Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osazenstvo zájezdního hostince U bílé kočky sleduje s obavami a nedůvěrou časté návštěvy poštovního úředníka Johana (P. Rychlý). Ten nastrojený a uhlazený panáček se vytrvale dvoří ovdovělé hospodské Kristýně (J. Stryková), i když jinak místními lidmi opovrhuje. Kristýnin synek Vítek (O. Novák) ho nemá rád. A o to více, když se Johan pokouší z domu vystrnadit jeho mazlíčka a ochránkyni hospody – bílou kočku! Vítek, Kristýnini sloužící i její přítel, pytlák Prokop (V. Udatný), jsou odhodláni zbavit se Johana nebo mu přinejmenším pěkně znepříjemnit život. Stejný plán se rodí i v podzemním kočičím království. Jeho panovnice přece nemůže strpět, aby někdo hrubě zacházel s příslušnicí jejího rodu! Na pomoc spiklencům přichází nová služebná Míca (H. Hornáčková). A v hospodě se začnou dít věci… (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Budeme se tvářit, že některé vedlejší děje tam nebyly, zejména zapomeneme na "milostnou linku" Vítka a Barunky, tedy syna hospodské a dívčiny, která odkudsi přijela do hospody a máme docela dobrou pohádku o tom, že zvířatům se neubližuje, protože právo mučit zvíře lidem nedává ani těžká alergie. Aby takovým sebestředným zmetkům kočka očička vyškrabala. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zkoušel jsem tu pohádku zkouknout třikrát, a i když ji napsala moje oblíbená paní profesorka, tak tady jsem byl zcela ztracen. Rychlý hraje naprostého idiota, který oteče v přítomnosti koček, tak je vyžene, ale kočky se pomstí, když jedna na sebe vezme lidskou podobu, a navíc se nakonec vysvětlí, kdo krade. Přišlo mi to zcela zmateně odvyprávěné, sice moc hezká výprava a kulisy, ale třeba to sledování koček v jeskyni, co se děje v hospodě nebo to otékání Rychlého už mi přišlo až nechutné, těžko to vyjádřit jinak. ()

Blofeld odpad!

všechny recenze uživatele

Tedy když už je někde mizerná i jindy výborná herečka formátu Medvecké, něco je strašně špatně... ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Opět česká neslaná, nemastná pohádka. Nezajímavě zpracovaná a obsazením Petra Rychlého do hl. role to dovršili, do českých pohádek se mi rozhodně nehodí!! ()

sallyann 

všechny recenze uživatele

To se zase někdo vyznamenal! To, co jsem měla možnost vidět, nebyla pohádka, ale parodie! Absolutní hnus spatřuji v triu žen - koček, které se válely v jeskyni a pořád se cpaly! Jedna hvězda za Viléma Udatného ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Dost nepovedená pohádka, jakých v posledních letech naneštěstí vzniká moc. A ke všemu mít ještě na očích poďobnou tvář Petra Rychlého... Ani námět není povedený - tak "nepohádkový". 38% ()

Elenor 

všechny recenze uživatele

Co bylo dobře? Kostýmy v goticko-renesančním stylu se povedly. Hudba byla příjemná a netahala za uši. Vtipné byly výstupy kočičí královny (Medvecká) a jejich společnic (Vejvodová, Slavíková). Zajímavá byla i představitelka bílé kočky Míci - Henrieta Hornáčková. Plus tradičně dobrý Vilém Udatný v roli kováře-pytláka. Jinak to bylo nudné, představitel syna hospodské (,,Vítek") vypadal jako holka a ještě neuměl hrát. Scénář nedotažený, dialogům chyběla jiskra, prostě se to dalo natočit daleko líp. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Film je kolektivní práce a když se zadře jedno nebo hned několik koleček ve strojku, výsledek nemůže být nikdy ani uspokojivý, natož dokonalý. Tato pohádka by mohla sloužit jako modelový příklad. Co na tom, že kameraman, kostyméři a architekti odvedli slušnou práci, když herci, scénář a režie to všechno spolehlivě zazdily? Nejhůře hodnotím práci scénáristy, protože dialogy, které postavy občas vedly, byly skutečně na ručník. Jindy se ale pohádka blýskla lepšími momenty, tak nevím, jak moc se na tom podepsalo něco jiného, co nemohu vědět (časový press, prachy,...). Třeba taková scéna s útěkem Rychlého a jeho pohunka z hospody, ta byla opravdu dobrá! Potom ale přijdou takové perly jako Mícino poučování, jak má Vítek projevit cit k dívence (vůbec celá ta vedlejší dějová linie jak se ta holka ještě s kýmsi ocitla v hospodě je úplně zbytečná) a hlavně realizace tohoto dvoření, některé věty z úst šenkýřky Kristýny a šprochy mastičkářky a chtělo se mi tu bednu vypnout. Kdo nezná kočky a neumí proniknout do jejich "pohádkového" světa, ten ať se na to radši vůbec nedívá, protože bude jen nechápavě kroutit hlavou. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu musím zmínit tu odpornou masku Petra Rychlého, která mě ale asi bude ještě nějakou dobu provázet ve snech. Na druhé straně byl evidentně dobře nalíčen. Stejně jako kočky. Jenže jejich úloha v pohádce nebyla valná. Tudíž, jako by nebyly. Celkově se mi ale moc líbilo prostředí ve kterém se natáčelo i zapojení právě Petra Rychlého, protože když se podíváte do jeho filmografie, tak je vskutku úzká. Pohádka se podle mě pohybuje na hranici dvou a tří. Ale já si spravedlivě dávám za dvě, protože při představě čemu všemu jsem dal za tři, neumím totéž hodnocení představit zde. Nebyl to zkrátka můj šálek čaje. ()

Romadoor 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k posledním českým pohádkovým výtvorům na mě tohle nepůsobilo vůbec špatně. Máme doma kočku, takže představa válících se a žeroucích koček, sledujících průběh jimi řízené akce mi není vzdálená...A P.Rychlý mi přišel ve své roli dostatečně kluzký a plytký. Mě se to líbilo... ()

wocicko 

všechny recenze uživatele

Moc krásná pohádka. Dle mě neměla chybu. Příběh, herci, kostýmy, hudba, kočičky- kočičky a hlavně skvělé kočičky-lidi. Výprava výborná, zvláště zajímavé bylo trhání zubu kovářem a pěkně namaskovaný Johan - silný alergik. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Příběh, který měl do pohádky daleko kazí piškořící se Rychlý, který se do pohádek nehodí a pitvořící kočky tomu též moc nepomohly. Herecky je to opravdu hodně slabé. Hodnocení: 35 % ()

vlcekmirek odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha! Vysvětlí už někdo konečně panu Rychlému význam slova ,,HEREC" ? I když v tomhle dílku byli špatní i ti, kteří to slovo znají. Fakt hodně špatná pohádka. ()

Reklama

Reklama