Reklama

Reklama

On ve strašidelném domě

  • USA Haunted Spooks

Obsahy(1)

V klasické duchařské komedii se v hlavních rolích představují HAROLD LLOYD a Mildred Davis. Mildred, po smrti svého dědečka, zdědí dům. V závěti je ale podmínka, že bude v tomto domě jeden rok bydlet, jinak se dalším dědicem v pořadí stane její strýc... (oficiální text distributora)

Recenze (23)

Iggy 

všechny recenze uživatele

On ve strašidelném domě je jednou z vyloženě typických grotesek, ideální ukázkou všech jejích znaků. Víc než klasická duchařská pasáž, v níž se Haroldovi ježí vlasy hrůzou, se mi ale líbily jeho nápadité snahy skoncovat se životem. V době natáčení této grotesky Harolda Lloyda při reklamním fotografování těžce zranila předimenzovaná atrapa bomby, která ho málem připravila o život, ale nakonec přišel „jen“ o dva prsty pravé ruky, kterou si od té doby zakrýval rukavicí. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I'VE LOST ANOTHER ONE OF THE ONLY GIRLS I EVER LOVED!!! Harold je prostě sympaťák a jeho sebevražedné pokusy stojí za to. Finále v domě plném "duchů", kde se všichni bojí všech také tak. Harold na chvíli ukáže i svou statečnost, akorát pod tou peřinou do které mlátí tyčkou je jeho nevěsta. Chybička se vloudila. FAREWELL CRUEL WORLD!! ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Lloyd prostě asi potřeboval vyzrát a ucelenější delší (příběhem, zápletkou) komedie mu sedí mnohem lépe, než krátké jednorázové ztřeštěné grotesky. Haunted Spooks je výborná komedie plná zábavného humoru, komična, dobrých triků (ze zježených vlasů mi fakt spadla brada) a až pohádkové krásy Mildred Davis. Kromě toho, je to první tak starý film, v němž jsem viděl hrát černochy a černošky (strachem tancující černoch je hodně zábavný, stejně tak i ten malý černošský klučina) a to určitě mile potěší. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po první (a z mé strany) vlažně přijaté grotesce Jeho výsost Lišák se mi Strašidelný dům jevil jako perfektní a svižná zábava, která má ty správné grády. Všechno to bylo nádherně dynamické a zároveň komické, a ikdyž zápletka nebyla nijak převratná, tak i přesto jsem se pobavil - zejména při všemožných pokusech o sebevraždu. Zkrátka takhle bych si nějak představoval ukázkovou grotesku. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Vyšší bílá, pod brejličkami osoba - nenechme se však obalamutit zjevem, nejedná se o žádného nesmělého intelektuála, ale o dravého energického chlapíka, kterému není žádná špatnost cizí, např. v boji se sokem o srdce své vyvolené. A který jde do všeho po hlavě, i když se jedná o páchání sebevraždy. A tak je to správné, tak to má být. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Harolda Lloyda při natáčení překvapil nečekaný výbuch na scéně, který ho připravil o palec a ukazovák na pravé ruce. (Hwaelos)

Reklama

Reklama