolonová (moderátor), Tomáš Matonoha (moderátor), Vojtěch Kotek, Tereza Kerndlová, Pavel Zuna

Obsahy(1)

V pořadu Taxík nastoupí nic netušící lidé do zdánlivě obyčejného taxíku a najednou zjistí, že jsou v televizním pořadu! Při jízdě mají možnost odpovídat na moderátorovy otázky a vyhrávat hotové peníze. Jsou-li úspěšní, tak na závěr cesty dostanou svoji výhru. Pokud ale zodpoví špatně příliš mnoho otázek, jsou z taxíku vysazeni, a to kdekoliv! Taxík je prostě jediné taxi, které vám zaplatí! (Česká televize)

(více)

Recenze (222)

duklak2 

všechny recenze uživatele

"Jediné Taxi, které vám zaplatí". A tak Taxík dorazil i sem. A za volantem nesedí nikdo jiný než "ušák" Hámič. Divím se, že ještě neboural, protože nemůže řídit soustředěně a bezpečně, když se baví s lidma, čte otázky z nějakýho monitoru a rozptylovat ho také musí ty blikátka za ním. Ze začátku jsem to vůbec nesledoval, protože mě trochu odrazoval Háma, ale jednoho dne mě napadlo, že to přeci jen zkusím. Byl jsem mile překvapen, že mě to začalo bavit a nenechal jsem si ujít další díly. Překvapilo mě hodně lehkých otázek, které soutěžící nevěděli a já kroutil hlavou nad tím, jak je český národ hloupý. A nápověda zeptat se kolemjdoucího člověka je velmi vtipná. Cituji: „Ahoj, my teď soutěžíme a potřebujeme poradit.“ Zajímavá soutěž, ale trochu rozporuplná. Pořád mám nedůvěru k soutěžícím, možná jsou jen nasazení a hrají své "překvapení", když vstoupí zrovna do soutěžního taxíku. Právě to mě na tomto pořadu trochu kazí dojem. Nehodlám už špekulovat nad tím, jestli ti soutěžící to hrají, nebo ne a přejdu k hodnocení, které pro tento pořad vyznívá průměrně. "Chceš-li býti v balíku, jezdi se mnou v Taxíku!" ()

Dudros 

všechny recenze uživatele

po čase to začalo byť stereotypné a nudné pretože tam bolo stále dokola to isté..no aj napriek tomu sa to dalo stále pozerať. Škoda že táto relácia už skončila, veľmi rád som to pozerával na zabitie času. Vždy som zapínal ČT 1 o 18:25, teraz už zostalo len prázdne miesto. Škoda no...ale zas nič nie je večné ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Aké súťaže to stále vymýšľajú, no tak človeku už zostáva aj rozum stáť. Priznám sa, že mi to neprišlo veľmi vtipné, možno moderátorom, možno jednoduchosťou súťaže a snahou, čo najrýchlejšie klásť otázky, mimochodom mám vždy pocit, že ten taxík jazdí naschvál dosť pomaly. Zákazníci sú náhodní a platiť im za vedomosti je celkom dobré, ale tie malé výhry z toho až takú veľkú súťaž nerobia. Obyčajná podpriemerná zábavka, pre ľudí, ktorí sa naozaj nudia. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Tak jestli si někdy stopnu tohle taxi, budu jen rád. Když se Taxík začal vysílat, velice jsem ho sledoval. Přišlo mi to jako příjemná změna od ostatních pořadů, ale poslední dobou už přestávám sledovat, přijde mi to už moc okoukané. Za skvělý nápad uděluji 4 hvězdy. / Viděné epizody cca *23.dílů / ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zajímavá to soutěž a zajímavý to nápad produkce ČT..Jen tak jezdit zadarmo taxíkem po Praze nebýt úplně blbej, ovšem s tím rizikem že vás může vyhodit kdekoliv a vy už pak musíte zase jen po těch svejch...-) Každopádně já ne a ne takovýho chytit ale s těma mýma vědomostma a s tím mým štěstím bych neujel ani kilák a byl bych nejspíš vyhozen:-) Každá legrace něco stojí ale zase to jsou když se zadaří sakra rychlý prachy! Za 3*. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (24)

  • Peníze se výhercům vyplácí až dodatečně, předání peněz v taxíku je tak jen „na oko“. (juta)
  • „Úplně na začátku jsme u hlavního nádraží nabrali pár, který pak úplně „zezelenal“ – během deště dvojice vběhla do taxíku a chtěla odvézt do nějakého hotelu na Smíchově. Když jsem se na ně otočil a oni zjistili, že se jedná o televizní taxík a natáčení, udělalo se jim špatně. Byli to milenci inkognito na falešné služební cestě. Takže jsme to do televize nakonec nemohli dát,“ prohlásil Aleš Háma, který pořad moderoval. (Duoscop)
  • V soutěži zažil Aleš Háma kuriózní situaci s mladíkem, který měl opravit chybu v názvu obrazu italského malíře Sandra Botticelliho „Zrození Venouše“ logicky na „Zrození Venuše“ – jednalo se o lehkou otázku za 500 korun. Kamarádka na telefonu mu poradila název Primavera namísto opravy jediného chybného písmenka. To přimělo Aleše Hámu zastavit taxík a vydýchat se. Ale po dalších otázkách už mu došly nervy a cestujícího z auta nekompromisně „vyhodil“. V epizodě pořadu Kde domov můj (od r. 2016) odvysílaném 27. března 2024 zazněla otázka, kde měl soutěžící opravit název obrazu Sandra Botticelliho „Zrazení Venouše“, u níž Aleš Hama podotkl, že tuhle otázku už někdy slyšel. Soutěžící podotkl, že rozhodně ne Zrození Primavera. (Duoscop)

Reklama

Reklama