Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ichi (Ayase Haruka) je slepá Goze, která aby přežila, vydělává si hraním na šamisen. Není však dobrá jen v hraní na šamisen, ale i v boji s mečem, který ji slouží jako slepecká hůl. Už několik let hledá jistého mistra Laidó, který ji nechal jako malou v domě Goze, aby se tam naučila hrát a zajistil ji tak nějakou budoucnost. Někdy ji navštěvoval a učil ji boji, ale Ichi se nikdy nedozvěděla, kdo to byl a jestli to třeba není její otec. Proto ho hledá, aby zjistila jeho pravý původ. Náhodou se dozví, že by se měl objevit ve městě Bitou. Jenomže čekat ve městě, které je zrovna terorizováno klanem Banki, není dvakrát bezpečné. Ichi bude muset využít své dovednosti, aby vůbec přežila, i když se jí snaží pomáhat jistý Toma (Osawa Takao), který ji náhodně potkal. Jenže i on má své problémy a jistý hendikep, kterého se bude muset, aby přežil, zbavit. (Kiyoshi)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Akční, lehce "fantasy" film z období feudálního japonska, doby samurajů. Jedná se o variaci na "Ichi" - slepý rónin s neuvěřitelným sluchem a ultimátní iaidó dovedností. Já jsem si to užil velmi, protože tohle je můj oblíbený žánr a moc chyb se tu neobjevuje - je to sázka na osvědčenou jistotu. Ale ani to nepůjde do filmotéky - historické, kulturní a bojové reálie jsou zde na vedlejší koleji a jen v rámci nezbytnosti. Příjemné, ale ne nezbytné pokoukání. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda a nic než nuda. Mít to aspoň o půl hodiny méně, dalo by se to nějak snést, ale tahle opravdu ne! Celou dobu (a ta doba byla pekelně dlouhá) jsem se těšil až bude konec, což u mě značí nehorázně špatný film. Dostalo mě jak Shidō Nakamura hraje tak stupidní postavu jako je v tomhle filmu. Za Haruku Ayase jednu hvězdu, jinak to snad ani nestojí za řeč tento film. Kitanův Zatoichi je skvělý film, tohle je jen nadstavovaná ..ehm sračka. Musím jen kroutit hlavou kolik takovéhle vyloženě špatné filmy dostávají tady tak vysoké hodnocení od zdejších "odborníků", ale jak to tak bývá, není to poprvé a ani naposledy. Tomuhle filmu se obloukem vyhněte!!! 25%. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Ichi (Haruka Ayase) je slepá muzikantka (goze), hrající na shamisen s mečem schovaným ve své slepecké holi, která cestuje Japonskem a hledá svého učitele Zatoichiho. Narodila se slepá a jako dítě ji Zatoichi zachránil a nechal jí v péči slepých muzikantů. Několikrát ji navštívil a naučil ji jeho techniku boje s mečem. Protože je krásná a slepá, je jedním mužem zneužita a vyhoštěna ze svého náhradního domova. Prosí muže, který ji zneužil, aby řekl, že se nic nestalo, ale on odmítne a ona ho při dalším pokusu o zneužití zabije. Vydává se na cestu a chce ještě před tím, než umře, naposledy vidět svého učitele. Při hledání se setkává se zvláštním samurajem, který se jmenuje Toma Fujihira (Takao Osawa) a kvůli incidentu z dětství nedokáže tasit meč. Ichi a Toma se dostanou do vesnice Bito, kde se schyluje k bitvě mezi místní yakuzou a skupinou banditů Banki-na v čele s bossem Banki (Shidō Nakamura). ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Ode mě 88% a líbilo se mi víc, než Azumi. Film disponuje příběhem, atmosférou a určitým vnitřním kouzlem. Zásadní rozdíl je i v motivacích obou postav. Azumi zabíjí, protože je vytrénovaný zabiják a má poslání. Ichi hledá. Zabíjí, když musí. Při obraně vlastní nebo někoho jiného. Ichi je pomalejší, méně akčnější a méně krvavé, což někomu může vadit, mě to ale vyhovuje. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Mix samurajskej drámy a milostného príbehu, ktorý je veľmi vkusne, chce sa napísať až nežne natočený. Nič nemení, naopak, je čítankový, ale zvolenú kombináciu zvláda (aj vďaka charismatickej ústrednej dvojici) na výbornú. Pokojne si to dajte aj s odrastenejšími deťmi, ešte aj tá nevyhnutná krv tam strieka tak, že nerozruší viac, než veta v knihe "a zabil svojho nepriateľa". ()

Galerie (25)

Související novinky

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Reklama

Reklama