Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zmizel princ Rujan? Jel zabít draka? Ale kde je ten drak? Vojenský veterán Plavák s pomocí trpaslíka Trpaje a princezny Aurory vyluští ještě víc... Pohádka o vítězství lásky a dobra, ale i o zmoudření a zralých rozhodnutích, ke kterým následníci vládnoucích dynastií v novém postavení dospějí. Princ Rujan (L. Reichl) z království Arkádie zabije draka, kterému měla být obětována princezna (B. Mudrová) z knížectví Akvitánského. Můžeme mít tedy radost z toho, že dobro opět zvítězí, ale tak snadné to nebude… Jsme totiž na samém začátku pohádky, ve které bude mít zlo chvílemi navrch a křivdy z minula se přihlásí o slovo. Stará známá pravda o tom, že každý zlý skutek se později vymstí, se promítá do osudu všech pohádkových hrdinů. (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Příšerně levná pohádka odfláknutá v krásném prostředí hradu KOST. Co to tam hráli za herci ? Vždyť vůbec nehráli, jenom stáli jak dřevěné figuríny a předvedli pár rádoby soubojů. A ten ušatý princ Rujan ! Do poslední chvíle jsem doufala, že správným princem bude "Plavák", ale režiséři mají asi jiné oči. Co za hrůzy ještě uvidíme přiště ? ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Napřed je to trochu jako Hamlet bez Hamleta, aby pak všechny strázně rozhodla kakaová skvrna velikosti mexického dolaru. Abych to neznevažoval, příběh sám není vůbec špatný a vyhýbá se většině profláklých klišé současných českých pohádek, daleko spíš připomíná klasické dobrodružné historické příběhy. Jen právě k takovému ději by to chtělo opravu pořádnou výpravu, velkorysé zpracování včetně nějakých těch šermovaček a kvalitnější hudbu. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Taková nijaká pohádka, která obsahuje pobíhání po lesích, schopného trpaslíka, neschopnou čarodějnici, mrtvolu draka, velké množství tmavých ponurých záběrů a nepočetný kompars, který si hraje na velké vojsko. Celkem dobrý námět, ale téměř amatérské zpracování. Výsledkem je dílo, které je pro malé děti málo srozumitelné a pro ty větší málo zajímavé. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Proti loňskému vánočnímu patvaru páně Křístka je "Ztracený princ" přímo skvělý úspěch, ale objektivně vzato - bůhvíjaká sláva to zas není. Je třeba přiznat, že casting se tentokrát povedl mnohem lépe - až na onen prapodivný zjev v roli prince Rujana. Do ženský nevidíš, ale já být princeznou, tak si vezmu radši regenta, na tom se alespoň ještě neprojevily známky rodové degenerace. Zaujalo mne novátorství v práci se jmény postav - Plavák místo Plaváčka, to je inovace jako hrom. Kouzelný je také skřítek nápaditě pojmenovaný Trpaj. Až příště dojde autorům invence, mám pro ně jeden typ - trpaslík by se mohl pro změnu jmenovat Skřetaj! Jinak se připojuji ke chvále pěkných exteriérů, ty byly nasnímány opravdu dobře, na rozdíl od interiérů, jimž rozmlženost a potemnělost na pohádkovosti nepřidala, zato značně ubrala na koukatelnosti. Ale abych jen nekritizoval - drak se dost vydařil a Radůza na začátku to nakonec vytáhla na ty 3 ukoptěné *. ()

hellequine 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli nejsem nějak předpojatá, ale tahle je další v řadě nových pohádek, která mne nezaujala. Zvlášť za zlé mám tvůrci prince, který, alespoň na mě, působil jako ňouma. Což by bylo v pořádku, kdyby to byl záměr. Bohužel nebyl.. Dále si neodpustím rýpnout do jmen jako Plavák a Trpaj. I když musím přiznat, že to byly jediné prvky, při nichž jsem se pobavila, ale obávám se, že to opět nebyl záměr. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Princeznu Auroru hraje Barbora Mudrová, avšak její hlas namluvila Anežka Pohorská, ačkoli Barbora je také češka. Ve skutečnosti má ovšem mnohem hlubší hlas, který by se podle tvůrců k princezně tolik nehodí. Možnost porovnání je v pohádce Sedmero krkavců (2015), kde hraje jedno z venkovských děvčat. (karolina.val)
  • Filmovalo se i ve Vysoké Lípě a u akvaduktu Chřibská. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčení probíhalo na hradě Kost, Oravském hradě a v okolí Dolského mlýna v Českém Švýcarsku. (otík)

Reklama

Reklama