Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zmizel princ Rujan? Jel zabít draka? Ale kde je ten drak? Vojenský veterán Plavák s pomocí trpaslíka Trpaje a princezny Aurory vyluští ještě víc... Pohádka o vítězství lásky a dobra, ale i o zmoudření a zralých rozhodnutích, ke kterým následníci vládnoucích dynastií v novém postavení dospějí. Princ Rujan (L. Reichl) z království Arkádie zabije draka, kterému měla být obětována princezna (B. Mudrová) z knížectví Akvitánského. Můžeme mít tedy radost z toho, že dobro opět zvítězí, ale tak snadné to nebude… Jsme totiž na samém začátku pohádky, ve které bude mít zlo chvílemi navrch a křivdy z minula se přihlásí o slovo. Stará známá pravda o tom, že každý zlý skutek se později vymstí, se promítá do osudu všech pohádkových hrdinů. (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle už byla teda opradvu síla. Když pomineme šílený jména ,tak dějově to připomíná Bajaju ,či Plaváčka a řadu jiných pohádek zmatlaných dohromady. Do toho hrozný jména jako Aurora či Rujan děs a běs. Změnit jméno na Plávaka to se jim zrovna moc nepovedlo. Když si vezmem hlavního představitele co si má vzít princeznu ,tak ten je hrozný odstátý uši a celkově vypadal jak náký obejda z loupežnický bandy a né jako princ. Nejvíc mě pobavilo ,když princezna chtěla políbit Plaváka a ten to odmítl až prý jindy (a pak z toho vylezl její bratr, škoda měli to dát dohromady ,pak by mě zajímalo jak by se tvářili) Příběh hrozně nezáživný a až ponurý. Herci poměrně nevýrazný a hlavně ani jeden známý. Televizní zpracování ještě k tomu z Ostravy ,no jedním slovem hrůza. Než točit takový výpravný paskvily at se radši vrátí ke studiovým pohádkám. Kdž to srovnám z pohádkou Kouzla Králů tak tohle je opravdu hrozné až to míří k odpadu. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Doufala jsem, že můj tisící komentář padne na něco opravdu báječného, padl na Ztraceného prince. Příběh natáčený na hradě Kost v mnoha ohledech trpí pakostnicí. Především, princ arkádský je šeredný. Jako zásadnější problém vidím ten drobný detail, že ač Arkádie i Akvitánie existují, rozhodně se nejedná o sousední země. Noční rande princezny akvitánské s akrádským princem je tak těžko myslitelnou kratochvílí. Nebudu komentovat ta vskutku cizokrajně znějící jména jako Plavák (jako že velký Plaváček), Trpaj (jako že trpajzlík) a Rujan (domnívám se, že jako že říjen, čemuž svědčí jeho touha hned, hned, hned se oženit s princeznou). Z dalších brilantních záseků už bych zmínila jen občas se ve vodě vyskytující dračí krev, která do vody vytéká z notně již rozloženého draka. Ujišťuji vás, že pokud něco vytéká z několik týdnů na slunci ležícího mrtvého těla, není to krev. Vlastně se mi dost ulevilo, že ten drak byl mrtvý, čekala jsem, že ten drak je saň a ve skutečnosti tak řeší svou periodu. Co bylo opravdu dobré, byla písnička na začátku a pak hudba zhruba uprostřed příběhu. Při natáčení nezemřelo žádné zvíře, kromě draka. Dobré vědět. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že Ztracený princ skončil jako polotovar. Příběh je spíš dobrodružně historický než pohádkový, jsem ale ta poslední, kdo by proti tomu protestoval. Sympatické je distancování od všech těch nových dementních pohádek - a vlastně i hlavní hrdina. Výprava je ovšem chudá a příběh plný známých zápletek plyne bez větších kolizí, a proto taky ne zrovna zajímavě. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Proti loňskému vánočnímu patvaru páně Křístka je "Ztracený princ" přímo skvělý úspěch, ale objektivně vzato - bůhvíjaká sláva to zas není. Je třeba přiznat, že casting se tentokrát povedl mnohem lépe - až na onen prapodivný zjev v roli prince Rujana. Do ženský nevidíš, ale já být princeznou, tak si vezmu radši regenta, na tom se alespoň ještě neprojevily známky rodové degenerace. Zaujalo mne novátorství v práci se jmény postav - Plavák místo Plaváčka, to je inovace jako hrom. Kouzelný je také skřítek nápaditě pojmenovaný Trpaj. Až příště dojde autorům invence, mám pro ně jeden typ - trpaslík by se mohl pro změnu jmenovat Skřetaj! Jinak se připojuji ke chvále pěkných exteriérů, ty byly nasnímány opravdu dobře, na rozdíl od interiérů, jimž rozmlženost a potemnělost na pohádkovosti nepřidala, zato značně ubrala na koukatelnosti. Ale abych jen nekritizoval - drak se dost vydařil a Radůza na začátku to nakonec vytáhla na ty 3 ukoptěné *. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

začátek mi připomněl polského Zaklínače. I ten herec podobně vypadá (až na ty vlasy nojo). Temné, neveselé, heroické. Vlasáková v pohodě a  Marek taky...Potom se to maličko zvrhlo a ke konci už to byly spíš jejich karikatury. A to se někdy přiházívá, když někoho začnete poznávat blíže, takže nic tragického. Velice kvituji, že postava Trpaje zůstala  daleko před hranicí kýče a trapné vtipnosti obvykle provázející tyle postavy. Takže za mě docela fakt dobrý. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Princeznu Auroru hraje Barbora Mudrová, avšak její hlas namluvila Anežka Pohorská, ačkoli Barbora je také češka. Ve skutečnosti má ovšem mnohem hlubší hlas, který by se podle tvůrců k princezně tolik nehodí. Možnost porovnání je v pohádce Sedmero krkavců (2015), kde hraje jedno z venkovských děvčat. (karolina.val)
  • Filmovalo se i ve Vysoké Lípě a u akvaduktu Chřibská. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčení probíhalo na hradě Kost, Oravském hradě a v okolí Dolského mlýna v Českém Švýcarsku. (otík)

Reklama

Reklama