Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál televízie BBC, v ktorom otec Jacob, rímsko-katolícky kňaz, "exorcista", rieši rôzne mysteriózne záhady, niekedy aj proti záujmom cirkvi. (helljahve)

Recenze (9)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEJSTE PRVNÍ, KDO MU POSKYTUJE ÚTULEK. A ANI POSLEDNÍ“..... /// Stal se zázrak! Malomocnej vyléčenej bez léků!!! (kurva, to fakt asi zázrak bude...) Ale...vyléčil ho opravdu Bůh??? POCHYBUJEŠ??? Kriminálka (?) plná otázek víry, ve který je sám Satan masovej vrah a policie Démona (logicky) nezavře. Téma holocaustu, posedlost Svatým, potraty, křesťanství vs. islám a žvásty (a činy) stejně neuvěřitelný jako TOHLE! Čekat uvádění do tajů exorcismu nemá smysl. Všechno směřuje k Satanovu plánu přinášet utrpení (což se vod něj tak nějak vočekává...) a jeho kompletnímu přechodu mezi nás! Proč mám tleskat zjištění, že ďábel je všude kolem? (když to vím,...proto Bůh neexistuje...). Nebo že mám za každým zločinem hledat Ďábla (mám to zopakovat?). Prej vězení jako místo, kde se posedlí učej ovládat (nevím co dodat). Skoro celou sérii přemejšlím, kde je hranice mezi kravinou a Odpadem!. (Asi na ,,dvojce**“). Vlastně až 6.díl přináší jakési uspokojení. Totálně rozmrdanej (psychicky i vírou) kněz budí zájem. Ale na druhou stranu – tyhle kusy známe z hororů, který jsou kratší a většinou i zajímavější. Posedlost nebo uchyláctví? Spíš to druhý...BŮH NENÍ NIC, POKUD HO NEUCTÍVÁŠ !!! Mělo mě to přesvědčit abych věřil? Možná bych si o tom měl s někým promluvit. Tak dobře - ten 6tej díl byl dobrej... BYL JSI SLEPÝ A TEĎ JSI PROHLÉDL! (Ale možná to bylo jen dílo Satanovo!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nová spolubydlící se jmenuje Maruška Gorettiová. 2.) Potkal jsem v paneláku kreténa, jak táhl do schodů svini. Ta všude srala, kvičela a nakonec se ukázalo, že to byl můj otec (ne ta svině, taková uchylárna to zas není...). 3.) Thx za titule ,,Hlawoun“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V prvních dvou dílech dost atmosférický vymítačský nehoror, který působí vlastně docela realisticky. Postupně se ale začne dost překombinovávat a začne z toho být evropský Supernatural (nadneseně řečeno) bez jasně daných pravidel. Poslední dva díly se už dost točí v kruhu a vyvrcholí to nemastným neslaným koncem, díky kterému celá minisérie vyšumí do ztracena. Na to, jak je to rozvážné, psychologické a co si budem, občas fakt neskutečně pomalé, by to nemuselo být tak explicitní co do nadpřirozena a ve finále jsem asi i čekal nějakou chytrou pointu, která to obrátí naruby. A ta nepřišla. Martin Shaw je výborný, hudba recyklující stále dokola jeden jediný motiv naopak neskutečně repetitivní. ()

Reklama

helljahve 

všechny recenze uživatele

Apparitions je 6 dielny seriál televízie BBC. Výborná nadprirodzená dráma o modernom Vatikánskom exorcistovi a vyšetrovatelovi zázrakov kňazovi Jacobovi, ktorého hraje skvelý Martin Shaw. Apparitions je napínavý seriál o moci cirkvi, satanských intrigách a vojne medzi dobrom a zlom. V serialy uvidíte aj niekoľko desivejších a krvavých scén, ale tie sú dosť vzácne a nemaju prevahu nad zaujímavou zápletkou a vývojom postáv. Pre mňa je Apparitions jedným z najlepších paranormálnych horrorových seriálov vôbec. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jediný nábožensky založený seriál co mě a)baví b)nerozčiluje. Opravdu hutnou atmosféru má skoro každý díl, celé dění postupně krásně graduje, tvůrci se nebáli pěkně drsných scének (např. stažení z kůže) a o překvapení a zvraty není nouze. K tomu všemu výborní herci v čele s Shawem, jehož výkon v roli otce Jacoba je pravým highligtem seriálu. Náboženská mystika tak, jak jí mám ráda (jako např. v Proroctví) byla využitá opravdu šikovně a vytěžilo se z ní maximum. Navíc má seriál takový krásně mysteriózně-nadpřirozeně-hororový punc, jakému se těžko odolává. ()

somebody.l 

všechny recenze uživatele

Miniseriál o knězovi Jacobovi, který se zabýval i vymítáním ďábla. Právě proto má docela problém s ostatními, kteří na takového věci nevěří. Jenže se kolem něj začínají dít věci, které dost připomínají konání zla. Tento seriál se zabývá tématikou církve, o boji dobra a zla a během těchto bojů jsou do toho zatáhnuti i obyčejní lidé. Objeví se tam pár krvavých scén, protože to patří k takovémuto boji a satan si opravdu nevybírá, jakým způsobem svou sílu ukáže. Ale hlavní je ta zápletka a vývoj hlavní postavy Jacoba. Protože právě on a jeho víra je v popředí. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama