Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebeskému studentovi Angelo Žáčkovi (J. Budař) teorie příliš neleze do hlavy. Což raději prokázat své schopnosti v praxi? Napravit hříšníka Vincka (J. Plesl), nad nímž už celé nebe zlomilo hůl, je pro něj přece hračka a diplom anděla strážného bude v kapse. Je ochoten dokonce použít metody, které nejsou nebi právě vlastní. O Mistra (B. Klepl) se pokoušejí mrákoty. Co zbrklý Žáček hodlá spáchat, to nebe ještě nevidělo. Dopálený pedagog vyráží za nezdárným studentem, aby mu zabránil v neandělském počínání. A snad by se mu to i podařilo, kdyby dorazil o chvíli dřív. Teď je hříšník peklu ještě blíž a Žáček se nikdy nestane andělem strážným. Otřesený student se pod dozorem Mistra znovu pouští do polepšování nenapravitelného Vincka, ale tentokrát, bude-li třeba, nasadí i vlastní kůži… (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

honajz 

všechny recenze uživatele

Variace na Anděl Páně (a to i s Kajnarovou), kterou, řekl bych, si Budař nechal napsat pro sebe, protože zde nejenom hraje, ale je i autorem hudby. Jinak jako snaživý, ale pitomý anděl mi přijde, že právě Budař nejvíce přehrává. A hned po něm právě Kajnarová. Lábus jako král hraje svůj zmatený standard, rádce v podání Jana Vondráčka jsem poněkud nepochopil, ta postava je buď špatně napsaná, nebo zbytečně homosexuálně pojatá, netuším, každopádně je přehnaná i na pohádku až přepříliš, a Troškův žvatlající čertík je vedle toho veledílo. Snad jen Klepl s jeho vášní pro buchty je správně sarkastický (nejlepší scéna IMHO je, když si nakonec sebere celý pekáč buchet a matka to bere jako halucinaci), Plesl vlastně nemá co hrát, ale postavu nepříjemného lenocha hraje dobře - jeho přerod v zamilovaného je pak ale poněkud diskutabilní, neb se zdá, že princezna je spíše zoofil, než že by byla na mládence. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Nebe a Vincek je vcelku originální pohádka, které mě ve finále příjemně překvapila. Nebýt několika scén, které mě lezly na nervy, možná bych hodnotila i vyšším hodnocením. Protože už ale bohužel nejsem dítě, dívám se na pohádky spíše okem diváka. A já jsem divák, který má rád pořádný příběh. A tím se právě Nebe a Vincek může určitě pochlubit. Rozhodně je to daleko lepší pohádka, než ty, které se natáčejí v dnešních dnech ... A proto se právě k této znovu velmi ráda vrátím. ()

Reklama

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že je zde napodobenina Anděla páně a ta křesťanská propaganda. Ale ani jedno mi nevadí. Bohumil Klepl byl skvělý, Zuzana opět na jedničku, mám ji moc ráda v takových pohádkách. Jaroslav mě tady taky bavil, role pro něj byla doslova na míru a romantická linka roztomilá a hezká. Z těch primitivnějších pohádek je tahle za mě jedna z nejlepších a proto také plný počet hvězd. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběh stoprocentně moralistický, ale pohádkových prvků pomálu. Přitom začátek byl nadějný, poškolák Angelo Žáček (Budař) a Mistr (Klepl) pozorují z nebeské školy pozemský svět. Jejich počínání na zemi je už ale nudné a zápletka kolem líného a povýšeného Vincka je předvídatelná. Škoda, Budař s Kleplem výborní, ale při tak pomotaném scénáři příběh zapadne mezi ty méně povedené. Budař složil i hudbu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Neobvyklá pohádka osvěží vyprahlou divákovu duši. Nebo neosvěží? 1) Pohádka obsahuje řadu neotřelých nápadů, které se nemusí každému zamlouvat. Její největší přednost vidím v tom, že jsem se na ni vydržel dívat až do konce a nenudil jsem se. 2) Současně jsem však poněkud na rozpacích. Blonďatý asexuální anděl s přiblblým výrazem (a hloupým chováním) dobře odpovídá společenské antireligiózní poptávce. Jeho obtloustlý mentor jakoby vypadl z Dikobrazu roku 1950. Když pomineme obligátní šlechtickou slabomyslnost, bez které si zřejmě žádný český autor neumí královskou rodinu představit, tak i morální ponaučení, které příběh nabízí, je pochybné. Nic nedělej, o nic se nesnaž, buď si pěkně líný, podváděj, ono to dobře dopadne. Třeba si tě zoofilní princezna (komentátor honajz***) všimne. 3) Výstižný koment: Mariin*. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Červený Hrádek u Sedlčan. (rakovnik)

Reklama

Reklama