Reklama

Reklama

Obsahy(1)

nebo se sebevraždou? Jak sešel ze světa muž s temnou minulostí? Detektivní příběh podle románu Z. Salivarové a J. Škvoreckého a scénáře J. Eismanna vypráví o starých, ale nepromlčitelných zločinech, o odplatě, která nečekala na soud, o spravedlnosti, které se dostalo zadost nejednoznačnou cestou – a také o etice a vlastním svědomí. Do Prahy po letech přilétá emigrantka Anka Lomnická (I. Janžurová), bývalá hraběnka, a v letadle má náhodou za sousedy dvě postavy kriminálního příběhu, který se postupně rozvíjí kolem bývalého dozorce politických vězňů Bubeníka (J. Pohan). Se svou bezprostředností se Anka potkává se starými i novými tvářemi, a jednou z nich je Věra (L. Vondráčková), vnučka někdejšího správce zámku Lomnických (F. Řehák), a její přítel, mladý kriminalista Přemek (P. Liška). Když je Bubeník nalezen zastřelený s pistolí v ruce, Přemek si není jist sebevraždou a začíná rozkrývat minulost nejen mrtvého, ale i svého potenciálního tchána (J. Menzel) a jeho kamarádů, bývalých muklů. Postupně se objevuje celá řada lidí, kterým bezohledný Bubeník v životě ublížil… (Česká televize)

(více)

Diskuze

pjotri

pjotri (hodnocení, recenze)

Navíc totálně bez konce a bez vysvětlení. Už stará Christie věděla, že bez vysvětlení nelze skončit, i kdyby měl detektiv dodat, "...ale nedá se to dokázat..." Tady polda napíše řešení do obálky, ovšem scénář se už nenamáhá nás s tím seznámit..

pjotri

pjotri (hodnocení, recenze)

Děs a hrůza. Janžurka se furt idiotsky kření, i když není čemu. Děj unylý, spousta nicneříkajících zbytečností, jako debilní jazzová hudba, saxofonistky.. Kouknout, doufat, vydržet, přežít a velmi rychle zapomenout.

Oskar

Oskar (hodnocení, recenze)

Jaký průměr, jakých pět hvězdiček? Tohle je jeden z nejhorších televizních solitérů, jaký jsem viděl za poslední dekádu. :(

Foršťa

Foršťa (hodnocení, recenze)

Příběh do dnešní doby více než aktuální, ale ani excelentní obsazení rolí nepomohlo tomu, aby se z filmu nestal jen průměr. Škoda, Škvorecký by si těch pět hvězdiček jistě zasloužil.

Kachnenka

Kachnenka (hodnocení, recenze)

Dost mě osobně překvapuje, když někdo ohodnotí film (zvlášť detektivku) před jeho koncem. Ale zatím moc dobrý

Reklama

Reklama