Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zmizel princ Rujan? Jel zabít draka? Ale kde je ten drak? Vojenský veterán Plavák s pomocí trpaslíka Trpaje a princezny Aurory vyluští ještě víc... Pohádka o vítězství lásky a dobra, ale i o zmoudření a zralých rozhodnutích, ke kterým následníci vládnoucích dynastií v novém postavení dospějí. Princ Rujan (L. Reichl) z království Arkádie zabije draka, kterému měla být obětována princezna (B. Mudrová) z knížectví Akvitánského. Můžeme mít tedy radost z toho, že dobro opět zvítězí, ale tak snadné to nebude… Jsme totiž na samém začátku pohádky, ve které bude mít zlo chvílemi navrch a křivdy z minula se přihlásí o slovo. Stará známá pravda o tom, že každý zlý skutek se později vymstí, se promítá do osudu všech pohádkových hrdinů. (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

otík 

všechny recenze uživatele

Natáčeno na hradě Kost, Oravském hradě a v okolí Dolského mlýna v Českém Švýcarsku. Slušně výpravný středověký příběh z doby rytířů, čarodějných intrik a rytířské ctnosti. O pohádku jde kromě prvních scén, kde je hospodská rvačka, zbytek ale je opravdu pohádkový. Uvidíme nejlepšího draka ve filmové historii a projdeme se spoustou tajných chodeb. Dobrá, spíše nadprůměrná pohádka s výpravnou hudbou, dobrými rytířskými souboji a pěknými exteriéry. Hudba: Václav Vondráček & Boris Carloff ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nějak moc vážně se beroucí pohádka - což by zase až tak nevadilo, kdyby to celé bylo po všech stránkách lépe vyprodukované a vyrobené a hlavně to chvílemi nepůsobilo jako nějaké ochotnické představení, plynoucí kamsi do ztracena... Škoda, třikrát přeškoda, protože těch zpitvořených uhýkaných a otravně šaškujících debilitek bylo na pohádková témata v posledních (třeba čtyřiceti... ;-) letech v panství Šašském natočeno přehršel a inteligentních působivých pohádek v tom pravém smyslu slova naopak je jako šafránu pramálo... Holt nenaděláme zase už nic, nakonec filmografie páně rejžisejra napoví... Tak zase někdy u nějakýho toho televizáckýho šolichu, Václave... :-/ - - - - - (Poprvé viděno tak nějak nechtěně a pronic zanic 2.1.2009 na ČT1, komentář zde jako dvanáctý - 2.1.2009) ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Středověká dobrodružná pohádka natáčená v krásném přírodním prostředí s téměř neznámými herci, čemuž odpovídaly i jejich herecké výkony. Příběhu nikterak originálnímu vévodil nesympatický a nepříliš pohledný princ. Kam se poděli všichni naši fešáci? Jediný, kdo mě zaujal byl Petr Štěpán, jehož jméno jsem doposud znala jenom z dabingu známých krimiseriálů. ()

JanPancir 

všechny recenze uživatele

To je pouze jen náznak toho, jak by česká kinematografie mohla natočit perfektní pohádku či fantazy. Dokonalé jsou kostýmy, exteriéry, kamera a píseň od Radůzy. Začátek naprosto bez chyby. Bohužel časem vše upadá hodně hluboko. Hodně špatný byl casting. Výběr herců byl řekněme nešťastný. Však věc děsivá a do očí bijící je scénář! To i kdyby byl o půlku lepší, tak bude pořád špatnej. Škoda ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Napřed je to trochu jako Hamlet bez Hamleta, aby pak všechny strázně rozhodla kakaová skvrna velikosti mexického dolaru. Abych to neznevažoval, příběh sám není vůbec špatný a vyhýbá se většině profláklých klišé současných českých pohádek, daleko spíš připomíná klasické dobrodružné historické příběhy. Jen právě k takovému ději by to chtělo opravu pořádnou výpravu, velkorysé zpracování včetně nějakých těch šermovaček a kvalitnější hudbu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Filmovalo se i ve Vysoké Lípě a u akvaduktu Chřibská. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčení probíhalo na hradě Kost, Oravském hradě a v okolí Dolského mlýna v Českém Švýcarsku. (otík)
  • Princeznu Auroru hraje Barbora Mudrová, avšak její hlas namluvila Anežka Pohorská, ačkoli Barbora je také češka. Ve skutečnosti má ovšem mnohem hlubší hlas, který by se podle tvůrců k princezně tolik nehodí. Možnost porovnání je v pohádce Sedmero krkavců (2015), kde hraje jedno z venkovských děvčat. (karolina.val)

Reklama

Reklama