Reklama

Reklama

Naše jediná jistota je, že všechno dobře dopadne

(studentský film)
  • USA All We Know Is Everything Will Turn Out Well (festivalový název)
všechny plakáty

VOD (1)

Obsahy(1)

Tématem filmu je svobodný lidský život, nezávislý zevnitř i zvnějšku, který v dokumentárním chvalozpěvu představuje několik, osobním zaujetím a citovým prožitkem spojených výjevů, v jejichž středu stojí režisérčiny děti a také přátelé a blízcí, mimo jiné Karel Schwarzenberg, Dáša Vokatá, Jim Čert, Stanislav Penc nebo John Bok, které film svazuje neviditelným poutem, připomínajícím, že člověk nemůže uniknout své době, ale že v ní může žít po svém. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Radko 

všechny recenze uživatele

Opitý Ivan Martin Jirous hajluje, hrá na klavíri a zúrivo sa bije za svoju pravdu, Jim Čert bylinkárči, knieža Karel Schwarzenberg pôsobí, že má všetko na háku, John Bok s humorom a nasadením opisuje boje proti policajným sviniam, rovnakým včera i dnes, ďalší názorne ukáže záhadu obrazov počas párty na statku, Dáša Vokatá hovorí o padajúcich stodolách a rozpadávajúcich sa stavbách.... Obrazy žitia, spojeného priateľstvom, známosťou, minulosťou. Režisérka, doterajšou tvorbou zjavne osobne napojená na týchto ľudí, využila zábery z predchádzajúcich filmov a podopĺňala ich do celovečerného dokumentu, ukazujúceho odlišné spôsoby vnímania, hľadania, zábavy, lásky, žitia v tejto normovanej dobe. Miera osobnej zainteresovanosti bola tentoraz trochu na škodu, pretože zaujímavé pasáže striedajú tie, ktoré budú mať význam leda tak pre ukázaných, ich kamošov a príbuzných. Pre mňa nebola nosná inakosť, ale pocit, že drvivá väčšina vysloveného išla zo srdca, nebolo cítiť výkaly. Je to o pocite, lepšie to vyjadriť neviem. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Trochu dlouhé panoptikum notoriků a jiných ztracených existencí. To vše ve dlouhých záběrech, kde se často kamera točí v kruhu. Navíc režisérka přišla se super nápadem, že občas přes záběry pustí ještě jednu zvukovou stopu, což nejčastěji vedlo k tomu, že jsem se nedokázal soustředit ani na jednu polovinu informačního toku a neměl jsem z toho nic. Snad jen záhada deseti stejných obrazů mě chvíli bavila. ()

Gekacuk odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná amatérština, kde nefunguje vůbec nic. Kamera a zvuk = velká tragédie. Proč mám pocit, že je to tak špatně natočeno schválně? Oslavné ódy na Karla S. mimo jiné v době uznání samostatného Kosova. Karel si čte v letadle, na lavičce, je apatycký ale v roce 2008 ještě nespí jako dnes. Trapné svěcení hasičského praporu. Rád bych věděl, co si myslí kterýkoliv z obyčejných hasičů, kteří se museli účastnit této akce. Velký výskyt raplů typu John Bok, fešáků typu Brabenec, různých feťáků a rádobyumělců. Výchova dětí v podání opillého Magora. Oslava socialistického undergroundu, který už v dnešní době nemá co říct a je 25 let pasé. Tihle lidi budou vdžycky na okraji společnosti, žijí jen ze vzpomínek a nedokáží se ze svého opojení vymanit. Nechápu, jak tohle dílko může pochválit takový dokumentarista, jako je Vachek. Režisérka Papírníková se v „Průvanu“ projevila velmi nekomunikativně a nedokázala říct jedinou souvislou větu či kusou myšlenku. Zřejmě je to její image a divák si má z jejích útržků vět, nahodilých slov a citoslovců sám něco složit. Podle toho vypadá i ten „film“. Průvan jde pomaličku do kelu. Aspoň od té doby, co to vzala do rukou Piussi. Už jsme mohli vidět spoustu špatných filmů (hlavně dokumentů) – například slovenského onanistu, přehlídku českého pornoprůmyslu a teď oslava undergroundu. Snižuji hodnocení „Průvanu“ na 1 hvězdu. ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Jako jednotlive casti skvele. Slepene dohromady mi to tak tak nesedi. Ale to neznamena, ze to neni zajimavy cyklus. ()

mizziDOC 

všechny recenze uživatele

Nesmírně pozitivní film a hluboký pohled. Radost z toho, že jsem tento snímek mohl shlédnout snad ani nejde vyjádřit slovy. Skočila na mě přímo z plátna a nechce se pustit! Díky! ()

Reklama

Reklama